ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ ΝΑΤΟ – ΕΛΙΑΜΕΠ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΝΕΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ

Η διαπλοκή του ιδρύματος ΕΛΙΑΜΕΠ με ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς και η «περίεργη» χρηματοδότηση του από καπιταλιστές και ύποπτα κέντρα είναι γνωστή. Θέλοντας επομένως να αναβαθμίσει αυτή την αμαρτωλή σχέση, η κορυφαία ουσιαστικά δεξαμενή σκέψης του ελληνικού αστικού κόσμου προχωρά στην διοργάνωση ημερίδας στο Μέγαρο Μουσικών Αθηνών, με αφορμή τα 60 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, θέμα «Ελλάδα και ΝΑΤΟ: Παρόν και μέλλον».

Βασικός ομιλητής στην εκδήλωση που θα συμμετάσχουν ηχηρά ονόματα του στρατιωτικού, διπλωματικού και καθηγητικού κατεστημένου είναι ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, που την Πέμπτη θα βρίσκεται στην  Αθήνα στο πλαίσιο επίσκεψης στην ελληνική και την τουρκική πρωτεύουσα, ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ το Μάη στο Σικάγο των ΗΠΑ. Σκοπός της επίσκεψης είναι η διευθέτηση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν στη Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, σχετικά με την υλοποίηση του νέου στρατηγικού δόγματος, αλλά και ειδικά ζητήματα επιχειρησιακού ενδιαφέροντος.

Η επίσκεψη αυτή του γραμματέα του ΝΑΤΟ στην περιοχή συνδέεται άμεσα με τα κρίσιμα ζητήματα που έχουν τεθεί και τους σχεδιασμούς των νέων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Στην ατζέντα των συνομιλιών με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ περιλαμβάνονται το θέμα της «αντιπυραυλικής ασπίδας», η «ενεργειακή ασφάλεια», τα Ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, το Μακεδονικό ζήτημα, η υλοποίηση της νέας στρατιωτικής δομής του ΝΑΤΟ, με τη μείωση των στρατηγείων και την ενίσχυση μιας πιο συγκεντρωτικής δομής διοίκησης, όπως και το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία και το Ιράν.

ΝΑΤΟ και ΕΛΙΑΜΕΠ επιχειρούν ένα άνοιγμα στην κοινωνία και στοχεύουν στην εξαγορά των φοιτητών. Στην ημερίδα της Πέμπτης, καλούνται να παρακολουθήσουν και φοιτητές, στους οποίους στο τέλος η δολοφονική συμμαχία θα δώσει και πιστοποιητικό παρακολούθησης, που αναγορεύεται σε «προσόν» για τη μετέπειτα σταδιοδρομία τους!. Φυσικά η είσοδος δεν είναι ελεύθερη, αλλά θα υπάρξει φακέλωμα όσων προσέλθουν.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια εξαγοράς και χειραγώγησης της νεολαίας. Ο Ράσμουσεν και το ΝΑΤΟ είναι ανεπιθύμητοι για το λαό μας και θεωρούνται το ίδιο εχθρικοί για τον κόσμο της εργασίας με τα αστικά κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ που εξαφανίζουν δικαιώματα για να αυξήσουν τα κέρδη των επιχειρηματιών, ιδιωτικοποιούν και εμπορευματοποιούν κάθε κοινωνικό αγαθό και την κοινωνική περιουσία, είναι έτοιμοι να δώσουν παρόν σε κάθε νεά δολοφονική ιμπεριαλιστική επέμβαση, διεκδικώντας μερίδιο από την λεία.

Καλούμε τα εργατικά σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους να εναντιωθούν και καταγγείλουν, λαμβάνοντας πρωτοβουλία μαχητικής αμφισβήτησης.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

Αναδημοσιεύουμε το πρόγραμμα της ημερίδας απ’ όπου πηγάζουν χρήσιμα συμπεράσματα για τις προτεραιότητες του ΝΑΤΟ και τη διαπλοκή συγκεκριμένων μηχανισμών και ανθρώπων του ελληνικού κατεστημένου μ’ αυτό!

60 years of membership to NATO: Evaluating the experience

Chair:                    Mr. Stathis Eustathiadis, Journalist, TO VIMA, Athens

Speakers:            Dr. Evanthis Hatzivassiliou, Associate Professor, University of Athens

Dr. Panagiotis Tsakonas, Associate Professor, University of the Aegean, Athens

Mr. Theodossis Georgiou, President, Greek Association for Atlantic and

European Cooperation, Athens

Keynote speeches to mark the 60th Anniversary of Greece’s accession to NATO

Chair:                    Prof. Theodore Couloumbis, Vice-President, ELIAMEP, Athens

Speakers:            Mr. Anders Fogh Rasmussen, NATO Secretary-General and

Mr. Stavros Dimas, Greek Minister of Foreign Affairs

International Security and NATO

Chair:                    Ambassador Dimitrios Chronopoulos, General Director, General Directorate of National Defence Policy and International Relations, Ministry of National Defence, Athens

Speakers:            Admiral (ret.) Panagiotis Chinofotis, Former Chief of the National Defence General Staff, former State Deputy Minister of Public Order, Athens

Amb. (ad. hon.) George Savvaides, Former Permanent Representative to NATO, Athens

Dr. Richard Hooker, Deputy Commandant and Dean, NATO Defence College, Rome

Keynote speech: New opportunities for the Alliance after Lisbon – Changing Dynamics in NATO’s relationship with Russia, India and China. A new era for NATO?

Speaker:              Amb. Ioannis-Alexios Zepos, Secretary-General, MFA, Athens; Member of the Group of Experts for NATO’s Strategic Concept

NATO’s role in the Eastern Mediterranean and the Middle East

 

Chair:                    Ms. Ino Afentouli, Public Diplomacy Division, NATO, Brussels

Speakers:            Amb. Oded Eran, Senior Fellow, Institute for National Security Studies,

Tel-Aviv

Dr. Qadry Said, Senior Fellow, Al-Ahram Center for Strategic Studies, Cairo

Dr. Thanos Dokos, Director-General, ELIAMEP

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *