68 χρόνια από τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη

may-9-1945Ό,τι και να κάνουν, όσες «μέρες της ενωμένης Ευρώπης» κι αν θεσπίσουν, η ιστορική μνήμη δεν διαγράφεται.

Η 9η Μάη θα είναι πάντα η επέτειος της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης, της νίκης των λαών, με επικεφαλής τη σοσιαλιστική Σοβιετική Ένωση, επί του ναζιφασιστικού άξονα.

9 Μάη 1945
Τότε που η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο, η σημαία της πρώτης προλεταριακής δημοκρατίας στην Ιστορία, η σημαία του Κόκκινου Στρατού των εργατών και των αγροτών, η σημαία που συνήγειρε και συσπείρωνε εκατοντάδες εκατομμύρια κομμουνιστές και αντιφασίστες σε όλο τον κόσμο, καρφωνόταν στο Ράιχσταγκ, στην καρδιά του ναζιστικού τέρατος που ξεψυχούσε.

67 χρόνια από τότε, οι απόγονοι του ναζισμού βγαίνουν από τις τρύπες τους, καταλαμβάνουν θέσεις στο ελληνικό αστικό κοινοβούλιο και προβάλλουν ως η ανερχόμενη αστική πολιτική δύναμη.

Σημάδι των καιρών, που πρέπει να εξαλείψουμε.

Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι, μπορείτε να δείτε το βίντεο από την παρέλαση της νίκης, που έγινε στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας στις 24 Ιούνη του 1945, παρουσία του Στάλιν, του Μολότοφ, του Καλίνιν και των άλλων σοβιετικών ηγετών. Επικεφαλής των τμημάτων του Κόκκινου Στρατού που παρέλασαν οι στρατάρχες Ζούκοφ (στο λευκό άλογο) και Ροκοσόφσκι (στο μαύρο άλογο).

Τότε που οι σημαίες των ντροπιασμένων ναζιστικών στρατιών σωριάζονταν μπροστά στα πόδια των ηρώων του Κόκκινου Στρατού.

Κι ακόμη, ένα άκρως επίκαιρο τραγούδι που έγραψαν για την 68η επέτειο της αντιφασιστικής νίκης οι «Υπεραστικοί».

Eστάλη από Κόντρα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *