Μια άλλη αναρχική άποψη για τον θάνατο του Τσάβες

chavez2Ανακοίνωση της FARV (Αναρχική Επαναστατική Ομοσπονδία της Βενεζουέλας):

Mπροστά στην σωματική εξαφάνιση του συντρόφου Ούγκο Τσάβες

Ο γιός του ελευθεριακού λαού, δεν είναι πια σωματικά μαζί μας. Σε αυτή τη θλιβερή ώρα του μεγάλου πόνου, οι αναρχικοί/ες επαναστάτες της Βενεζουέλας καλούμε να χρωματιστεί το σκοτεινό πένθος του θανάτου, για να μετατραπεί σε θάρρος, να χρησιμεύσει αυτός ο βαθύς πόνος που αισθανόμαστε ως τροφή για να ακονίσουμε τα όπλα μας και τη θέληση, για να υπερασπιστούμε και να συνεχίσουμε να προχωράμε, να εδραιώνουμε και να εμβαθύνουμε αυτή τη διαδικασία, που τώρα περισσότερο από ποτέ, βρίσκεται στα χέρια του νόμιμου κατόχου της: ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Καλούμε να βγούμε στους δρόμους, να αναπτυχθούμε, να υφάνουμε και να εδραιώσουμε τα ηπειρωτικά δίκτυα των αντιστάσεών μας και των ελευθεριακών μας αγώνων.

Ως αναρχικοί πάντα θεωρούσαμε τον Τσάβες ως έναν σύντροφο, έναν αδερφό, άλλον έναν στα χαρακώματά μας, του αγώνα. Παρά τις διαφορές μας και τις αμοιβαίες κριτικές μας, ήταν πάντα η ενότητα του λαού και η δυνατότητα της οργάνωσής του, τα συνθήματα που διατήρησαν συνδεδεμένες τις δράσεις μας. Είναι καιρός να συνεχίσουμε τον αγώνα ο οποίος ξεκίνησε στις 27 Φλεβάρη 1989. Είναι καιρός να διεκδικήσουμε το μονοπάτι του αγώνα για τη ζωή, για τον ελευθεριακό κομμουνισμό, για την επανάσταση, για την πραγματική επανάσταση.

Τα όνειρά μας να υψώσουν στον ουρανό τη θέληση και το θάρρος μας. Το θάρρος μας να φωνάξει στους αστούς (παλιούς και νέους), ολιγάρχες και ιμπεριαλιστές: Εδώ κανείς δεν παραδίνεται, όλοι-ες προχωράμε! Γιατί να ξέρουν τα όρνια που απολαμβάνουν τον ξένο πόνο (τόσο ξένο σε αυτούς που δεν τους αξίζει να ονομάζονται λαός), ότι θα κάνουμε να σεβαστούν το έγχρωμο πένθος μας και θα υπερασπιστούμε με όλα μας τα εργαλεία, τα όπλα και τις ίδιες μας τις ζωές, κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας που κάθε φορά θα γίνεται όλο και πιο ελευθεριακή. Θα υπερασπιστούμε την κληρονομιά εκείνων που δεν τους αξίζει να αποκαλούνται νεκροί γιατί πέθαναν για τη ζωή. Είμαστε εκατομμύρια και ο Τσάβες κι ο Σαμπίνο ζουν και ο αγώνας συνεχίζεται. Επαναλαμβάνουμε, σήμερα όσο ποτέ: Εδώ κανείς δεν παραδίνεται, όλοι προχωράμε!

index

Να ανθίσει η αναρχία!
Ζήτω ο λαός της Βενεζουέλας!
  Αναρχική Επαναστατική Ομοσπονδία της Βενεζουέλας.                     

                                                                                                   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *