Σωματείο εργαζομένων ΤΙΜ (WIND): Στους αγώνες μας βρίσκεται η αληθινή ελπίδα

Τελειώνει το ιδιαίτερα θερμό καλοκαίρι  και έρχεται ο Σεπτέμβριος που αναμένεται να είναι το ίδιο καυτός, μάλλον, όχι τόσο  από θερμοκρασίες περιβάλλοντος,  αλλά από τα νέα οικονομικά μέτρα. Σε πείσμα των υποσχέσεων και των αυταπατών που καλλιέργησε η κυβέρνηση, τα νέα μέτρα θα είναι πολλά και δυσβάσταχτα. Στο όνομα του δήθεν «σωτήριου» πακέτου από ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δόθηκαν  δώρο τα χρέη της SIEMENS και μαζί ετοιμάζονται να περικοπούν κι άλλο:
συντάξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, πλήρης κατάργηση των δώρων για κύριες και επικουρικές συντάξεις, αλλά και για ό,τι απέμεινε από τον 13ο και τον 14ο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων ,
τα επιδόματα ανεργίας σε οικοδόμους και ξενοδοχοϋπάλληλους,
το πάγωμα του βασικού μισθού στα 586 €

Παράλληλα σχεδιάζονται νέα φορολογικά μέτρα  και υλοποιείται σκανδαλωδώς η εκποίηση της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου με την πώληση των τραπεζών (Αγροτική, Εμπορική, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο),  φυσικά  αντί «πινακίου φακής».
Και όλα αυτά, για μια ακόμα φορά στο όνομα της μείωσης του χρέους, της αύξησης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και του ξεπεράσματος της κρίσης. Φυσικά, τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει συμβεί. Η κρίση βαθαίνει και σε αυτή μπαίνουν όλο και περισσότερες οικονομίες της Ευρωζώνης.

Μοναδικοί κερδισμένοι οι τραπεζίτες και χρηματιστές που ενισχύονται από τις παροχές των δις € που απλόχερα τους τροφοδοτούν οι κυβερνήσεις προκειμένου να τους σώσουν, αλλά και οι επιχειρηματίες που βλέπουν το εργασιακό κόστος να μειώνεται και τα κέρδη τους να γιγαντώνεται.
Χαμένοι όλοι εμείς οι εργαζόμενοι, που εργαζόμαστε για ψίχουλα και καλούμαστε να πληρώνουμε τα χαράτσια, που εντατικοποιείται η εργασία μας δήθεν  για να μην μείνουμε άνεργοι και  που τελικά μεγαλώνουμε κάθε μέρα την στρατιά των ανέργων με πάνω από 1.000 ανέργους.
Μοναδική ελπίδα σε αυτή την πορεία προς την καταστροφή μας είναι οι αγώνες που γίνανε, γίνονται και θα ακολουθήσουν τόσο στην χώρα μας αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Αγώνες αντίστασης ενάντια στην εκμετάλλευσή μας, στην πείνα και στην εξαθλίωση, αγώνες για το δικαίωμα στην εργασία και την ζωή.

Σε αυτούς τους αγώνες θα πρέπει να στηρίξουμε τις ελπίδες μας και να συσπειρωθούμε και να συμμετέχουμε  με όλες μας τις δυνάμεις.

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ (FIELD)

Μέσα σε αυτή την δίνη οι εργαζόμενοι στην WIND είδαμε πριν λίγο καιρό να μειώνεται το προσωπικό της επιχείρησης με την «εθελούσια» κατά 120 συναδέλφους. Το 2008 είμασταν περίπου 2.000 συνάδελφοι και τώρα είμαστε περίπου 1.150. Το τίμημα της νέας μείωσης του προσωπικού θα είναι η ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας μας.Θα αυξηθούν οι φωνές διευθυντών και προϊσταμένων για δουλειά σε πιο εντατικούς ρυθμούς, θα πιέσουν για να μην εφαρμοστούν τα ωράρια, τα διαλείμματα και θα χρειαστεί η ενωμένη και σθεναρή αντίδρασή μας για να τους αντιμετωπίσουμε.
Οι πληγές που άφησε η εθελούσια είναι μεγάλες και δεν έχουν επουλωθεί. Αρκετά τμήματα του τεχνικού λειτουργούν οριακά.

Tο NMC (το κέντρο που ελέγχει το δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας και των πελατών) λειτουργούσε με μειωμένο προσωπικό από τον Φεβρουάριο και πλέον οι ελλείψεις είναι τεράστιες.

Τα  περιφερειακά  τεχνικά τμήματα του SWITCHING  και του FIELD(πρώην RTO ) στην Καβάλα και την Κρήτη δεν υφίστανται γιατί αποχώρησαν οι συνάδελφοι. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στη Πάτρα αφού οι συνάδελφοι θα αποχωρήσουν στις αρχές Οκτωβρίου. Οι εργασίες του SWITCHING  γίνονται με ηλεκτρονική απομακρυσμένη πρόσβαση (remote access) από τα τμήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης,.
Οι εργασίες  του FIELD  δηλαδή η συντήρηση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας  στην Κρήτη, δόθηκε στην εργολαβική εταιρία KINTEC. Αυτή η κίνηση  δείχνει την πρόθεση της της διοίκησης της WIND, που είναι να δοθεί σε εργολάβο η εργασία  όλου του τμήματος.
Σε συνάντηση με τον κ.Καρμίρη αμέσως μετά την εθελούσια, δεν λάβαμε  καμία απάντηση για τα σχέδια της εταιρίας.

Ως ΔΣ,  τα σχέδια ανάθεσης εργασιών τα είχαμε εντοπίσει και επιχειρήσαμε με περιοδείες ενημέρωσης και τοπικές συναντήσεις με τους συναδέλφους να τα συζητήσουμε και να είμαστε σε ετοιμότητα δράσης. Η στιγμή της δράσης φαίνεται πως έφτασε αφού το ενδεχόμενο νέου χτυπήματος των θέσεων εργασίας με ανάθεση εργασιών του τμήματος FIELD σε εργολάβο φαντάζει προ των πυλών. Έχουμε ξαναγράψει για την χαμηλή ποιότητα εργασιών που παρέχεται από τους εργολάβους. Το μόνο στόχο που θα έχει η κίνηση της εργολαβοποίησης θα είναι η μείωση του κόστους εργασίας, αφού στο εργολάβο δεν υπάρχει Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και οι μισθοί είναι της τάξης των 600-700 €, το ωράριο εργασίας ανύπαρκτο, οι υπερωρίες απλήρωτες, η εντατικοποίηση φρικτή.
Οι συνάδελφοι του τμήματος FIELD δεν πρέπει να μείνουν μόνοι τους και ανυπεράσπιστοι  σε αυτή την κρίσιμη στιγμή. Όπως σε όλους τους αγώνες από την ίδρυση του σωματείου ήταν μαζί μας και εμείς πρέπει να τους σταθούμε, αντιδρώντας στο ξεπούλημα της εργασίας τους στους εργολάβους. Έτσι, ενωμένοι θα κόψουμε τις διαθέσεις  της διοίκησης της WIND για τα επόμενα σχέδια. Αν αφήνουμε τα τμήματα να δίνονται το ένα μετά το άλλο στους εργολάβους τότε θα έχουμε βγάλει μόνοι τα μάτια μας, αφού θα έχουμε βοηθήσει την κινεζοποίηση των μισθών και των συνθηκών εργασίας μας.

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ

Η διοίκηση της  WIND  δεν μένει στο περιθώριο της επίθεσης που επιχειρούν οι εργοδότες στις επιχειρήσεις τηλεπικοινιών ώστε να μειώσουν ήδη φτηνό κόστος εργασίας, να χτυπήσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και να επιβάλλουν μισθούς Κίνας και Βουλγαρίας με τις ευλογίες των κυβερνήσεων της ΕΕ και του ΔΝΤ. Με την κίνηση της εθελούσιας δείχνει πως συμμετέχει ενεργά.   Επιπλέον, έχει προχωρήσει σε πάγωμα των ωριμάνσεων από τον Φεβρουάριο εφαρμόζοντας τον νόμο, που όμως ήταν στην ευχέρειά της να μην τον εφαρμόσει και να καταβάλλει κανονικά τις αυξήσεις όσων άλλαζαν μισθολογικά κλιμάκια.
Η στάση της αυτή, μας δείχνει πως θα συνεχίσει την επίθεση, με προσπάθεια για ατομικές συμβάσεις εργασίας, μη εφαρμογή της ΕΣΣΕ ή ακόμα και την καταγγελία της, επικαλούμενη «μειωμένα έσοδα» και ότι «μόνο έτσι θα είναι η επιχείρηση ανταγωνιστική και θα έχουμε εργασία»
Εμείς γνωρίζουμε πως οι αξιοπρεπείς μισθοί που έχουμε κατκτήσει με τους αγώνες μας είναι αγκάθι για τους ιδιοκτήτες της.Πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα για την υπεράσπιση των μισθών μας. Να μην συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε προσπάθεια διευθυντών και προϊσταμένων για αποδοχή μείωσης μισθού. Η ΕΣΣΕ είναι νόμος του κράτους και οποιαδήποτε προσπάθεια καταστρατήγησής της είναι παράνομη και πρέπει να την καταγγείλουμε στο ΔΣ του σωματείου.
Μόνο με την υπεράσπιση της ΕΣΣΕ μπορούμε να ανταποκριθούμε στοιχειωδώς στις αυξημένες ανάγκες της επιβίωσης, τόσο τις ατομικές, όσο και των οικογενειών μας.

Η υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και της ΕΣΣΕ είναι εφικτοί στόχοι.
Όμως θα επιτευχθούν με αγώνες και απεργίες διαρκείας.
Αποτελεσματικοί οι αγώνες που δώσαμε ως τώρα,
αλλά πλέον η επίθεση είναι πιο δυνατή και επίμονη
και αντίστοιχη πρέπει να είναι και η δική μας απάντηση.
Ο πιο αποφασισμένος θα πετύχει και αυτός πρέπει να είναι το σωματείο μας.

Το ΔΣ του σωματείου θα συνεχίσει σταθερά την προσπάθεια ενημέρωσης και συζήτησης με τους συναδέλφους.
Γι’ αυτό θα πραγματοποιήσουμε περιοδείες ενημέρωσης τις επόμενες ημέρες.
Θα επιδιώξουμε συνάντηση με την διοίκηση της εταιρίας.

Συγκαλούμε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 11/9 στις 5 μ.μ. στο εστιατόριο της Λ.Αθηνών,
ώστε να συζητήσουμε συλλογικά και να συναποφασίσουμε τους τρόπους δράσης μας. Το ΔΣ θα προτείνει 4ωρη στάση εργασίας για την Τετάρτη 19/9.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΙΚΑΝΗ:

– ΝΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ
-ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ       ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ FIELD ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ WIND
-ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΩΡΙΜΑΝΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (WIND)-ΠΑ.Σ.Ε.ΤΙΜ

0 απαντήσεις στο “Σωματείο εργαζομένων ΤΙΜ (WIND): Στους αγώνες μας βρίσκεται η αληθινή ελπίδα”

  1. Το αρχικό αίτημα των εργαζομένων ήταν να επαναπροσληφούν όλοι οι απολυμένοι και να μη γίνει μείωση ωραρίου και μισθών. Με απόφαση της 6/6/2012 το Σωματείο κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για συμβιβασμό των διαφορών (άμεση επεναπρόσληψη 40 απολυμένων (από 120) και γραπτή δέσμευση για επιστροφή των υπολοίπων σε εύλογο χρονικό διάστημα χωρίς νέες προσλήψεις) και επαναλειτουργία του εργοστασίου ( πηγή ). Εν τω μεταξύ, ορισμένοι εργαζόμενοι έχουν πλέον βρει άλλη δουλειά ή έχουν φτάσει σε ηλικία συνταξιοδότησης, οπότε εκ των πραγμάτων ο αριθμός των εργαζομένων έχει μειωθεί. Το Σωματείο έχει ζητήσει από τον υπουργό εργασίας Γ. Βρούτση να παρέμβει για να επιτευχθεί συμφωνία. Η απάντηση ήταν απειλές της εταιρείας για κλείσιμο του εργοστασίου, εισβολή και κατάληψη του εργοστασίου απο τα ΜΑΤ και σύλληψη απεργών. Αμέσως μετά την επέμβαση των ΜΑΤ η εταιρεία απέσυρε τις απειλές για κλείσιμο, δείχνοντας ότι ήταν μόνο αυτό, απειλές.

  2. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Από την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012 το Γραφείο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων στεγάζεται στο Κεντρικό Δημαρχείο (Αγ.Γεωργίου 30 & Αριστείδου – 2ος όροφος). Επικοινωνία – Τηλ.:2132023862 Fax:2132023872. Ωράριο για το κοινό: 9.00 π.μ. – 12.00 το μεσημέρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *