Εθνικιστικά κηρύγματα και πολιτικός τραμπουκισμός φαντάρων στο στρατόπεδο Λαγού

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

Στο στρατόπεδο Λαγού στο Διδυμότειχο το εθνικιστικό κήρυγμα είναι στην ημερήσια διάταξη. Οι στρατιώτες στο ΣΠΕΝ (Σχολείο Προκεχωρημένης εκπαίδευσης Νεοτοποθετημένων) ακούν καθημερινά από εκπαιδευτές και αξιωματικούς της διοίκησης του στρατοπέδου και της μεραρχίας για τα «σκυλιά» που βρίσκονται στην άλλη πλευρά των συνόρων, τους «Τουρκαλάδες», τους «χειρότερους γείτονες του κόσμου», τα «αρχίδ..» του ελληνικού στρατού και την ανωτερότητα των ελλήνων σε σχέση με τους βάρβαρους.

Ο ανθυπίλαρχος τεθωρακισμένων Κυριάκος Παπούλης, ωστόσο, προχώρησε πιο μακριά από τους περισσότερους, δηλώνοντας στην εκπαιδευτική του κλάση πως είναι «απίστευτα εθνικιστής». Η δήλωση έγινε στο πλαίσιο μιας συζήτησης με την κλάση κατά τη διάρκεια νυχτερινής εκπαίδευσης, στην οποία ο ανθυπίλαρχος έβγαλε ένα λογύδριο με σαφή πολιτικό χαρακτήρα, στο οποίο μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι στα γεγονότα των Ιμίων οι Πολιτικοί πρόδωσαν το Στρατό, που θα έπρεπε να ξεκινήσει αμέσως πόλεμο και όπου πάει (γιατί σε αυτή την περίπτωση «τους Γαμάς»), πως οι Έλληνες αεροπόροι έχουν ορκιστεί εκδίκηση εναντίον της Τουρκίας για τα γεγονότα της Λέρου, ακόμα και πως οι Ισραηλινοί πεζοναύτες «καλά τους έκαναν τους Τούρκους», αναφερόμενος στις δολοφονίες των Τούρκων πολιτών του Mavi Marmara που πήρε μέρος στο στόλο της ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα το Μάιο του 2010!

Όταν στρατιώτες του επεσήμαναν ότι η πολιτική προπαγάνδα και ο εθνικισμός στο στρατό απαγορεύονται, απάντησε «κάνε μου μήνυση». Είπε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική (τους πολιτικούς θα τους «κρέμαγε όλους) και ότι ο εθνικισμός δεν είναι πολιτική έννοια.

Τις επόμενες μέρες έδωσε συνέχεια στο θέμα, στοχοποιώντας προσωπικά έναν από τους συναδέλφους στρατιώτες, ο οποίος του είχε προσάψει ακροδεξιά πολιτική προπαγάνδα σε εκείνη τη συζήτηση. Αναφέρθηκε στο συνάδελφο σε κλάση στην οποία εκείνος δεν ήταν παρών, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα «αναρχοκομμούνι» και επαναλαμβάνοντας εθνικιστικές και πολεμοχαρείς θέσεις, παρά την αντίδραση παρόντων συναδέλφων στρατιωτών.

Μετά από λίγες μέρες επανήλθε στο ζήτημα κατά τη διάρκεια πρωινής αναφοράς των εκπαιδευτικών διμοιριών, απευθύνθηκε στον ίδιο συνάδελφο και τον προειδοποίησε απειλητικά ότι θα τον καλέσει να διαβάσει μπροστά σε όλους έναν ορισμό του εθνικισμού και ορισμένα κείμενα (του Κ. Παλαμά και άλλων Ελλήνων, όπως διευκρίνισε αργότερα σε άλλη κλάση). Την επόμενη μέρα στην πρωινή αναφορά ζήτησε από όσους ήταν παρόντες στη συζήτηση κατά τη νυχτερινή εκπαίδευση να φύγουν από την παράταξη και να συγκεντρωθούν παραπλεύρως. Κάλεσε το συνάδελφο έξω και του έδωσε 3-4 σελίδες, ζητώντας του να τις διαβάσει φωναχτά στους άλλους και διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για διαταγή. Ο στρατιώτης δήλωσε ότι θεωρεί την εντολή προσβολή για την προσωπικότητά του και ότι αν υποχρεωθεί να την εκτελέσει θα βγει παραπονούμενος στην πρωινή αναφορά της επόμενη.

Ο ανθυπίλαρχος απέσυρε την επαίσχυντη διαταγή και διάβασε ο ίδιος 1-2 μικρά αποσπάσματα, χωρίς να μπορέσει να συνεχίσει λόγω της έντονης αντίδρασης πολλών από τους παρόντες συναδέλφους, οι οποίοι ρώτησαν αν αυτό είναι μέρος της εκπαίδευσης και ζήτησαν εξηγήσεις για την απαράδεκτη καταχρηστική συμπεριφορά του απέναντι στον κατώτερο, τους μειωτικούς χαρακτηρισμούς που είχε χρησιμοποιήσει όταν ο στρατιώτης ήταν απών και τη συνέχιση της πολιτικής εθνικιστικής προπαγάνδας.

Απέναντι σε αυτή την απρόσμενη αντίδραση ο ανθυπίλαρχος θέλησε να δώσει τέλος στο θέμα, αφού πρόλαβε να συμβουλέψει τους παριστάμενους να προστρέξουν στις απόψεις του Ιωάννη Μεταξά, τις οποίες ωστόσο «ο ίδιος δεν συμμερίζεται»…

Ωστόσο το θέμα δεν είναι τόσο μικρό ώστε να κλείσει έτσι απλά. Το περιστατικό δεν ήταν απλώς μια σαφής πολιτική και μάλιστα επικίνδυνη πολιτικά, δήλωση στο πλαίσιο του στρατού, που υποτίθεται πως υποχρεώνει τους στρατιωτικούς σε πολιτική ουδετερότητα. Ήταν ταυτόχρονα μια βάναυση απόπειρα προπηλακισμού κατωτέρων εξαιτίας των απόψεών τους.

Ως πότε οι φαντάροι θα υποχρεούνται να ακούν, με στρατιωτική πειθαρχία, τα φανατικά λογύδρια κάθε εθνικιστή και πολεμοχαρούς αξιωματικού, που καμία σχέση δεν έχουν με κανενός τύπου στρατιωτική εκπαίδευση;

Ως πότε θα υφίστανται τη βάναυση προσβλητική συμπεριφορά ανωτέρων, που νομίζουν ότι δικαιούνται τα  πάντα;

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Πιστεύουμε ότι όσο τα διάφορα σενάρια πραγματοποίησης Πραξικοπήματος από δυσαρεστημένους αξιωματικούς από την κυβερνητική πολιτική κινούνται στα πλαίσια του μύθου, άλλο τόσο θα ήταν απίστευτη αφέλεια να πιστεύσει κανείς ότι στις Ένοπλες Δυνάμεις  δε δρουν οργανωμένου πυρήνες φασιστικής και ναζιστικής ιδεολογίας. Αδιάψευστος μάρτυρας αποτελούν τα οδυνηρά και εξευτελιστικά για το λαό μας συνθήματα που ακούστηκαν και ακούγονται συχνά στις Στρατιωτικές Παρελάσεις.

Οι συγκεκριμένες καταγγελίες των στρατιωτών φωτίζουν πτυχές αυτών των πρακτικών, με πρωταγωνιστές αξιωματικούς που παρουσιάζονται να έχουν την κάλυψη ανώτερων αξιωματικών και διοικητών μονάδων.

Εμείς καλούμε τους στρατιώτες που έπεσαν θύματα των επικίνδυνων, αναξιοπρεπών και παράνομων αυτών διαταγών και πρακτικών να βγουν παραπονούμενοι στο διοικητή της μονάδας, στην Ταξιαρχία και τη Μεραρχία.

Θεωρούμε το παραπάνω καταγγελλόμενο γεγονός ως εξαιρετικά ακραίο και ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί και δεσμευόμαστε για τις παρακάτω ενέργειες:

Τη Δευτέρα 07,11,2011, μέλη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ θα απευθυνθούν στο ΓΕΣ και στο Γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνο Μπεγλίτη, ενημερώνοντας για την παράνομη εθνικιστική προπαγάνδα που ασκείται παράνομα στην συγκεκριμένη μονάδα και καλώντας τον να επιληφθεί της κατάστασης, αντιμετωπίζοντας την αποφασιστικά.

Επίσης, ο νέος Α/ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Κ.Ζιαζιάς, αλλά κυρίως ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγος Μ.Κωσταράκος, πρέπει να αποδείξει με πράξεις ότι είναι πραγματικές οι δεσμεύσεις που ανέλαβε και ειλικρινείς οι υποσχέσεις που έδωσε απέναντι στο λαό μας, με την πρώτη του κρίσιμη διαταγή που εξέδωσε ως Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θυμίζουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα της διαταγής που εξέδωσε:

 «ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΤΗΣ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Άνδρες και Γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων

Σύμφωνα με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, αναλαμβάνω σήμερα τα καθήκοντα του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Θεωρώ εξαιρετική την τιμή που γίνεται στο πρόσωπο μου και υπόσχομαι ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να φανώ αντάξιος της τιμής που μου έγινε.

Αναλαμβάνοντας σήμερα τα καθήκοντα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, κλείνω ευλαβικά το γόνυ στις πολεμικές σημαίες των 3 κλάδων των ΕΔ, αποτείνω φόρο τιμής στους αθάνατους νεκρούς μας και δηλώνω ότι θα απαιτήσω από όλους απόλυτη συμμόρφωση προς το Σύνταγμα, τους Νόμους και τα ψηφίσματα του Κράτους όπως επιβάλλει ο όρκος που όλοι δώσαμε.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ανεξάρτητα από τα οποιαδήποτε δημοσιονομικά προβλήματα προσηλωμένες στα καθαρά στρατιωτικά τους καθήκοντα αποτελούν τον πλέον δυναμικό παράγοντα εθνικής ισχύος, έχοντας σαν αποστολή να στείλουν τα κατάλληλα αποτρεπτικά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες και Πολιτικό Προσωπικό.

Έχοντας την αγάπη και στήριξη του ελληνικού λαού και της πολιτείας προχωρούμε δυναμικά, με σιγουριά, αποφασιστικότητα και εμμονή στην υλοποίηση του έργου μας και την εκτέλεση της αποστολής. Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν ένα από τους πυλώνες εθνικής ισχύος του έθνους και υλοποιούν κατά κύριο λόγο την αποτροπή εναντίον κάθε επιβουλής. Σας υπενθυμίζω, ότι κύρια αποστολή μας είναι μετατρέπουμε τις δυνατότητες που μας παρέχει από το υστέρημα του ο Ελληνικός λαός σε επιλογές δράσης τις οποίες προσφέρουμε προς την πολιτική ηγεσία που έχει και την ευθύνη της πορείας του Έθνους. Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθούμε απόλυτα στην αποστολή αυτή όπως μέχρι τώρα, αποτρέποντας οποιαδήποτε κακόβουλη ενέργεια ή και σκέψη από οποιοδήποτε και αν προέρχεται τιμώντας την ιστορία, τις παραδόσεις μας και την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού».

Επίσης, τη Δευτέρα 07.11.2011 πρόκειται να ενημερώσουμε τον ΣΥΣΜΕΔ και τις Ενώσεις Απόστρατων Αξιωματικών.

Στο πλαίσιο των ενεργειών μας εντάσσουμε την πληροφόρηση των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Αριστερά, ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ, που και στο παρελθόν έχουν δείξει την ευαισθησία τους, έχουν εκφράσει αλληλεγγύη στους αγώνες των φαντάρων και έχουν συμπαρασταθεί σε αυτούς. Στις προθέσεις μας είναι να τους καλέσουμε να προχωρήσουν σε Επερωτήσεις στο Κοινοβούλιο προς τον αρμόδιο υπουργού Π.Μπεγλίτη.

Καλούμε εργατικά σωματεία και όλες τις κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις της νεολαίας να σταθούν στο πλευρό των φαντάρων και να καταδικάσουν τις επαίσχυντες και επικίνδυνες πράξεις των εμφορούμενων από ακροδεξιές και φιλοπόλεμες αντιλήψεις στρατιωτικούς.

Δεσμευόμαστε ότι θα παρακολουθούμε συνεχώς το τι συμβαίνει στο στρατόπεδο του ΛΑΓΟΥ, ώστε να ενημερώνουμε την κοινωνία και τους αρμόδιους, για οποιαδήποτε εξέλιξη.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  diktiospartakos.blogspot.com

 

0 απαντήσεις στο “Εθνικιστικά κηρύγματα και πολιτικός τραμπουκισμός φαντάρων στο στρατόπεδο Λαγού”

  1. kai tolmise o palioanarxokoumounas…to foititoudi ,to paidi tis mamas tou, na prosvalei simmathiti mou?????ena onoma sas parakalo…prepei na matheftei na deis poios einai polemoxaris kai fasistas…..epeidi ta eipe dld ola me to onoma tous einai fasistas…?????pou eisai papadopoule???

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *