Σημεία των καιρών.

Πέρα απ’ τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα που μας οδηγεί το πολιτικό προσωπικό των καπιταλιστών φαίνεται ότι και κάποιοι «εκπρόσωποι του θεού» οδηγούν και σε έναν θρησκευτικό μεσαίωνα το θρησκόληπτο κοπάδι τους.

Πώς αλλιώς να εξηγήσεις την είδηση που δημοσιεύεται σε καθημερινή εφημερίδα σύμφωνα με την οποία «ξεπερνάει κάθε προσδοκία των ιερωμένων η προσέλευση των πιστών στα ευχέλαια που τελούνται για την νέα γρίπη … ο κόσμος συνωστίζεται στην εκκλησία προκειμένου να παρακολουθήσει το ευχέλαιο».

Τι να πεις; Σημεία των καιρών. Και αυτό δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο. Πρόσφατη έρευνα στην Αμερική έδειξε ότι επτά στα δέκα πολίτες αυτής της χώρας, πιστεύουν στην ύπαρξη δαιμονίων που παρεμβαίνουν στη ζωή των ανθρώπων και από αυτούς το 68% να ορκίζεται ότι έχει συναντήσει το Σατανά, ενώ το BBC έκανε ένα ντοκιμαντέρ ειδικά για αγγελικές εμφανίσεις, παρουσιάζοντας άτομα απ’ όλο τον κόσμο τα οποία ισχυριζόταν ότι συνάντησαν και συνομίλησαν με αγγέλους.
Αλήθεια πώς ξέφυγε απ’ τον Χαρδαβέλλα να κάνει ένα παρόμοιο ρεπορτάζ; Ή μήπως τό ‘χει κάνει και το αγνοούμε;).

Όταν κοινωνίες καταρρίπτουν κάθε ιδανικό, της πολιτικής δράσης, των συλλογικών αγώνων, της ταξικής αλληλεγγύης, νεκρανασταίνονται οι πιο μαύροι περίοδοι της ανθρώπινης ύπαρξης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *