Λιμενομπάτσοι

Οι λιμενικοί συνέλαβαν κάποιους εξαθλιωμένους μετανάστες που είχαν καταλήξει στην Σάμο. Τους φέρθηκαν απάνθρωπα, κτηνώδικα όπως ακριβώς ταιριάζει σε έναν σοβαρό λιμενομπάτσο.

Οι μαρτυρίες των προσφύγων, για τη συμπεριφορά των διωκτικών αρχών, που αναφέρει σήμερα η «Ελευθεροτυπία, είναι συγκλονιστικές:

* Ενα άλλος από τους συλληφθέντες περιγράφει πως «βρήκαν πάνω μου αντιηλιακό λάδι και μου το άδειασαν στο στόμα. Κόντευα να πνιγώ, μου έδωσε δυο χαστούκια και με άφησε…».

* «Επιασε τα μαλλιά μου από πίσω και χτύπαγε το κεφάλι μου στο ταμπλό του σκάφους. Μου έδωσε δύο δυνατά χαστούκια και μπουνιά στο λαιμό δεξιά…», καταγράφει άλλος.

* «Μας τράβηξαν στο σκάφος και άρχισαν να μας φωνάζουν και να μας χτυπούν. Μας έκαναν έλεγχο με άγριο τρόπο και με ξύλο…», περιγράφει άλλος πρόσφυγας.

* «Οταν ήρθε η σειρά μου με φώναξε για έλεγχο και μου έδωσε 5 χαστούκια στο πρόσωπο».

* «…Αρχισε να με ρωτάει από πού είμαι με πολύ άγριο τρόπο. Μου έδωσε μια δυνατή κλοτσιά στη μέση…», αναφέρει άλλος.

Η έρευνα των καταγγελιών αυτών δυσκολεύεται, καθώς οι μάρτυρες έχουν διασκορπιστεί και δεν κατέθεσαν επίσημα.

Για την ιστορία, στα αζήτητα παραμένει ακόμη η τύχη της ΕΔΕ που διέταξε ο υπουργός Ναυτιλίας Γ. Βουλγαράκης, τον περασμένο Οκτώβριο, για τον βασανισμό μεταναστών στη Χίο. Μέχρι τώρα δεν έχει κληθεί να καταθέσει κανείς από τους καταγγέλλοντες…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *