Όταν το καθεστώς της Άγκυρας τις δολοφονίες του τις ονομάζει “αυτοκτονίες”

Γράφει ο Σεϊτ Αλντογκάν – Ανταποκριτής στην Ελλάδα της ημερήσιας εφημερίδας Εβρενσέλ που εκδίδεται στην Τουρκία.

Αγκάθι στα μάτια του καθεστώτος Ερντογκάν οι αγωνιστές και οι κομμουνιστές που παλεύουν σε συνθήκες ουσιαστικά φασιστικές την αντιλαϊκή πολιτική της Αγκυρας. Αυτός είναι και ο λόγος που πρωτοπόροι συνδικαλιστές φυλακίζονται, αντιμετωπίζουν διώξεις χωρίς κάποιες φορές να αποφεύγονται και οι στυγνές δολοφονίες κάθε αγωνιστή που το καθεστώς θεωρεί θανάσιμο αντίπαλο του.

Τελευταίο θύμα, που με το αίμα του πότισε τον κήπο στον οποίο θα ανθίσουν κάποια στιγμή επαναστατικές καταστάσεις, το στέλεχος του Κόμματος Εργασίας (ΕΜΕΡ) Μαζλούμ Ακσου. Πρωτοπόρος αγωνιστής στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα βρέθηκε κάποια στιγμή να υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία. Ο Μαζλούμ, κούρδικης καταγωγής, ακόμα και μέσα στο στρατό, κάτω από αντίξοες συνθήκες, συνέχισε να εκφράζει τις απόψεις του διεκδικώντας τα αυτονόητα για τον Κουρδικό πληθυσμό, χωρίς σε καμιά περίπτωση να κρύψει τις πολιτικές του τοποθετήσεις.

Οι μηχανισμοί του κράτους τον δολοφόνησαν αποδίδοντας τον θάνατο του σε αυτοκτονία «λόγω ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε».

Σε ανακοίνωση του το κόμμα Εργασίας τονίζει ότι το στέλεχός του που βρέθηκε νεκρό δεν αντιμετώπιζε κανένα ψυχολογικό πρόβλημα, απ’ την πρώτη στιγμή της παρουσίας του στο στρατό δεχόταν συνεχώς απειλές και όλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι ο θάνατός του έχει άλλα αίτια απ’ αυτά που αναφέρει το γενικό επιτελείο του τούρκικού στρατού.

Είναι μια πάγια τακτική του καθεστώτος αφού δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Αρκεί να αναφέρουμε ότι στα τελευταία δέκα χρόνια 934 παρόμοιες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στον Τουρκικό στρατό. Το 2012, 42 στρατιώτες  βρήκαν το θάνατο υπηρετώντας την θητεία τους –δεν είναι τυχαίο ότι απ’ αυτούς οι 39 έχουν κουρδική καταγωγή και 1 Αρμένικη-  και η συνηθισμένη δικαιολογία των υπευθύνων ήταν ο αυτοχειριασμός θέλοντας με αυτό τον τρόπο να κρύψουν τις εν ψυχρώ δολοφονίες.

Είναι χαρακτηριστικό οι διαστάσεις που έχει πάρει  το φαινόμενο  των «αυτοκτονιών»-δολοφονιών στον τούρκικο στρατό αν αναφέρουμε ότι είναι πολύ περισσότερες από τον θάνατο που έχουν βρει τούρκοι στρατιώτες στον πόλεμο με τους Κούρδους αντάρτες. 818 ένστολοι στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί, 934 έχουν «αυτοκτονήσει» την τελευταία δεκαετία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Πηγή: http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/02/blog-post_23.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *