Δεν έχουν σώας τα φρένας τους κάποιοι μπάτσοι

Συνήθως οι καταγγελίες για την εγκληματική – δολοφονική βία των μπάτσων δεν έχουν καμιά αποτελεσματικότητα. Τις τρώει το σκοτάδι. Οι ένστολοι υπερασπιστές του συστήματος είναι συνήθως ασύδοτοι αφού ισχύει αυτό που τους είχε πει ο επίτιμος των βρικολάκων: “εσείς είστε το κράτος“.

Κάναμε αυτή την εισαγωγή γιατί δεν ανακοινώθηκε ούτε μια προσχηματική ΕΔΕ για τα βασανιστήρια σωματικά και ψυχολογικά καθώς και τις απειλές για βιασμό από μπάτσους που υπέστη ένα 15χρονο παιδί.

Δεν χρειάζεται να έχεις ιδιαίτερες γνώσεις ότι αυτά τα “όργανα της τάξεως” πάσχουν από κάποιου είδους ψυχανωμαλία. Από κάποια παρόμοια ασθένεια διακατέχεται και ο 35χρονος, Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, που συνελήφθη σήμερα για εκδικητική πορνογραφία. “Προηγήθηκε ενδελεχής διερεύνηση καταγγελίας, σχετικά με διακίνηση οπτικοακουστικού υλικού (βίντεο), στο οποίο απεικονίζεται η γενετήσια ζωή γυναίκας”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Και εδώ προκύπτει μια διαπίστωση. Σίγουρα δεν έχουν σώας τα φρένας τους κάποιοι μπάτσοι. Αλήθεια, στην χώρα μας εφαρμόζεται ένα μέτρο που υπάρχει εδώ και δεκαετίες στα Ευρωπαϊκά κράτη; Ολοι δηλαδή οι αστυνομικοί θα περνάνε κατά τακτά χρονικά διαστήματα ψυχομετρικά τεστ για να διαπιστωθεί αν είναι ικανοί για να οπλοφορούν και να ανταποκρίνονται στην δουλειά του. (Μια αναζήτηση που κάναμε στο διαδίκτυο δεν βρήκαμε απάντηση)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *