ΕΛΔΥΚ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012: ατελείωτο χώσιμο, φυλακές-κρατήσεις και παράνομες μεταθέσεις

Για μια ακόμη φορά γίναμε συμμέτοχοι της απαράδεκτης και παράνομης κατάστασης που επικρατεί στην ΕΛΔΥΚ.

Συνάδελφοι-φαντάροι που υπηρετούν στην Κύπρο, όχι μόνο στάλθηκαν εκτός συνόρων χωρίς να το επιθυμούν, αλλά έγιναν οι ίδιοι μάρτυρες των πραγματικών συνθηκών που επικρατούν στο ελληνικό εκστρατευτικό σώμα, που μετά από δεκαετίες παρεμβάσεων όλων των ξένων δυνάμεων που δρουν στο νησί, ωμής και βάρβαρης παραβίασης των συνθηκών που προέβλεπαν την παρουσία τους στη Μεγαλόνησο, πλέον δε μπορούν επουδενεί να δικαιολογήσουν την παρουσία τους.

Μια παρουσία που συνδέεται πάντα με την αποστολή εφέδρων-στρατιωτών που θεωρούνται αναλώσιμοι και όχι Μισθοφόρων στρατιωτών, ενώ υπαξιωματικοί και αξιωματικοί δελεάζονται με τη μετάθεση στην Κύπρο για να κάνουν αφορολόγητα την προίκα τους. Η πλειοψηφία των συναδέλφων μετατίθενται παρά τη θέληση τους και υφίστανται τα πάνδεινα στο πλαίσιο μιας ακραίας πολεμικής ετοιμότητας που απαιτούν οι ιδιαίτερες συνθήκες της τουρκικής κατοχής, αλλά και του ακραίου ανταγωνισμού των Ελληνοκυπρίων-Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας, για τις ΑΟΖ και την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων.  Σε αυτόν τον επικίνδυνο ανταγωνισμό  των αστικών κρατών και των κυρίαρχων τάξεων στην περιοχή με επίδικο την κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο, εμπλέκεται και το κράτος τρομοκράτης Ισραήλ με την σύναψη στρατιωτικών συμφωνιών στρατηγικού χαρακτήρα με το ελληνικό και κυπριακό κράτος, προκαλώντας κλιμάκωση των εξοπλισμών και φέρνοντας ακόμη πιο κοντά το φόβο θερμού πολεμικού επεισοδίου.

Στην επιστολή τους οι συνάδελφοι φαντάροι που υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ τονίζουν ότι:

«Στο λιγοστό χρόνο που μας απομένει σας στέλνουμε ένα μήνυμα για την κατάσταση του στρατοπέδου στο οποίο κάνουμε θητεία.

Είμαστε στην ΕΛΔΥΚ 3 /1, στην μονάδα πυροβολικού Λιοπετρίου, που αμφιβάλλουμε κατά πόσο είναι νόμιμη η θητεία εδώ. Τουλάχιστον οι μισοί δηλώσαν ότι δεν επιθυμούσαν Κύπρο από τον θάλαμο μας και η ταλαιπωρία εδώ δε Περιγράφεται. Μια ώρα τουλάχιστον περιμένουμε κάθε μέρα όρθιοι να γίνει η κάθε αναφορά στη φρουρά και γίνονται πολλές απ΄ αυτές καθημερινά.

Ο τρόπος των στελεχών είναι υποτιμητικός και προσβλητικός. Οι φυλακές και κρατήσεις είναι πολλές. Πρόσφατα γυρίσαμε από άδεια και είμαστε μέσα 6 μέρες με πλήρη ορθοστασία και μέσο όρο ύπνου 5 ώρες χωρίς μεσημεριανή ξεκούραση έστω και για λίγο.

Φρουρά, αναφορά, καθαριότητες, μεγάλη αναφορά, δουλειές, φαγητό, πάλι φρουρά και ίσως αναφορά η ταγμένη αμέσως μετά, με τις υπηρεσίες ανάμεσα. Όλη μέρα όρθιοι, ενώ συμπληρώνουμε 4η μέρα χωρίς ζεστό νερό.

Το χειρότερο είναι να αρρωστήσεις. Γιατρό η μονάδα δεν έχει και πρέπει να εξεταστούμε από το γιατρό του διπλανού στρατοπέδου, που με το ζόρι δίνει ελάχιστες μέρες «ελεύθερος όπλου».

Φυλακές και κρατήσεις πέφτουν βροχή και για γελοίες αφορμές.

Για να μην πούμε για τις ερωτήσεις ειδικότητας και τις ποινές που τις ακολουθούν.

Είμαστε όλοι ελεύθεροι ελευθερίας, εδώ και ανελεύθεροι πρωτοβουλίας.

Η κατάσταση δεν αντέχεται και την επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι παράνομα μας έστειλαν στην Κύπρο και δεν ήρθαμε εθελοντικά για να απολαύσουμε τα προνόμια της μετάθεσης στην ΕΛΔΥΚ, όπως μας έταζαν στα Κέντρα Εκπαίδευσης.

 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *