Στο δρόμο, να σπάσουμε τον τρόμο!

«Στην παρούσα δύσκολη φάση η αστυνομία χρειάζεται στήριξη», δήλωσε στην βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Δένδιας.

Συμφωνούμε και επαυξάνουμε!!!!

Όταν συνολικά 3.000 μπάτσοι είναι εν δυνάμει δολοφόνοι αφού και με την σφραγίδα ειδικών επιστημόνων κουβαλάν ψυχολογικά προβλήματα και «κακώς φέρουν όπλο» σίγουρα χρειάζονται «στήριξη»!
Αλλωστε δεν χρειάζεται να επικαλεστούμε τις ιατρικές διαγνώσεις. Το βλέπουμε καθημερινά. Τραβούν το κουμπούρι τους και όποιον πάρει ο χάρος!

Να σοβαρευτούμε. Ολη αυτή η ιστορία με την «ποινικοποίηση της κουκούλας» όπως και με τον νόμο που είναι στα σκαριά και θα τιμωρεί με δυο χρόνια φυλακή, όποιον βρίσει μπάτσο λογικά μόνο γέλια θα προκαλούσε και ερέθισμα για τους σεναριογράφους των θεατρικών επιθεωρήσεων αν δεν υπήρχε το υπόστρωμα για να εξελιχθεί σε μια πολύ επικίνδυνη απόφαση για το λαϊκό κίνημα.

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να χαρακτήρισε «γραφικές, στα όρια του φαιδρού» τις συγκεκριμένες κυβερνητικές προθέσεις, αλλά δεν δεσμεύτηκε ότι αν ρθει στην εξουσία θα τις καταργήσει.

Μπορεί να ξεσηκώθηκε λεκτικός σάλος από τους αστούς νομικούς («επανέρχεται ένας αυταρχισμός, αφού σε κάθε περίπτωση θα μπορεί να ασκείται αυτεπάγγελτη δίωξη για κάθε κριτική που ασκείται σε βάρος των κάθε είδους δημοσίων λειτουργών, με κίνδυνο να οδηγηθούμε ουσιαστικά στη φίμωση και την ποινικοποίηση της δημόσιας ζωής και της ελεύθερης έκφρασης», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δ. Παξινός) αλλά κι αυτοί δεν εκδήλωσαν καμιά πρόθεση για δυναμική αντίδραση.

Ετσι έχει μείνει μόνη της η Δεξιά να κάνει «παιχνίδι». «Οποιον φοράει κουκούλα κατευθείαν από το αυτί στον εισαγγελέα. Ανεξαρτήτως γιατί τη φοράει», είχε ζητήσει πριν μήνες ο Καρατζαφέρης από την κυβέρνηση. Αυτή ανταποκρίθηκε και ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κ. Βελόπουλος, πανηγυρίζει.: «Αργούν μεν, αλλά σιγά- σιγά προσχωρούν στις προτάσεις του ΛΑΟΣ».

Και φυσικά όλα αυτά θα μείνουν στα χαρτιά όσο αφορά την μαζική εφαρμογή τέτοιων νομοθετικών κατασκευασμάτων. Τι θα κάνουν οι μπάτσοι δηλαδή αν δουν δυο χιλιάδες διαδηλωτές να φορούν κουκούλες;
Θα τους συλλάβουν όλους;
Εδώ προχτές πήγαν να πάρουν τα στοιχεία από δυο παιδιά που έγραφαν συνθήματα και είδαμε τα αποτελέσματα…

Και τι θα κάνουν οι μπάτσοι όταν χιλιάδες φίλαθλοι σε ένα γήπεδο φωνάζουν ρυθμικά «Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» -όπως έχει γίνει πολλές φορές- θα τους μπουζουριάσουν όλους; Πλάκα μας κάνουν;

Απ την άλλη πλευρά όμως, η θωράκιση του νομικού οπλοστασίου, του κράτους δίνει την δυνατότητα στους μπάτσους να κατασκευάσουν πιο «δεμένες» σκευωρίες. Μπορεί να συλλαμβάνουν κάποιον νεαρό, γιατί δεν τους άρεσε η φάτσα του, να του χρεώνουν «εξύβριση αρχής» και να κινδυνεύει ο συλληφθείς να αντιμετωπίσει δυο χρόνια φυλακή, αφού οι καταθέσεις των μπάτσων θεωρούνται πάντα «αξιόπιστες» από τους δικαστές.

Κι αυτό το νομοθετικό κατασκεύασμα εντάσσετε σε ένα γενικότερο πλαίσιο της μεθοδευμένης καταστολής που προωθεί η κυβέρνηση της δεξιάς. Όπως γράφει ο Δ. Δανίκας σήμερα στα «Νέα»: «..Και όσο βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση προς τον γκρεμό τόσο ικανοί είναι να διαπράξουν το οτιδήποτε, με κόστος ακόμα και εγκληματικό. Σήμερα απαγορεύεται η κουκούλα, αύριο τα χέρια στο μπουφάν, μεθαύριο οι γιακάδες ψηλά. Μην το ξεχνάτε. Τα κοστούμια που κυβερνούν αυτή τη χώρα προέρχονται από τον ίδιο ράφτη που έστειλε τη μισή Ελλάδα στα ξερονήσια. Τη Δεξιά όσο και να πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς….».

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση που διαμορφώνετε το μόνο που μας μένει είναι:

Στο δρόμο, να σπάσουμε τον τρόμο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *