Εξελιγμένα αστυνομικά μοντέλα

Είχαμε ξεσυνηθίσει τη σκληρή καταστολή, αυτό είναι ένα γεγονός. Είχαμε ξεσυνηθίσει και τώρα που μας σπάνε τα παΐδια κάπως αναστατωνόμαστε εκ νέου. Τα ΜΑΤ πάντα έδερναν, όποιος το αντίθετο πει. θα πει ψέματα. Αλλά ούτε η καταστολή ήταν πάντα πολιτική στρατηγική, ούτε οι συνέπειες ήταν ανύπαρκτες. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε τα ΜΑΤ να έχουν ξεσαλώσει όπως ακριβώς έκαναν πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015! Ανεξέλεγκτοι, θυμωμένοι και δολοφονικοί.

Την Πέμπτη έπεσε ολόκληρος γερανός, που οδηγούσε αστυνομικός, σε πλήθος στην Ακαδημίας. Εκσφενδόνισε κάδο απορριμμάτων και ο κάδος χτύπησε διαδηλωτή. Πιο πριν, στο Σύνταγμα, από το πουθενά ξεκίνησαν να ρίχνουν δακρυγόνα. Με ασπίδες χτυπούσαν άοπλη διαδηλώτρια. Τι να πρωτοπεί κανείς;

Για τους ασφαλίτες που ήταν πίσω από τα ΜΑΤ;
Κάτι σαν τη Ρωσίδα κατάσκοπο με το μαγαζί με τα κεντήματα στο Παγκράτι οι ασφαλίτες. Ντύνονται αναρχικοί για να μην τους πάρει χαμπάρι η πορεία. Σε λίγο στις προληπτικές προσαγωγές, ξέρετε, αυτές που γίνονται πριν τις πορείες, οι πραγματικοί αναρχικοί θα πρέπει να λένε «ώπα, ψηλέ, συνάδελφος είμαι!», θα έχουν 50% πιθανότητες να τους πιστέψουν.

Το επικίνδυνο, βέβαια, δεν είναι μόνο η διάσπαση των διαδηλώσεων. Είναι ότι με τόσες προβοκάτσιες θα ποινικοποιηθούν η κουκούλα, το κράνος, τα μαύρα ρούχα, τα κασκόλ. τα γυαλιά ηλίου και στο τέλος και οι ίδιες οι πορείες.
Θα βλέπουν πομπή κηδείας και θα πηγαίνουν για εξακρίβωση στοιχείων’!

Τι να το κάνεις, όμως, που η κυβέρνηση είναι σε κρίση. Της έλαχε να εκλεγεί στη Μεταπολίτευση και αναγκάζεται τώρα να γίνει η ίδια ο Γκοτζαμάνης του εαυτού της. Θα έπρεπε να το περιμέναμε από τότε που έκαναν «μετεγγραφή» τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη. αλλά να φτάσουμε σε σημεία να μας φαίνεται ο Δένδιας του 2014 πιο… light από τον Θεοδωρικάκο. αυτό πια ξεπερνά κάθε δημοκρατική φαντασία. Είναι στη σφαίρα άλλων καθεστώτων.

Πηγή: Ολγα Στέφου – Αυγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *