Οι τράπεζες αγόρασαν τους Κύπριους πολιτικούς!

kypros_laikiΣυγκλονίζει το ήδη ταραγμένο σκηνικό της Κύπρου το σκάνδαλο της μαύρης λίστας που αποκαλύπτει πως χαρίστηκαν από τις διοικήσεις των τριών μεγαλύτερων τραπεζών σε πολιτικά πρόσωπα της Μεγαλονήσου δάνεια ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ! Η λίστα της ντροπής βρίσκεται ήδη στην Επιτροπή Θεσμών της κυπριακής Βουλής.

Οι αποκαλύψεις προκαλούν σοκ. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως χωρίς να κρατούν ούτε τα προσχήματα, τα λαμόγια της Λαϊκής διέγραψαν δάνειο 2,8 (!!) εκατ. ευρώ από ξενοδοχειακή εταιρεία συμφερόντων του ΑΚΕΛ, ενώ χάρισαν δάνειο 193.000 ευρώ στους εργατοπατέρες της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας που ελέγχει πάλι το ΑΚΕΛ.

Δεν είναι να απορεί κανείς που οι συζητήσεις με την τρόικα είχαν ξεκινήσει από τον περασμένο χρόνο και ο συνδικαλισμός της συναίνεσης και της υποταγής δεν σήκωσε ούτε το δαχτυλάκι του να ρίξει για την τιμή των όπλων ούτε μια τουφεκιά στον αέρα. Ακόμα οι «επίμονοι κηπουροί» του κυπριακού πολιτικού συστήματος διέγραψαν δάνειο μαμούθ 400 χιλιάδων ευρώ από εταιρεία πρώην υπουργού, στελέχους του ΔΗΣΥ! Το ρουσφέτι του αιώνα όμως φαίνεται να είναι η συμφωνία που εμφανίζεται να έχει κάνει κορυφαίος Κύπριος πολιτικός με την Τράπεζα Κύπρου για διαγραφή ποσού …5,8 εκατ. δολαρίων για το 2014!

Η λίστα με τα τραπεζικά συγχωροχάρτια επιβεβαιώνει το πόσο βαθύ είναι το «βαθύ επιχειρηματικό κράτος». Και οσονούπω αναμένεται η δεύτερη και πιο φαρμακερή λίστα με τα ονόματα εκείνων που απέσυραν τις καταθέσεις τους από κυπριακές τράπεζες προ κουρέματος και τις μετέφεραν στο εξωτερικό.

Κάποιες εύπορες Ιφιγένειες θα θυσιαστούν για να σωθεί το σύστημα στο σύνολο του; Οψόμεθα. Ήδη κάποιοι υποστηρίζουν ότι διασύρθηκαν άδικα, ότι συκοφαντήθηκαν, ότι όλα έγιναν στο πλαίσιο του νόμιμου διακανονισμού χρεών. Στο μεταξύ, ο καπνός που σηκώνεται συσκοτίζει το Μεγάλο Ένοχο η Συνένοχο, το ΑΚΕΛ που συναίνεσε να συρθεί η Κύπρος στο Μνημόνιο που, αντί για τη διάσωση, οδηγεί στην ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας.

Δημοσιεύεται στο ΠΡΙΝ, 31/3/2013

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *