Αυτά ονειρεύεται ο Μαρκογιαννάκης;


Η καταστολή όσο άγρια κι αν είναι, ακόμα και σε ένα στρατιωτικο-φασιστικό καθεστώς, με κοινοβουλευτικό μανδύα, όπως είναι της Τουρκίας, δεν μπορεί να ανακόψει την αντίσταση του λαού και της νεολαίας στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που βιώνουν.

Στην Τουρκία, το δόγμα Μαρκογιαννάκη, για «λιγότερη ελευθερία για .. το καλό μας» όχι απλώς έχει υιοθετηθεί απ’ το κυβερνητικό μηχανισμό αλλά έχει γίνει καθεστώς για δεκαετίες.

Το αποτέλεσμα που έχει αυτή η πρακτική θα έπρεπε να προβληματίσει τον πρώην εισαγγελέα της χούντας Μαρκογιαννάκη που είναι ο πολιτικός επικεφαλής των κατασταλτικών μηχανισμών.

Η γενικευμένη αστυνομοκρατία, η απόλυτη συνεργασία κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών το μόνο που κατόρθωσε ήταν να δημιουργήσει καινούργιες φυλακές, για να χωρέσουν οι συλληφθέντες, ενώ παράλληλα οι κινητοποιήσεις και οι διαδηλώσεις να αποκτήσουν πιο δυναμικά και μαζικά χαρακτηριστικά.

Τα όσα συνέβησαν εχτές στην Πόλη Εσκισεχίρ στο πανεπιστήμιο «Ανατολή» είναι ενδεικτικά.

Μια ομάδα Τούρκων μπάτσων «προστάτευε» ένα τσούρμο παρακρατικών-φασιστοειδών για να μοιράσουν εθνικιστικές προκηρύξεις στον χώρο του πανεπιστημίου. Οι φοιτητές όμως δεν κώλωσαν στην πρόκληση και τους επιτέθηκαν. Αν και οι παρακρατικοί ήταν οπλισμένοι με μαχαίρια και ρόπαλα αν και οι μπάτσοι έπνιξαν τον χώρο με χημικά υπήρξε μάχη σώμα με σώμα.


Μπορεί να υπήρξαν δεκάδες συλλήψεις, να έγιναν μέσα στα αστυνομικά τμήματα άγριοι ξυλοδαρμοί στους φοιτητές που είχαν συλληφθεί, το γεγονός αυτό όχι μόνο δεν τρομοκράτησε τους φοιτητές αλλά τους ατσάλωσε στην μάχη που δίνουν ενάντια στο σύστημα και τους μηχανισμούς καταστολής του.

Μήπως ονειρεύεται παρόμοιες καταστάσεις και στην χώρα μας ο Μαρκογιαννάκης;

0 απαντήσεις στο “Αυτά ονειρεύεται ο Μαρκογιαννάκης;”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *