Κοίτα ποιοι μιλούνε για «διαστρέβλωση της πραγματικότητας»!!!!!

Καμιά διάθεση δεν έχουμε να υπερασπιστούμε τον Σύριζα στην αντιπαράθεση που έχει ανοίξει με τους Σταύρο Ψυχάρη και Γιώργο Μπόμπολα, δύο από τους βασικούς ιδιοκτήτες του τηλεοπτικού καναλιού Mega.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο Πρετεντέρης την Παρασκευή, στο κεντρικό δελτίο έβγαλε το «πόρισμα» του ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ποινικών ευθυνών για τον κ. Βενιζέλο, σε σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ, Ο Σύριζα έβγαλε ανακοίνωση καυτηριάζοντας την τοποθέτηση Πρετεντέρη αποκαλύπτοντας τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί το Mega. Εχουμε αναφερθεί σ’ αυτό ενώ με σημερινό του σχόλιο στα «ΝΕΑ» ο Σταύρος Ψυχάρης και με ανακοίνωσή της η οικογένεια Μπόμπολα ρίχνουν ομαδόν τα πυρά τους στο κόμμα της Κουμουνδούρου χρεώνοντας του «πρωτοφανή μεθόδευση» «διαστρέβλωση της πραγματικότητας»…

Για το γνωστό δημοσιογραφικό φερέφωνο της πλουτοκρατίας Γ. Πρετεντέρη, έχουμε αναφερθεί επανειλημμένως στο μπλογκ μας. Σημειώναμε ότι πρόκειται για ένα γλοιώδη τύπο, υπηρέτη όλων των αφεντάδων, έναν «γυμνοσάλιαγκα του εκσυγχρονισμού» όπως ευφυώς τον είχε χαρακτηρίσει ο «Ριζοσπάστης». Οπότε τον προσπερνάμε και στεκόμαστε σε Ψυχάρη και Μπόμπολα.

Ας ξεκινήσουμε με μια παλιά είδηση που δημοσιεύτηκε στον αστικό τύπο: «Στο γραφείο του –σ.σ του πρωθυπουργού- στη Βουλή βρέθηκαν οι κ.κ. Ψυχάρης, Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας, στον έλεγχο των οποίων βρίσκεται ο τηλεοπτικός σταθμός ΜΕΓΚΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου έθεσε τους μετόχους του μεγάλου καναλιού αντιμέτωπους με τις ευθύνες τους στη διαπαιδαγώγηση της κοινής γνώμης, επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να πριμοδοτούνται συμπεριφορές που οδηγούν την Ελλάδα εκτός της ζώνης του ευρώ. Αντίστοιχες θα είναι οι επισημάνσεις του πρωθυπουργού και στα ραντεβού με τους υπόλοιπους εκδότες που θα ακολουθήσουν».

Το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης το ξέρουμε. Όλα τα ΜΜΕ που ελέγχουν Ψυχάρης και Μπόμπολας έγιναν δύναμη κρούσης για να περάσει η μνημονική πολιτική και να ξεπουληθούν λαός και τόπος. Τα δημοσιοκαφρικά φερέφωνα της κομπραδόρικης από γεννησιμιού της αστικής τάξης με προεξέχοντα αυτά που συχνάζουν στο χαμαιτυπείο του ΔΟΛ και του Μπόμπολα έκαναν ότι μπορούσαν για να αποπροσανατολίσουν να τρομοκρατήσουν να καθυποτάξουν τον εργαζόμενο λαό στις προσταγές ντόπιων και ξένων κεφαλαιοκρατών.

Για τον Ψυχάρη και τον ΔΟΛ έχουμε αναφερθεί αναλυτικά σε περασμένη ανάρτησή μας και θα ήταν πλεονασμός να επανέλθουμε. Απλώς να θυμίσουμε ότι ο Ψυχάρης διόρισε τον Παντελή Καψή πρώην διευθυντή των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα» ως κυβερνητικό εκπρόσωπο στην κυβέρνηση Παπαδήμου και τον γιό του Ανδρέα Ψυχάρη διπλωματικό σύμβουλο του Σαμαρά, και με τις προσβάσεις που έχει τον προώθησε με τον κομματικό μηχανισμό της Ν.Δ να εκλεγεί βουλευτής.

Δεν μπορούμε επίσης να προσπεράσουμε όμως την προκλητικότητα του Μπόμπολα που φτάνει στο σημείο να κατηγορεί τον Σύριζα για «διαστρέβλωση της πραγματικότητας». Εδώ κολλάει γάντι η ρήση «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα». Τι να πρωτοαναφέρουμε; Την στάση των ΜΜΕ που ελέγχει ο Μπόμπολας στα γεγονότα της Κερατέας, την τακτική που ακολούθησαν στην ηρωική απεργία των Χαλυβουργών του Ασπροπύργου, όπου μαζί με Mega, «Νέα», «Βήμα» λειτούργησαν σαν φερέφωνα του Μάνεση;

Και φυσικά το πολιτικό σύστημα ούτε αυτόν τον άφησε παραπονεμένο. Εγινε ο «εθνικός κατασκευαστής» μας αποκομίζοντας αστρονομικά κέρδη. Οπως αποκαλύφτηκε πριν καιρό στο Ευρωκοινοβούλιο οι εταιρείες του αναλαμβάνουν την εκτέλεση δημόσιων δρόμων με επταπλάσια τιμή απ’ ό,τι στοιχίζει η κατασκευή ενός χιλιομέτρου δρόμου στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη. Της διαπλοκής το κάγκελο δηλαδή.
(Είναι δυνατόν μετά να μην γίνει και εφοπλιστής ο Μπόμπολας, αγοράζοντας 7 καινούργια καράβια όπως γράφτηκε σε περασμένο δημοσίευμα στο «Ποντίκι»;

Αυτοί οι τύποι λοιπόν, στους οποίους ποτέ δεν έλειψε η προκλητικότητα και το θράσος δεν διστάζουν σήμερα να παρουσιάζουν ανεστραμμένη την πραγματικότητα και αντί να απολογούνται ζητούν και τα ρέστα που ο Σύριζα είπε κάποια αυτονόητα πράγματα.  Αν ήταν η υποκρισία εργόχειρο θα έφτανε να περιφράξουν όλη την Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *