Υποδεχόμαστε το «Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης» στον αγώνα των εργατών της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής που έρχεται στην Αθήνα την Κυριακή 14 Οκτώβρη.

Οι εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής στη Θεσ/νίκη, που παραμένουν επί 15 και πλέον μήνες απλήρωτοι, έχουν αποφασίσει να περιφρουρήσουν το εργοστάσιο και τα μέσα παραγωγής, αλλά να κάνουν και ένα παραπάνω βήμα: να επαναλειτουργήσουν το εργοστάσιο, κάτω από τον δικό τους έλεγχο και τις δικές τους αποφάσεις ενάντια στις μεθοδεύσεις των εργοδοτών τους, που τους πέταγαν κατευθείαν στην ανεργία. Τα σχήματα και οι παρεμβάσεις του ιδιωτικού τομέα και των ΔΕΚΟ, χαιρετίζουμε και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον δίκαιο αγώνα των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ για δουλειά και αξιοπρέπεια κόντρα στις επιλογές κυβέρνησης-τρόικας- εργοδοτών που οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση, αλλά και την αδράνεια των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Βιώνουμε μια ζοφερή περίοδο κορύφωσης της αντεργατικής επίθεσης στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, από την τρικομματική σύγχρονη χούντα, το κεφάλαιο και την Ε.Ε. Τα λουκέτα έχουν αντικαταστήσει τα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις- αφού πρώτα πλούτισαν τα αφεντικά- και πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι βρίσκονται εκτός παραγωγής. Όσοι δουλεύουν ακόμα, το κάνουν κάτω από την μόνιμη απειλή της απόλυσης, με τσεκουρεμένα δικαιώματα, χωρίς συμβάσεις, με μισθούς πείνας.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής. Το εργατικό κίνημα οφείλει να στήσει αναχώματα απόκρουσης της επίθεσης. Ολομέτωπη είναι η επίθεση, ολομέτωπη πρέπει να είναι και η απάντηση. Μην αποδεχτούμε την νέα εργασιακή πραγματικότητα της ήττας και της εξαθλίωσης. Μην παραμυθιαστούμε με «ρεαλιστικές» λύσεις εντός του συστήματος, μην επιλέξουμε ατομικούς δρόμους- μόνος του ο καθένας δεν μπορεί να κάνει τίποτα, μην έχουμε αυταπάτες. Να προσπεράσουμε την υποταγή και τον συμβιβασμό των αναξιόπιστων συνδικαλιστικών γραφειοκρατιών (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) και μιας σειράς ομοσπονδιών, που σέρνονται πίσω από τις εργοδοτικές και κυβερνητικές επιλογές

Η επέκταση και κλιμάκωση του αγώνα με πολύμορφες δράσεις, η συσπείρωση των εργαζομένων και ο πλατύς συντονισμός τους, για την απαλλαγή και την ανατροπή μέτρων, νόμων, διατάξεων

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ –ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ & ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *