Υμνητής του Άουσβιτς ο νέος βουλευτής της Χρυσής Αυγής

Πηγή: TVXS

Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος αντικατέστησε στα έδρανα της Χρυσής Αυγής τον βουλευτή Σερρών Νικήτα Ζώη, ο οποίος παραιτήθηκε. Το βιογραφικό του νέου βουλευτή δείχνει πάντως πως πρόκειται για “αντάξιο” αντικαταστάτη του παραιτηθέντος καθώς πρόκειται για μουσικό, ακραίο ρατσιστή και υμνητή του Άουσβιτς.

Πρόκειται για φίλο της κόρης του γ.γ. της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου και πρώην μπασίστα του συγκροτήματος με το χαρακτηριστικό όνομα για την ιδεολογία της ΧΑ, Πογκρόμ.

Ένα χαρακτηριστικό τραγούδι του συγκροτήματος είναι το «Άουσβιτς» στο οποίο τραγουδά και ο νέος βουλευτής της ναζιστικής οργάνωσης:

«Γαμώ τον Βίζενταλ
γαμώ την Άννα Φρανκ
γαμιέται κι όλη η φυλή του Αβραάμ.
Τ’ αστέρι του Δαβίδ με κάνει να ξερνάω
αχ, το Άουσβιτς, πόσο το αγαπάω!
Ρε κωλοεβραίοι δεν θα σας αφήσω
στο τείχος των Δακρύων θα ‘ρθώ να κατουρήσω.
Juden Raus! Καίγομαι στο Άουσβιτς…»

Εμετικοί ρατσιστικοί στίχοι που βρίζουν συλλήβδην τους μετανάστες, τους πολιτικούς αλλά και τα εκατομμύρια Εβραίων που δολοφονήθηκαν από τους Ναζί χαρακτηρίζουν τα μουσικά… προϊόντα του συγκροτήματος.

Για παράδειγμα στο τραγούδι με τίτλο, «Μίλα ελληνικά ή ψόφα» – που αποτελεί διασκευή από παλαιότερο κομμάτι του πρώτου ελληνικού «nazi punk» συγκροτήματος, των Hellgrinder – οι Πογκρόμ απευθύνονται στους μετανάστες με στίχους, όπως:

«Έρχεστε στη χώρα μας, δεν έχετε δουλειά
πεινάτε σα ρεμάλια και τρώτε τα παιδιά.
Μιλάτε ρωσικά, μιλάτε αλβανικά
μα τώρα θα μιλήσετε σωστά τα ελληνικά.
Μίλα ελληνικά ή ψόφα!
Μίλα ελληνικά ή ψόφα!
Τους βλέπω σε πλατείες, τους βλέπω στη δουλειά
τους βλέπω και στη θάλασσα, βρωμίζουν τα νερά.
Μα τώρα θα μιλήσετε σωστά τα ελληνικά.
Μίλα ελληνικά ή ψόφα!»

«Για εμάς η μουσική αποτελεί ένα μέσο έκφρασης και όχι αυτοσκοπό. Οι μαχητές γεννιούνται και ωριμάζουν στους δρόμους και όχι στους τέσσερις τοίχους ενός στούντιο. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες. Τελεία και παύλα» δηλώνει ο ίδιος ο Ματθαιόπουλος στο περιοδικό «Resistance/Αντεπίθεση» της Χρυσής Αυγής. «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους μας έχουν υποστηρίξει στους λίγους έστω μήνες της ύπαρξής μας σαν Pogrom και υποσχόμαστε από την πλευρά μας περισσότερους Αγώνες για το Αίμα, για την Τιμή, για την Χρυσή Αυγή» σημειώνει.

0 απαντήσεις στο “Υμνητής του Άουσβιτς ο νέος βουλευτής της Χρυσής Αυγής”

 1. Αυτός ο νεοφασίστας που εγκωμιάζει το Άουσβιτς, το ολοκαύτωμα και τη γενοκτονία των Εβραίων από τους ναζήδες, αν δε ζούσε στην Ελλάδα αλλά στη Γερμανία, στην Αυστρία, στην Ελβετία, στο Βέλγιο, στην Τσεχία,και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα είχε τιμωρηθεί με φυλάκιση τριών ή έξι ετών ή με αντίστοιχο χρηματικό πρόστιμο, με βάση το ποινικό δίκαιο αυτών των χωρών-και φυσικά δε θα γινόταν βουλευτής! (βλ. το σχετικό ποινικό δίκαιο αυτών των χωρών στην ιστοσελίδα http://de.wikipedia.org/wiki/Gesetze_gegen_Holocaustleugnung).
  Η ανυπαρξία μιας παρόμοιας αντιφασιστικής, αντιρατσιστικής νομοθεσίας και στην Ελλάδα, μολονότι ήδη από το 2007 υπάρχει ακόμα και σχετική κοινοτική οδηγία για την εισαγωγής αυτής της αντιφασιστικής, αντιρατσιστικής νομοθεσίας σε όλες τις χώρες της ΕΕ από τα κράτη- μέλη της, δείχνει το φιλοφασιστικό χαρακτήρα όχι μόνο της ελληνικής δεξιάς που κυβερνούσε τη χώρα από το 2007 ως το 2009, αλλά και της αυτοαποκαλούμενης δημοκρατικής κεντροαριστεράς, δηλ. του ΠΑΣΟΚ, που κυβέρνησε τη χώρα από το 2009 και μετά, ενώ συνεχίζει να τη συγκυβερνά και σήμερα.
  Μήπως τελικά η Αριστερά θα πρέπει όχι μόνο να καλεί σε γενικόλογους κι αφηρημένους αντιφασιστικούς αγώνες την εργατική τάξη, αλλά θα πρέπει και ν’ απαιτήσει εδώ και τώρα την άμεση νομοθετική υλοποίηση της σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας και την ποινικοποίηση των φιλοναζιστικών και αντιμεταναστευτικών, ρατσιστικών ασμάτων του Ματθαιόπουλου; Και μήπως τα κόμματα της Αριστεράς και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις των αριστερών εκπαιδευτικών θα πρέπει επιτέλους ν’ απαιτήσουν από το ελληνικό υπουργείο Παιδείας να πραγματωθεί και στην Ελλάδα αυτό που πραγματώθηκε σε πολλές άλλες χώρες για τα παιδιά των ελλήνων μεταναστών;
  Μήπως δηλ. θα πρέπει ν’ απαιτήσουν να εισαχθεί η διδασκαλία της μητρικής γλώσσας των παιδιών των μεταναστών ως δεύτερης ξένης γλώσσας γενικά στην εκπαίδευση της χώρας που τους φιλοξενεί και ειδικά στα σχολεία που φοιτά ένα λογικό ποσοστό τους, καθώς επίσης να εισαχθεί και η διδασκαλία στη μητρική γλώσσα των ξένων μαθητών ορισμένων μαθημάτων -μαθημάτων όχι μόνο σχετικών με τον εθνικό πολιτισμό των ξένων μαθητών όπως η εθνική τους Ιστορία, αλλά ακόμα κι επιστημών άσχετων λιγότερο ή περισσότερο με τον εθνικό πολιτισμό των παιδιών των μεταναστών, όπως τα μαθηματικά;
  Αυτά π.χ. γίνονται με τα ελληνόπουλα που φοιτούν σε τμήματα ενταγμένα στα γερμανικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως τα σχολεία της Βαυαρίας.
  Και μήπως έτσι η Αριστερά θα τεκμηριώσει τον αντιρατσισμό της; Γιατί αντιρατσιστής δεν είναι αυτός που απλώς καταδικάζει γενικόλογα κι αφηρημένα το ρατσισμό, αλλά κυρίως αυτός που εκτός της φραστικής, γενικόλογης κι αφηρημένης καταδίκης τους ρατσισμού, απαιτεί και τη νομική αναγνώριση κι αγωνίζεται για τη νομοθετική κατοχύρωση και την έμπρακτη εφαρμογή όλων των αναγνωρισμένων δικαιωμάτων των μεταναστών.
  Φουσέκης Χρήστος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *