Συνέντευξη τύπου Επιτροπής Αγώνα για Φθηνό Νερό

Εδώ και οχτώ μήνες σύσσωμος ο λαός του Αμπελώνα, του Βρυοτόπου, του Αργυροπουλίου, σε λίγο και του Τυρνάβου, οι φορείς, όλοι μας, άντρες και γυναίκες, δίνουμε έναν μεγάλο αγώνα για ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά: το ΝΕΡΟ.

 Αγαθό που χρησιμοποιείται σαν εμπόρευμα όπως δείχνουν οι παράλογες αυξήσεις της τιμής του, που φέτος φτάνουν μέχρι το 500% για τους κατοίκους του Αμπελώνα, του Αργυροπουλίου & του Βρυοτόπου, το 300% τους κατοίκους του Δαμασίου, των Δελερίων, των Δένδρων & της Ροδιάς.

Σήμερα παρουσιάζουμε τους 1400 λογαριασμούς περίπου των κατοίκων του Αμπελώνα, του Βρυοτόπου, του Αργυροπουλίου μέχρι τώρα, που διατρανώνουν «ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα».

Η συλλογή των λογαριασμών αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πράξεις μαζικής ανυπακοής πανελλαδικά. Είναι ένα ουσιαστικό  δημοψήφισμα – απάντηση στην μέχρι τώρα πολιτική της Δημοτικής Αρχής.

Ταυτόχρονα υλοποιούμε ένα βήμα μπροστά, προχωρώντας την έναρξη του αγώνα και στην πόλη του Τυρνάβου.

Οι αυξήσεις στο νερό δεν είναι ένα μεμονωμένο πρόβλημα. Οι ανάλογες αυξήσεις σε μια σειρά από Δήμους του Νομού, αναδεικνύουν ότι υπάρχει μια γενικότερη κατεύθυνση «χαρατσώματος», που μέσα από μια παράλληλη  φορολόγηση των δημοτών προσπαθούν οι δημοτικές αρχές να καλύψουν τα χρήματα που τους στερεί το κεντρικό κράτος και να τα φορτώσουν στους κατοίκους. Αποτελούν επέκταση
της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής που προσπαθεί με αιχμή τα κάθε είδους «χαράτσια», (τέλος ακινήτων, δήθεν κοινωνικής αλληλεγγύης, επιτηδεύματος, «χαράτσι» στον ΕΛΓΑ, κλπ) να καλύψει τις ανάγκες των δανειστών.

Η σημερινή οικονομική εξαθλίωση της πλειοψηφίας των κατοίκων του Δήμου μας στην οποία προστίθενται και οι απαράδεκτες αυξήσεις στο νερό, δεν επιτείνουν μόνο το οικονομικό μας αδιέξοδο, αλλά υπονομεύουν οικονομικά και την ίδια την ΔΕΥΑΤ και την βιωσιμότητά της.
Οδηγούν σε αύξηση των ιδιωτικών γεωτρήσεων όσων έχουν χρήματα, υπονομεύουν το  πελατολόγιο της επιχείρησης, οδηγούν στην χρήση μη πιστοποιημένου ως προς την ποιότητα νερού, υπονομεύοντας την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον. Αντίθετα για εμάς, αυτό που απαιτείται για το σύνολο των κατοίκων είναι έργα που προστατεύουν την υγεία, π.χ. αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων, συλλογικά έργα εμπλουτισμού του υδροφορέα της περιοχής, κλπ. Η πραγματοποίηση έργων όπως η αποχέτευση & ο βιολογικός καθαρισμός που προωθεί η Δημοτική Αρχή, πρέπει να γίνονται με την χρηματοδότηση του κράτους και όχι με την εκ νέου φορολόγηση των πολιτών.

Όλο αυτό το διάστημα αντιμετωπίσαμε την προκλητική αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής, την άρνηση ουσιαστικού διαλόγου, τα συνεχή ψεύδη, τις αναίτιες συλλήψεις της 23ης Νοεμβρίου  2011 και της 20ης Ιανουαρίου 2012  με ευθύνη της. Την παρουσία της αστυνομίας στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Την προσπάθεια ενεργοποίησης του «κοινωνικού αυτοματισμού» αλλά και του δήθεν διαλόγου. Με αποκορύφωμα τις τραμπούκικες προβοκατόρικες ενέργειές της 5ης Μαρτίου 2012, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και την συμμετοχή μερίδας
δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας,  με μοναδικό σκοπό την υπονόμευση του αγώνα, όπως αποδεικνύεται και από το οπτικό
υλικό στην αίθουσα του Δημ. Συμβουλίου εκείνης της ημέρας που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, (Στο You Tube με τίτλο «τα χάλια της δημοτικής αρχής Τυρνάβου»),  με τον τραυματισμό 2 μελών της Επιτροπής Αγώνα, από τους ανθρώπους της δημοτικής αρχής.  Εμείς από την πλευρά μας ένα έχουμε να δηλώσουμε, ότι δεν τιμά τον θεσμό του δημάρχου να χτυπά ο εκάστοτε δήμαρχος τους δημότες του. Οι αγωνιζόμενοι δημότες για Φθηνό και Υγιεινό Νερό αποδείξαμε και χθες με το Ειρηνικό Συλλαλητήριο ότι αντιπροσωπεύουμε έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό.

Σ’ όλες αυτές τις προκλήσεις της, απαντήσαμε με ενότητα των δημοτών, με κλιμάκωση και ουσιαστικοποίηση του αγώνα.

Έτσι θα προχωρήσουμε μέχρι την τελική δικαίωση.

Δεν πληρώνουμε τις αυξήσεις στο νερό – τα  κάθε είδους χαράτσια με αιχμή το «τέλος ακινήτων»,  κλπ.

Με βάση τις Αποφάσεις των Λαϊκών Συνελεύσεων, συνεχίζουμε τον αγώνα

ΜΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ:

–  0,25 λεπτά στα πρώτα 100 κ.μ., 0,36 λεπτά μέχρι τα 200 κ.μ., 0,42 λεπτά μέχρι τα 300 κ.μ., κοκ,

–  ΧΩΡΙΣ ειδικό τέλος (80%),

–  ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ 23% επί του ειδικού τέλους,

–  ΧΩΡΙΣ ελάχιστη κατανάλωση,

και να ισχύσουν αυτά από τον Μάρτιο του 2011 και εντεύθεν,  σε ΟΛΟ το Δήμο Τυρνάβου.

Γιατί το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, για όλους: Αμπελωνίτες, Τυρναβίτες, Αργυροπουλίτες, Βρυοτοπίτες,
Δαμασιώτες, Δελεριώτες, Πλατανουλίτες, Ροδιώτες, Δενδριώτες.

Οι χιλιάδες  απλήρωτοι λογαριασμοί των νοικοκυριών δείχνουν την καθολικότητα του αγώνα.

Εμείς συνεχίζουμε σταθερά στην βαθύτατα ενωτική και φιλολαϊκή μας πρότασή για 0,25 λεπτά στα πρώτα 100 κ.β. κοκ, χωρίς ειδικό τέλος, χωρίς ελάχιστη κατανάλωση  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ τους Δημότες του νέου Δήμου Τυρνάβου από το Μάρτιο του 2011 και εντεύθεν.

Αναδείχθηκε η ανάγκη να στηριχθούμε ως Δήμος στη θέληση ΟΛΩΝ των δημοτών, ΟΛΩΝ των κατοίκων.

Η Επιτροπή Αγώνα με βάση τις αποφάσεις των Λαϊκών Συνελεύσεων, για κλιμάκωση και διεύρυνση του αγώνα:


Προχωρά σε επέκταση του αγώνα στην πόλη του Τυρνάβου και στους άλλους οικισμούς

– Πραγματοποιεί Λαϊκές Συνελεύσεις  τις επόμενες ημέρες στον Αμπελώνα και στο Αργυροπούλι.

Καλούμε σε αυτές:

Όλους όσους θέλουν να αγωνιστούν για φθηνό και υγιεινό νερό.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ για Φθηνό Νερό

Σάββατο 10-3-2012

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *