Τώρα στους φαντάρους του ΚΕΝ Θήβας κόψανε και τα εμβόλια.

Η στρατιωτική θητεία  γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη για τους συναδέλφους φαντάρους.

Οι περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες είναι δραματικές και η κατάσταση στις μονάδες γίνεται αφόρητη θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ζωή δεκάδων χιλιάδων στρατιωτών και μόνιμου προσωπικού.

Αυτά δυστυχώς δεν είναι λόγια εντυπωσιασμού: μην ξεχνάμε ότι ήδη μετρούμε ένα νεκρό φαντάρο από έκρηξη λέβητα που δεν συντηρούνταν σε στρατόπεδο της Αλεξανδρούπολης.

Ο κατάλογος των ελλείψεων και των άσχημων συνθηκών μεγαλώνει διαρκώς: κακό φαγητό και μικρές μερίδες, ενώ δεν λείπουν οι κονσέρβες που δεν τις τρων ούτε τα τετράποδα. Τα γάντια και η χλωρίνη είναι παρελθόν, ενώ δεν υπάρχουν ούτε και τα στοιχειώδη απορρυπαντικά. Οι εγκαταστάσεις καταρρέουν, υλικά και μέσα απουσιάζουν, ενώ η φιλοτιμία δεν αρκεί για να καλύψει τις τρύπες. Ενδεικτικό τα όσα μας καταγγέλλονται για την συντήρηση των οχημάτων. Από τύχη τα ατυχήματα που συμβαίνουν καθημερινά δεν  έχουν προκαλέσει μόνιμες ή αμετάκλητες συνέπειες.

Όμως αυτά που συμβαίνουν στο Κέντρο Κατάταξης Νεοσυλλέκτων Πυροβολικού στη Θήβα είναι πρωτάκουστα:

Οι συνάδελφοι φαντάροι κοντεύουν να ορκιστούν και δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί.

Όταν οι στρατιώτες βγήκαν παραπονούμενοι, αξιωματικοί και διοικητής δεν ήξεραν τι αν απαντήσουν: «δε μας έχουν φέρει εμβόλια, μην ανησυχείτε, δεν μας έχουν ενημερώσει, δεν ξέρουμε τι να σας πούμε» ήταν μερικές από τις απαντήσεις.

Φυσικά το ζήτημα του εμβολιασμού είναι πολύ σημαντικό και υπερβαίνει των αποκλειστικών αρμοδιοτήτων του διοικητή σε ένα ΚΕΝ. Όμως δεν είναι ντροπή και δεν αποτελεί απόδειξη έλλειψης συναίσθησης των τεράστιων ευθυνών του απέναντι στους υφισταμένους του, να τους θέτει σε τέτοιους κινδύνους;

Καλούμε τον Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Ζιαζιά και τον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο να παρέμβουν άμεσα και να δώσουν λύση. Δεν είναι δυνατόν οι συνάδελφοι στρατιώτες να μην έχουν εμβολιαστεί ακόμη και να πετιούνται τόσα λεφτά σε νατοϊκές ασκήσεις, στις οποίες ποτέ δεν έγιναν περικοπές.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *