Οι “χρυσές δουλειές” των δημοσκόπων

Παρακάτω παραθέτουμε ένα βιντεάκι με τα αποτελέσματα ως προς την πρόθεση ψήφου του εκλογικού σώματος, της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκε χτες από την τηλεόραση του Alpha. Αντί για σχολιασμό θα προτιμήσουμε να φρεσκάρουμε την μνήμη σας με δυο ειδήσεις που αφορούν την αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων, με αναφορά και στην συγκεκριμένη εταιρεία η οποία έχει ιδρυθεί και διευθύνεται από τον Κώστα Παναγόπουλο.

Στο πρόσφατο παρελθόν ένας δημοσιογράφος, όταν παρίστανε τον αντιεξουσιαστή, πριν καταντήσει υπάλληλος στον Μαρινάκη, ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, έγραφε στο περιοδικό που διεύθυνε, το “Unfollow”: “Οι οκτώ πιο διάσημες στο κοινό εταιρείες ερευνών κοινής γνώμης (ALCO, GPO, Κάπα-Research, MARC, Metron Analysis και MRB) κάνουν χρυσές δουλειές, πληρωμένες από το ελληνικό δημόσιο βεβαίως”.

Οσο για την δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO που παρουσιάστηκε χτες από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, να θυμηθούμε το “κάρφωμα” που έκανε στον Κώστα Παναγόπουλο, ο πρώην συναγωνιστής και φίλος του, από τα χρόνια που ήταν μαζί στην ΟΝΝΕΔ πρώην επικεφαλής των αλήστου μνήμης ΑΝΕΛ. Ο Πάνος Καμένος λοιπόν έχει δηλώσει ότι η Ν.Δ διόρισε τον Κ. Παναγόπουλος, από τον Οκτώβρη του 2012 στην παχυλά αμειβόμενη θέση του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, ενώ του παρείχε κρατικές χορηγίες για άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες του. Στην ίδια θέση τον διατήρησε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υ.Γ: Ειρωνικά σχολιάζει τα αποτελέσματα αυτής της δημοσκόπησης η “ΕφΣυν” γράφοντας:

Σαν να μην έγινε ποτέ η τραγωδία στα Τέμπη ή να έσβησε ολοκληρωτικά η δυσαρέσκεια των πολιτών για τους κυβερνητικούς χειρισμούς… Μέσα σε μόλις έναν μήνα, το κυβερνών κόμμα φέρεται να κερδίζει πάνω από τρεις ποσοστιαίες μονάδες όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, όπως καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας. 

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα της Alco για την τηλεόραση του Alpha, η Νέα Δημοκρατία ανεβαίνει στο 31,6% από 28,4% που είχε τον Μάρτιο. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει μόλις 0,6%, καθώς αγγίζει το 25,4% τον Απρίλιο από το 24,8 που ήταν τον προηγούμενο μήνα”. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *