Προετοιμάζουν το έδαφος

Με πομπώδης τίτλους επιχειρούν να κατασκευάσουν κοινωνική οργή και να προετοιμάσουν την καταστολή του απεργιακού αγώνα των λιμενεργατών.

”Έμφραγμα» στην αγορά προκαλούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στον ΟΛΠ”(mega-in.gr)
“Εγκλωβισμένη” στον Πειραιά η οικονομία” (skai)

Άρχισε η διαδικασία καταστολής του αγώνα των λιμενεργατών. Συντονισμένα τα ΜΜΕ επιτίθενται στους απεργούς που πραγματοποιούν απεργία από της 1 Οκτώβρη ενώ αποφάσισαν να την συνεχίζουν έως τις 18/10.

Τα ΜΜΕ επικαλούνται «εμφράγματα στην αγορά», χρεώνοντας στους απεργούς εργάτες αφενός την πίεση της παγωμάρας που υπάρχει στον εμπορικό κόσμο και αφετέρου προετοιμάζοντας τις κατασταλτικές επιχειρήσεις που θα ακολουθήσουν με στόχο την κατακρεούργηση του αγώνα των απεργών.

Είναι η κλασική συνταγή που έχει ακολουθηθεί και παλαιοτέρα απέναντι σε μαθητές-φοιτητές που προχωρούσαν σε καταλήψεις, στις κινητοποιήσεις των αγροτών κλπ. Έχουν άμεσο στόχο την προετοιμασία της κοινής γνώμης με εκείνα τα επιχειρήματα που δικαιολογούν την όποια κρατική βία εναντίων των αγωνιστών, στην προκειμένη των απεργών του λιμανιού.
Απόνομιμοποιούν τον αγώνα των απεργών.

Κάτι άλλο που πρέπει να μας προβληματίσει είναι ότι στα ΜΜΕ υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός και όσον αφορά την επιχειρηματολογία(πχ περί εμφράγματος στην αγορά κλπ), στις συνεντεύξεις όπου την κατασκευή της κοινωνικής οργής αναλαμβάνουν «συνδικαλιστές έμποροι», και βέβαια ο κοινός χρόνος που εξαπολύεται η συγκεκριμένη επίθεση από τα ΜΜΕ, κλπ, εξαφανίζοντας βέβαια την πλευρά των αγωνιζόμενων απεργών.
Όλα είναι συντονισμένα στον ίδιο σχεδιασμό καταστολής των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων.

dakrygono

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *