Ελληνικός Στρατός και ΝΑΤΟ ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τους απελπισμένους Σύριους πρόσφυγες

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενη ανακοίνωση μας η Ευρώπη Φρούριο θωρακίζεται για να αντιμετωπίσει τα ποτάμια των Σύριων απελπισμένων προσφύγων. Σε άρθρο της «Le Monde» εκτιμά ότι: «Οι πρόσφυγες από τη Συρία είναι η αιτία μεταφοράς συνοριοφυλάκων στον Έβρο». Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας η οποία επικαλείται  «πηγές της ελληνικής αστυνομίας», η Ελλάδα ενισχύει τα σύνορα με την Τουρκία γιατί φοβάται μεγάλη είσοδο προσφύγων από τη Συρία. Στο πλαίσιο επομένως αυτής της αποστολής, με εντολή του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά, όπως επισημαίνουν εθνικιστικά και μιλιταριστικά έντυπα, φιλικά προς τη ΝΔ και τους νεοναζί, 1800 συνοριοφύλακες μετακινήθηκαν στον Έβρο! Επιπλέον, η Ελληνική Αστυνομία εξοπλίζει τους συνοριοφύλακες στον Έβρο με νέα πλωτά μέσα για την καλύτερη επιτήρηση και φύλαξη του ποταμού.

Το ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας αποτελεί την καλύτερη απάντηση όχι μόνο για το ποιος προκαλεί τα ποτάμια των απελπισμένων προσφύγων, αλλά κυρίως του πως, αντίστοιχα κυνικά και κτηνώδες, η ιμπεριαλιστική δύση στέκεται απέναντι στα σύγχρονα δράματα που προκαλούν και οι επεμβάσεις της. Είναι μια πραγματικότητα του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού και της Νέας Τάξης Πραγμάτων που εμπεριέχει τις δολοφονικές ορδές της Χρυσής Αυγής. Εκμεταλλευόμενη με τον χυδαίο λαϊκισμό την ανθρώπινη τραγωδία, αποπροσανατολίζει τον κόσμο της εργασίας από τα πραγματικά κοινωνικά αδιέξοδα και τα καπιταλιστικά αίτια αυτών. Προβάλλει το εθνικιστικό-ρατσιστικό πολεμοχαρές πρόσωπο του φασίστα, για να συμβάλλει και αυτή στην καθυπόταξη των εργαζομένων τώρα που απαιτείται και υπάρχουν οι όροι περισσότερο από ποτέ, να αναπτυχθεί ένα σύγχρονο εργατικό διεθνιστικό επαναστατικό αντικαπιταλιστικό ρεύμα.

Όμως η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κινητοποιεί και τις στρατιωτικές της δυνάμεις, θέτοντας σε εφαρμογή τα Δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας, όπου οι μετανάστες αντιμετωπίζονται ως Ασύμμετρη Απειλή! Μέτρα – που εκ των πραγμάτων ακουμπούν και τις Ενοπλες Δυνάμεις – λαμβάνει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση τυχόν μεγαλύτερου κύματος Σύρων προσφύγων, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Υπ.Εξωτερικών κ. Γρ.Δελαβέκουρας. Όπως είπε ο κ. Δελαβέκουρας, «το προσφυγικό ζήτημα είναι  ένα φλέγον ζήτημα που προκύπτει από την κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί στην χώρα αυτή.  Οι προσφυγικές ροές και κατ’ επέκταση τα μεταναστευτικά κύματα αυξάνονται συνεχώς.  Ήδη ξεπερνούν τις 200.000 οι Σύριοι πρόσφυγες στις γειτονικές χώρες, δημιουργώντας μία πολύ μεγάλη πίεση σε χώρες όπως η Ιορδανία, ο Λίβανος αλλά και η Τουρκία και είναι κάτι το οποίο φυσικά ως γειτονικές χώρες παρακολουθούμε κι εμείς με πολύ μεγάλη προσοχή.  Γίνεται η κατάλληλη προεργασία από ελληνικής πλευράς προκειμένου να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πραγματικότητα όπως διαμορφώνεται». Και κατέληξε λέγοντας ότι παράλληλα δεν πρέπει να έχουμε αμφιβολία ότι όσο θα συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη Συρία, αναπόφευκτα θα υπάρχουν και ρεύματα προσφύγων τα οποία θα προσπαθούν να προστατευθούν από τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες». Αλήθεια, ο εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΕΞ πως κρίνει τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ Δ.Αβραμόπουλου, που αποκαλύπτουν ότι η κυβέρνηση είναι ταγμένη στο πλευρό των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και άρα παράμετρος της κρίσης.

Επίσης και το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να δράσει. Όπως δήλωσε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Ρασμούσεν «η συμμαχία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να συνδράμει την Τουρκία την αντιμετώπιση του τεράστιου προσφυγικού προβλήματος από τη Συρία». Το ΝΑΤΟ δεν σχεδιάζει στρατιωτική επέμβαση στη Συρία αλλά «είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε την Σύμμαχο μας Τουρκία».

Το πρώτο που μπορεί να υποψιαστεί κάποιος είναι ότι ουσιαστικά το ΝΑΤΟ αναλαμβάνει δέσμευση συμμετοχής στο σφράγισμα των Τουρκο-συριακών συνόρων, ώστε να εμποδιστεί η δράση του ΡΚΚ και παράλληλα να γίνεται ανεμπόδιστα ο εφοδιασμός και η ενίσχυση των αντικαθεστωτικών συριακών δυνάμεων, που σε μεγάλο βαθμό καθοδηγούνται, τροφοδοτούνται και δρουν υπό ιμπεριαλιστικό μανδύα.  Το δεύτερο είναι ότι για μια ακόμη φορά, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την Λιβύη, το ΝΑΤΟ εμπλέκεται άμεσα στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, που εν πολλοίς προκαλεί η ιμπεριαλιστική επέμβαση.

Ας θυμηθούμε τι σημαίνει η εμπλοκή του ΝΑΤΟ, που πάντα μεταφράζεται σε θάνατο αθώων απελπισμένων προσφύγων.  Σύμφωνα με δημοσίευμα «Δεκάδες Λίβυοι μετανάστες πέθαναν γιατί το ΝΑΤΟ δεν έκανε τίποτα να τους σώσει. Το πλοίο με τους Λίβυους μετανάστες έπλεε για ημέρες ακυβέρνητο (Το NATO ουσιαστικά αδιαφόρησε για την έκκληση δεκάδων μεταναστών που σε σκάφος που έπλεε ακυβέρνητο έξω από τις ακτές της Λιβύης τον περασμένο Μάιο με αποτέλεσμα να χαθούν 63 άνθρωποι, αναφέρει έκθεση του Συμβούλιου της Ευρώπης.  Η έκθεση επισημαίνει ότι δύο Νατοϊκά πολεμικά σκάφη δεν απάντησαν σε έκκληση για βοήθεια και δεν οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης από καμία γειτονική χώρα, δηλαδή την Ιταλία ή την Μάλτα. Τονίζει δε ότι υπήρχε η δυνατότητα και πολλές ευκαιρίες για να σωθούν οι μετανάστες αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε κανένας. Το σκάφος με 72 μετανάστες είχε ξεκινήσει από τη Λιβύη· οι δουλέμποροι, όπως κατήγγειλαν οι μετανάστες, είχαν αφαιρέσει από το σκάφος όλες τις προμήθειες για να μεταφέρουν περισσότερα άτομα. Λίγο μετά την φυγή τους από τη Λιβύη τα καύσιμα τελείωσαν και το σκάφος έμεινε ακυβέρνητο. Οι μετανάστες ειδοποίησαν έναν ιερέα από την Ερυθριά που ζει στην Ιταλία, που με τη σειρά του ειδοποίησε την ιταλική ακτοφυλακή. Το ΝΑΤΟ που επόπτευε την περιοχή, η οποία ήταν πολεμική ζώνη, έστειλε μόνο ένα ελικόπτερο με ελάχιστες προμήθειες και ύστερα αδιαφόρησε. Δύο αλιευτικά αγνόησαν τα SOS και, δέκα μέρες αργότερα και ενώ είχαν πεθάνει δεκάδες επιβαίνοντες, ένα πολεμικό προσπέρασε το σκάφος χωρίς να ενδιαφερθεί. Συνολικά 15 ημέρες έπλεε ακυβέρνητο πριν επιστρέψει παρασυρμένο από τα ρεύματα στη Λιβύη. Στο τέλος 63 επιβαίνοντες είχαν πεθάνει· οι επιζώντες ήταν μόλις εννέα. Το Συμβούλιο επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι τα ευρωπαϊκά κράτη πρέπει να αναλάβουν να καλύψουν το κενό ευθύνης όταν μία χώρα όπως η Λιβύη δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει την ευθύνη της για έρευνα και διάσωση. Τονίζει ακόμη ότι τα κράτη πρέπει να αντιμετωπίσουν τους λόγους για τους οποίους τα εμπορικά σκάφη δεν είναι πρόθυμα να βοηθήσουν σκάφη με μετανάστες που κάνουν εκκλήσεις για βοήθεια. Μόνο το 2011, χρονιά κατά την οποία η βόρειος Αφρική συνταράσσονταν από την Αραβική Άνοιξη, τουλάχιστον 1.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους (από πνιγμό ή άλλα αίτια) στην προσπάθεια τους να διασχίσουν τη Μεσόγειο προς την Ευρώπη». (Newsroom ΔΟΛ)

Άρα, ΝΑΤΟ και εφοπλιστές αφήνουν τον κόσμο να πεθάνει στα σαπιοκάραβα των δουλεμπόρων από πείνα-δίψα και ασθένειες ή να γίνεται έρμαιο των κυμάτων. Επίσης, οι ελληνικές κατασταλτικές  δυνάμεις, αλλά και ο Στρατός έχουν βάναυση συμπεριφορά ή ακόμη χειρότερα, δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ότι η δράση τους θέτει σε κίνδυνο την ζωή των μεταναστών.

Βυθίστηκε σκάφος με μετανάστες στη Σύμη – Αναφορές για πυρά από το λιμενικό Σκάφος που μετέφερε 38 μετανάστες βούλιαξε στη Σύμη ύστερα από καταδίωξη από το λιμενικό.   Τα τοπικά μέσα αναφέρουν πως το λιμενικό άνοιξε πυρ, χωρίς να αποκλείουν η βύθιση του σκάφους να προήλθε από τα πυρά. Από την πλευρά το λιμενικό σε ανακοίνωσή δεν αναφέρει πυροβολισμούς και υποστηρίζει πως «το σκάφος μετά από επικίνδυνους ελιγμούς προσέκρουσε στα βράχια και βυθίστηκε». Το σκάφος επιχείρησε τα ξημερώματα της Τρίτης αρχικά να προσεγγίσει την Αγία Μαρίνα στη Σύμη, ώστε να μπορέσουν να αποβιβαστούν οι μετανάστες, ωστόσο εντοπίστηκε από το λιμενικό και ακολούθησε καταδίωξη. Τελικά οι 38 μετανάστες και ο αλλοδαπός διακινητής όπως αναφέρει το λιμενικό «περισυλλέγησαν από θάλασσα και ξηρά, επιβιβάσθηκαν στο πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι και οδηγήθηκαν σε χώρο πλησίον λιμένα Σύμης, όπου παραμένουν φρουρούμενοι. Ο 23χρονος αλλοδαπός διακινητής συνελήφθη και κρατείται προσωρινά στο Αστυνομικό Τμήμα Σύμης».

Οι βιαιότητες αυτές δεν είναι πρωτόγνωρες. Ποιος ξεχνά τη φρικτή συμπεριφορά των ελληνικών στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών κατά των μεταναστών στις αρχές της δεκαετίας του 90′ εις βάρος των προσφύγων από τις Βαλκανικές χώρες. Πόσο ανατριχιαστικά αληθινά δεν  όσα καταγγέλλονται στο παρακάτω κείμενο.

«Μετανάστες: θύματα συστηματικών βασανιστηρίων του Ελληνικού Στρατού

Οι καταγγελίες του μαχητικού δημοσιογράφου και πάντα ευαίσθητου στα ζητήματα καταπίεσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Λεωνίδα Σακλαμπάνη, για τη βάναυση και απάνθρωπη συμπεριφορά των εφέδρων στρατιωτών και των Επαγγελματιών Οπλιτών υπό την καθοδήγηση και ιδεολογική ποδηγέτηση των αξιωματικών και του διοικητή φυλακίου στο Φαρμακονήσι, είναι μια γροθιά στο καθρέφτη του δήθεν καθωσπρεπισμού της Δημοκρατικής Ευρώπης, που όπως στο παρελθόν έτσι και στο μέλλον σχεδιάζει «ανθρωπιστικούς πολέμους»!

Η Ευρώπη Φρούριο, με την Ελλάδα ανατολικό της σύνορο, έχει ανάγκη από Πραιτοριανούς για να υλοποιήσουν τις απάνθρωπες διαταγές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Στο πλαίσιο της αποστολής «αποθάρρυνσης» των μεταναστών να πλησιάσουν νησιά που είναι μόνο για τους τουρίστες και διακύβευμα του ανταγωνισμού του ελληνοτουρκικού κατεστημένου, θα βασανίσουν, βιάσουν, θα φτάσουν ακόμη και στο φόνο απροστάτευτων κατατρεγμένων ανθρώπων. Με την άνωθεν πάντα συνενοχή, συγκάλυψη!

«Σιγά η πατρίδα κοιμάται»: κάνε ότι αρρωστημένο θέλεις εις βάρος αδύναμων και καταφοβισμένων ανθρώπων, αρκεί επίσημα να μην το γνωρίζει η υπηρεσία, και προσοχή μην το μάθουν οι δημοσιογράφοι και το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος. Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις του εν λόγω άρθρου δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Την ίδια ακριβώς πολιτική βασανισμών, βιασμών, καταλήστευσης και συχνά εκτέλεσης μεταναστών είχαν ακολουθήσει οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τη δεκαετία του ΄90 απέναντι στα προσφυγικά κύματα, ιδιαίτερα από τις βαλκανικές χώρες. Όταν το ενδιαφέρον των ιμπεριαλιστικών χωρών στοχοποίησε για μια ακόμη φορά Ιράκ-Αφγανιστάν-Πακιστάν-Παλαιστίνη-Σομαλία, προκαλώντας τα νέα ποτάμια προσφυγιάς και μετανάστευσης, πλέον τα νερά του Αιγαίου και του Έβρου βάφονταν συχνά κόκκινα.

Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων είχαν καταγγείλει περιστατικά όχι μόνο βάναυσης συμπεριφοράς του Λιμενικού και των ανδρών που επάνδρωναν τα φυλάκια απομακρυσμένων νησιών, αλλά και περιπτώσεις πυροβολισμών εναντίον άοπλων και απροστάτευτων μεταναστών, με αποτέλεσμα και τη δολοφονία αυτών. Αν και στις περισσότερες περιπτώσεις, οι έφεδροι φαντάροι, υποκείμενα άγριας εθνικιστικής-ρατσιστικής προπαγάνδας από διοικητές και αξιωματικούς, με το φόβο της απομόνωσης από το κυρίαρχο στις μονάδες μιλιταριστικό, μισαλλόδοξο και ακροδεξιό κλίμα, έμειναν απαθείς ή ακόμη και συμμετείχαν στις βαναυσότητες, δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις, όπου έφεδροι συγκρούστηκαν με άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων (συχνά ΟΥΚΑΔΕΣ) που πρωτοστατούσαν στα ρατσιστικά εγκλήματα, κατήγγειλαν τα γεγονότα.
Δεν πρέπει επίσης να ξεχνούμε ότι τόσο οι διοικήσεις των μονάδων, όσο και το ΓΕΣ απέκρυψαν τα περιστατικά, άφησαν ατιμώρητους τους εγκληματίες και απειλητικά νουθέτησαν τους καταγγέλλοντες στρατιώτες να σιωπήσουν. Αυτός είναι επομένως ο Ελληνικός Στρατός, αυτές τις διαταγές υλοποιεί, αυτές τις πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ υπηρετεί. Σήμερα απλώς όλα αυτά, γίνονται υπό την υψηλή εποπτεία της FRONTEX, στο πλαίσιο της οποίας Λιμενικό και Ένοπλες Δυνάμεις διεκδικούν ηγετικό ρόλο».

Εμείς απαιτούμε καμιά εμπλοκή των στρατιωτικών δυνάμεων στο «κυνήγι μεταναστών». Καμιά ανάληψη κατασταλτικών-αστυνομικών καθηκόντων από τους φαντάρους. Καμιά εμπλοκή του ελληνικού κράτους στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Ανατροπή της κυβέρνησης της αντεργατικής λεηλασίας, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών, στρατηγικό εταίρο του Κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ. Καμιά εμπλοκή του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Νίκη της Συριακής Εξέγερσης, ήττα του αυταρχικού καθεστώτος Άσαντ και των ξενοκίνητων μουσουλμάνων και δυτικών μισθοφόρων. Να ανοίξουν τώρα τα σύνορα για την Ε.Ε. Παροχή Πολιτικού Ασύλου και αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων των προσφύγων-μεταναστών. Να αναλάβει η ιμπεριαλιστική Δύση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε., οι πλούσιες αραβικές χώρες και η Ρωσία την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και να συμβάλλει στην Ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης χώρας από τον εμφύλιο και την ιμπεριαλιστική επέμβασης   

Οι ιμπεριαλιστές ξαναμοιράζουν τον κόσμο, σχεδιάζουν νέα σύνορα με το αίμα των λαών,  αρπάζουν και μοιράζουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, επιλέγουν μέσω των περιφερειακών αναμετρήσεων να αναζωπυρώσουν τις πολεμικές τους βιομηχανίες και τα χρηματιστήρια τους. Χρησιμοποιούν τις εξεγέρσεις των λαών για να επιβάλουν ακόμη πιο συνεργάσιμα καθεστώτα. Συνεργάζονται ανοικτά με το Πολιτικό Ισλάμ, χθεσινό βολικό αντίπαλο για να δικαιολογήσουν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας-τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τους τρομονόμους, συνοδευτικά της άγριας αντεργατικής επίθεσης πρωτίστως στις καπιταλιστικές μητροπόλεις- και τώρα πολύτιμο εταίρο κατά των εξεγερμένων της Αραβικής Άνοιξης, των οποίων καπηλεύτηκαν τους αγώνες και τις θυσίες, για να πάρουν την εξουσία και να διαπραγματευτούν με την ιμπεριαλιστική Δύση.

Έχοντας επομένως αυτά κατά νου δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε έναν ακόμη λόγο για τον οποίο η κυβέρνηση και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί στρέφονται εναντίον της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, του κινήματος των φαντάρων μέσα και έξω από τον στρατό, ενάντια σε κάθε αντιπολεμική-αντιμιλιταριστική φωνή. 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ                 ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *