Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για τον Τσε

Η NEW STAR μια εταιρεία διανομής επιλεγμένων κινηματογραφικών ταινιών απ’ όλο τον κόσμο, σε συνεργασία με την πρεσβεία της Κούβας, οργανώνει φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για τον Τσε Γκουεβάρα.

Από 8-14 Οκτώβρη στον κινηματογράφο «AΑΒΟΡΑ» (Ιπποκράτους 180, στάση μετρό Αμπελόκηποι), κάθε μέρα από 6.30 μ.μ. έως και τα μεσάνυχτα, θα προβληθούν συνολικά 50κινηματογραφικές ταινίες.
Στα πλαίσια του φεστιβάλ, καλλιτέχνες θα απαγγείλουν ποιήματα για τον Τσε και θα διαβάσουν κείμενα του ίδιου και σημαντικά γράμματά του όπως προς την οικογένειά του, τον Φιντέλ Κάστρο κ.ά. Θα προβληθούν επίσης αποσπάσματα από συναυλίες με τραγούδια για τον Τσε που τραγουδούν οι: Μάνος Λοΐζος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Βασίλης Λέκκας κ.ά.

Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει:
6.30 μ.μ.: «Τσε Γκεβάρα, Η τελευταία μάχη» Paolo Heusch, 8.45 μ.μ.: «Εκεί που δεν έφτασε κανείς» Manuel Perez (2004), 10 μ.μ.: Ντοκιμαντέρ της Σεμίνας Διγενή με αφορμή την ταινία «Ημερολόγια Μοτοσικλέτας» του Βάλτερ Σάλες, 11 μ.μ.: «Μια φωτογραφία κάνει το γύρο του κόσμου» Pedro Chaskel (Κούβα 1981), «Επικό άσμα στην τρυφερότητα» Adolfo Marino (Κούβα 1995).

Ενώ για την Παρασκευή 9/10 έχουν προγραμματιστεί: 6.30 μ.μ.: «Τσε» Miguel Torres (Κούβα), 7.45 μ.μ.: «Τσε Γκεβάρα, 30 χρόνια μετά» Gianni Mina (Ιταλία 2002), 9 μ.μ.: «Ταξιδεύοντας με τον Τσε Γκεβάρα» (παρουσιάζονται σκηνές από την ταινία «Ταξίδι» του Φερνάντο Σολάνας) Gianni Mina (Ιταλία 2003), 11 μ.μ.: «Ο αρχηγός της Φάλαγγας 4» Sergio Giral (Κούβα 1973), «Τσε, Κομαντάντε, Φίλε» Bernabe Hernandez, Jose Padron (1977), 12.00 μ.μ.: «Τσε Γκεβάρα» ντοκιμαντέρ του Παύλου Τσίμα.

Για το φεστιβάλ υπάρχει ενιαίο ημερήσιο εισιτήριο 8 ευρώ, φοιτητικό – παιδικό 6 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *