Toν Φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον !!! Δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον!!!

_big_0966903001335893980ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΙΩΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ

14/4/2013

ΨΗΦΙΣΜΑ 1ο

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» καταδικάζει την απαράδεκτη δίωξη της εκπαιδευτικού Σοφίας Ποταμιανού, υποψήφια με το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ, για την πολιτική και συνδικαλιστική της επιλογή να μη συμμετέχει στην αξιολόγηση των διευθυντών. Πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια να τρομοκρατηθεί όποιος τοποθετείται με έργα και όχι με λόγια ενάντια στην αξιολόγηση. Η συνάδελφος υλοποίησε την απόφαση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης για ακύρωση της αξιολόγησης στην πράξη. Το ενδεχόμενο δίωξής της αφορά ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα.

Προειδοποιούμε ότι θα μας βρουν απέναντι. Όλοι για έναν και ένας για όλους.
Να σταματήσει η ΕΔΕ. Να μην περάσει η δίωξη. Συνεχίζουμε στο δρόμο της σύγκρουσης.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου  καταγγέλλει την απόφαση αυτή και καλεί τις ΕΛΜΕ, τους Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης, την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους».

ΨΗΦΙΣΜΑ 2Ο

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» καταδικάζει την τραμπούκικη επίθεση από «φουσκωτούς» μπράβους της Χρυσής Αυγής σε καθηγητή στο 4ο Λύκειο Αχαρνών, την ώρα που συνόδευε μαθητές σε εκπαιδευτική επίσκεψη στα πλαίσια του μαθήματός του.

Ο συνάδελφος, υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο του μαθήματος της θρησκειολογίας είχε προγραμματίσει επίσκεψη της τάξης σε ινδουιστικό ναό (άσραμ), που βρίσκεται λίγα μέτρα από το σχολείο. Στη διαδρομή, πέντε «φουσκωτοί» των «ταγμάτων εφόδου» της Χρυσής Αυγής, ακινητοποίησαν τον εκπαιδευτικό μπροστά στα μάτια των μαθητών του και του άλλου εκπαιδευτικού, που συνόδευε τα παιδιά και επιτέθηκαν εναντίον του με χυδαίους χαρακτηρισμούς, βρισιές και απειλές για τον ίδιο και την οικογένειά του.
Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί συνέχεια της επίθεσης που, με μπροστάρηδες και πρωταγωνιστές Χρυσαυγίτες μαθητές, δέχτηκε η σύζυγός του, συναδέλφισσα στο ίδιο Λύκειο, επειδή μοίραζε έξω από το σχολείο  την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την 25η Μαρτίου.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τις απειλές και την τρομοκρατία μπορούν να σπείρουν το φόβο και την υποταγή.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ!!! Οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής δεν τρομάζουν τους εκπαιδευτικούς και το λαό.
Θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει. Οι εκπαιδευτικοί δεν θα επιτρέψουν να περάσουν φασιστικές νοοτροπίες και πρακτικές. Θα δώσουν αποστομωτική απάντηση στους απογόνους του Χίτλερ μέσα από τα σωματεία τους, το οργανωμένο εργατικό κίνημα.

Είναι εχθροί του λαού αυτοί που δολοφονούν μετανάστες, αυτοί που στρέφονται ενάντια στους μαθητές και τους εργάτες που αγωνίζονται.
Οι εκπαιδευτικοί έχουμε ευθύνη να μην παραδώσουμε τους μαθητές μας στα δόντια του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Όλοι πρέπει να πάρουμε θέση.
Καλούμε τους συναδέλφους:

•Να ανοίξουν την κουβέντα με θάρρος μέσα στην τάξη για το ρόλο του φασισμού, για το πραγματικό ρόλο της ΧΑ. Να μιλήσουν στους μαθητές για τα δεινά που έφερε στο λαό το χουντικό καθεστώς της 21ης Απριλίου.
•Να αναλάβουν πρωτοβουλίες ενόψει της 9ης Μαΐου, μέρας της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ!!! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ!!! ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!!!».

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                   ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *