Mια απάντηση της Ένωσης Γιατρών Ρεθύμνου στον διοικητή του Νοσοκομείου

4-apergia-giatron-ergazomenon-nosokomeiiou_450x225– ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ… ΕΡΓΑ!

Φαίνεται ξεκάθαρα όσο περνά ο καιρός, ότι  μέσα στα καθήκοντα του νέου διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου είναι και η συνεχής τροφοδότηση των ΜΜΕ, με απείρου κάλλους συγγραφικά πονήματα! Τα τελευταία παραληρηματικού ύφους, υβριστικά και άκρως προσβλητικά κείμενά του, ξεπέρασαν τα όρια.  Παραπληροφορεί, διαστρεβλώνει και συκοφαντεί κατά το δοκούν, υπερασπιζόμενος τις μέρες και τα έργα του ιδίου και των  πολιτικών προϊσταμένων του.

Από τη μία παραδέχεται  -επειδή δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς-  την υποχρηματοδότηση και τα αδιέξοδα της Δημόσιας Υγείας, την κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ, την υποστελέχωση  του νοσοκομείου μας και τη μη καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών πολλών μηνών. Από την άλλη μας εγκαλεί ότι ψευδόμαστε όταν αναφερόμαστε εμείς σε όλα τα παραπάνω, απαξιώνοντας τάχα, τη λειτουργία του νοσοκομείου! Αποδίδει βέβαια τη μέχρι τώρα κατάσταση, στους «ζοφερούς» και «φρικτούς» καιρούς που ζούμε,  στον πρώην διοικητή του Ιδρύματος και στον πρώην υπουργό υγείας (λες και η σημερινή κυβέρνηση, όπως και ο ίδιος, είναι άμοιροι ευθυνών και δε συνεχίζουν το θεάρεστο έργο των προηγούμενων), προσπαθώντας   έτσι, να αναδείξει τα «μεγαλειώδη» επιτεύγματά του και μάλιστα σε συνέχειες…

Τον αγώνα μας για επαρκή χρηματοδότηση του ΕΣΥ και δωρεάν δημόσια υγεία για όλους, προσπαθεί να τον υποβαθμίσει  σε συντεχνιακή συνδικαλιστική διεκδίκηση. Ας αποφασίσει επιτέλους! Είμαστε ανέμελοι ζωγράφοι και οργανοπαίχτες ή στυγνοί συνδικαλιστές και «τυχάρπαστοι προφήτες» της κατάρρευσης του ΕΣΥ;

Απαξιώνει τους ειδικευόμενους ιατρούς που, όντας σκληρά εργαζόμενοι και εκπαιδευόμενοι  ταυτόχρονα, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των νοσοκομείων. Να του θυμίσουμε ότι δε γεννιέσαι ειδικός ιατρός αλλά γίνεσαι με κόπο και αγώνα. Οι ειδικοί και οι ειδικευόμενοι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ σε αυτό το νοσοκομείο, ούτε κάνουμε πάρτι με την πάρτη μας. Τιμούμε τη λευκή μας μπλούζα, δουλεύοντας εξοντωτικά ωράρια, υπερβάλλοντας εαυτόν, απλήρωτοι, κρατώντας το νοσοκομείο όρθιο. Διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες εργασίας και τα δεδουλευμένα μας, βρισκόμενοι στο πλευρό του συμπολίτη μας, όχι μόνο στην ασθένειά του, αλλά και στον αγώνα του ενάντια στη μνημονιακή πολιτική των απολύσεων, της ανεργίας και της κατακρεούργησης μισθών και συντάξεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Στην πρόσφατη κινητοποίησή μας στο Δημαρχείο (παρεμπιπτόντως, ήταν και καρδιολόγος παρών, αλλά προφανώς δεν τον προσέξατε γιατί θα χάνατε το μέτρημα!), τονίσαμε τα αυτονόητα.  Μικροπολιτικά παιχνίδια από το διοικητή, καθώς και αισχρές αναφορές που έφθασαν μέχρι και τον πρόσφατο θάνατο συναδέλφου μας, δεν θα ανεχτούμε. Δεν έχει καμιά σχέση ένα τραγικό συμβάν με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και την απουσία εφημερεύοντα σε κάποια τμήματα ή την υπερεφημέρευση μέχρι τελικής πτώσεως σε πολλά άλλα.

Ας μας πληροφορήσει επίσης, σε ποιό δημόσιο ή πανάκριβο ιδιωτικό νοσοκομείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών διαθέτει έναν ειδικό γιατρό, πού υπάρχουν  κλινικές και τμήματα με τέτοιες ελλείψεις, σε ποιό μέρος  εργάζεται νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό σε παρόμοιες συνθήκες, χωρίς ρεπό και με απλήρωτες υπερωρίες; Τέλος, πού αλλού αναστέλλεται προσωρινά η τακτική λειτουργία των χειρουργείων, όπως θα συμβεί στο νοσοκομείο μας για το μήνα Απρίλιο;  Φυσικά γνωρίζουμε ότι όλα τα νοσοκομεία της χώρας έχουν αντίστοιχα ή και μεγαλύτερα προβλήματα, γι’ αυτό και αγωνιζόμαστε για την πλήρη ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Είμαστε ρεαλιστές και δεν πειθόμαστε από πολιτικάντικες υποσχέσεις  και θα… θα…. Θα…, που προφέρονται απλόχερα στους διαδρόμους  και τα γραφεία του νοσοκομείου, θέλοντας να παρουσιαστεί μια εικονική πραγματικότητα και ένα ακόμη πιο εικονικό μέλλον.

Η παραπληροφόρηση συνεχίζεται, με τις δραματικές δηλώσεις περί κλοπών(!) στις αποθήκες του νοσοκομείου, σε μια ανήθικη προσπάθεια να στοχοποιηθούν για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος. Ποιος έκλεψε και ποιος κλέβει, κύριε διοικητά; Όποιος δεν απαντά συγκεκριμένα και αφήνει άθλιους υπαινιγμούς, δεν είναι παρά ένας κοινός συκοφάντης.

Σας ενημερώνουμε ότι… οι εξελίξεις  δυστυχώς σας προσπερνούν!

Στην τελευταία μας μαζική συνέλευση (όχι, δεν ήταν τρεις και ο κούκος), αποφασίσαμε:

•Επίσχεση εργασίας από την Τρίτη 26/3 για την άμεση πληρωμή εφημεριών
•Κατάθεση προγραμμάτων εφημερίας για το μήνα Απρίλιο με 7 εφημερίες το ανώτερο, όσες δηλαδή ορίζει ο νόμος
•Εξόρμηση στην πόλη την Πέμπτη 28/3 με ενημερωτικό υλικό και κάλεσμα στο λαό του Ρεθύμνου για συμπαράσταση

ΥΓ: Κύριε διοικητά, επειδή σταθήκατε στο τυπωμένο ορθογραφικό λάθος στο πανό (ο δαίμων του τυπογραφείου βλέπετε!) και όχι στην ουσία του μηνύματος που αυτό έγραφε, δεχτείτε και τη δική μας  καλοπροαίρετη υπόδειξη ως προς τα γραπτά σας – καθότι ιατρός και εσείς-  να μην είναι ασύντακτα (όπως το συντακτικό ορίζει).  Ένα τυπογραφικό λάθος είναι όντως ανθρώπινο, ένα ολόκληρο κείμενο ασύντακτο πάει πολύ…
22.03.2013

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *