Τεράστιες διαδηλώσεις οργής και κρατική καταστολή (Βίντεο)

Την ώρα που ο Μητσοτάκης, στην συνέχεια της παραίτησης του υπουργού Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, παρουσιαζόταν στους τηλεοπτικούς δέκτες να δηλώσει την “συντριβή” του για την ανείπωτη τραγωδία και να πει τις αναμενόμενες κοινοτυπίες του για το πολύνεκρο δυστύχημα – έγκλημα που έγινε στα Τέμπη, ώστε να συμπληρωθεί το επικοινωνιακό κυβερνητικό σκηνικό, οι ένστολοι πραιτοριανοί του συστήματος, προχωρούσαν σε εκτεταμένη καταστολή με χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης εναντίον των διαδηλωτών, που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Hellenic Train στη Λ. Συγγρού.

Το εξ ίσου προκλητικό είναι, ότι την στιγμή που ακόμα δεν έχουμε συνέλθει από το σοκ αυτού του ανείπωτου δυστυχήματος-εγκλήματος, ο πρωθυπουργός έβγαλε δικαστικό πόρισμα απαλλάσσοντας τους κύριους ενόχους και “δικάζοντας” έναν εργαζόμενο ο οποίος έκανε “ανθρώπινο λάθος”. Το κύριο πρόβλημα του Μητσοτάκη είναι οι κύριοι θύτες αυτού του εγκλήματος να μείνουν στο απυρόβλητο, να συσκοτιστούν οι ευθύνες και να την πληρώσει απλά αυτός που έκανε το «τραγικό ανθρώπινο λάθος», με την συνοδεία κάποιων προσχηματικών παραιτήσεων από τις διοικήσεις ΟΣΕ-ΕΡΓΟΣΕ.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι όσα απαραίτητες και να είναι οι τεράστιες διαδηλώσεις οργής που έγιναν σήμερα σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη, δεν αρκούν. Πρέπει να ανακαλύψουμε μορφές πάλης που όντος θα “πονέσουν” τους πολιτικούς εγκληματίες που μας “σκοτώνουν” καθημερινά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *