Δεύτερη δύναμη η «Παρέμβαση Εκπαιδευτικών για τη ρήξη και την ανατροπή!» στην ΕΛΜΕ Χανίων

Αφίσα-της-Παρέμβασης-Εκπαιδευτικών-για-τη-ρήξη-και-την-ανατροπήΠαρέμβαση
Εκπαιδευτικών
για τη ρήξη και την ανατροπή!

Αποτελέσματα εκλογών στην ΕΛΜΕ Χανίων
για το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Δεύτερη δύναμη η πρώτη φορά εμφανιζόμενη «Παρέμβαση Εκπαιδευτικών για τη ρήξη και την ανατροπή!»

Δελτίο τύπου

Έγιναν την Τετάρτη, 12/06/2013 οι εκλογές στην ΕΛΜΕ Χανίων για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ. Τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

 
Εγγεγραμμένοι
1481
 
 
 
Ψήφισαν
755
50,97
 
 
Άκυρα
 19  
02,51
 
 
Λευκά
19
02,51
 
 
Έγκυρα:
717
94,66
 
 
Παρατάξεις
Έλαβαν
Ποσοστό (%)
Αντιπρόσωποι για το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ
1.
Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις (ΣΥΝΕΚ)
313
43,65
4
2.
Παρέμβαση Εκπαιδευτικών για τη ρήξη και την ανατροπή!
118
16,45
1
3.
Πρωτοβουλία – Παρέμβαση Εκπαιδευτικών
93
12,97
1
4.
Ενωτική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
57
07,94
1
5.
ΕΣΑΚ – ΔΕΕ
43
05,99
1
6.
ΔΑΚΕ
 
35
04,88
 
7.
Αγωνιστικές κινήσεις
 
31
04,32
8.
Εκπαιδευτική Συνεργασία

1.Η συμμετοχή είναι ελαφρά μειωμένη σε σχέση με τις εκλογές για το 15ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ που πραγματοποιήθηκαν το 2011. Η αποχή από τη διαδικασία των εκλογών οφείλεται -ανάμεσα στις άλλες αιτίες- και στην έκφραση δυσαρέσκειας για την υπονόμευση της πρότασης για απεργία στις εξετάσεις που υπερψηφίστηκε από πρωτοφανείς σε μαζικότητα Γ.Σ., συγκεντρώνοντας το 92% των αποφάσεων των ΕΛΜΕ. Η αποχή οφείλεται επίσης και στο γεγονός πως οι εκλογές έγιναν σ’ έναν συνήθως «νεκρό» συνδικαλιστικά χρόνο, στο τέλος της σχολικής χρονιάς με τα σχολεία να διενεργούν τις εξετάσεις και τους συναδέλφους απορροφημένους στην έκδοση αποτελεσμάτων. Για να μην ξανασυμβεί το φαινόμενο αυτό είναι αναγκαίο να προωθηθούν κάποιες οργανωτικές αλλαγές που θα διευκολύνουν τη διενέργεια των επερχόμενων αναγκαίων αγώνων του κλάδου μας, όπως είναι η ταυτόχρονη διεξαγωγή των εκλογών για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων με την εκλογή αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΟΛΜΕ κάθε δεύτερο Δεκέμβρη και τη σύγκλιση του συνεδρίου της OΛME σε «ενεργό» συνδικαλιστικό χρόνο, πχ τον Iανουάριο.

2.αταβαραθρώθηκε εκλογικά ο κάποτε παντοδύναμος κυβερνητικός συνδικαλισμός των ΔΑΚΕ – Εκπαιδευτικής Συνεργασίας (πρώην ΠΑΣΚΕ), αφού συγκέντρωσε μόλις το 08,5% των ψήφων χωρίς να εκλέξει ούτε έναν αντιπρόσωπο για το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ.

3.Από την ΕΛΜΕ Χανίων το σύνολο των αντιπροσώπων αναφέρεται -με τον έναν ή τον άλλον τρόπο -στην εκπαιδευτική αριστερά, γεγονός που αντανακλά διεργασίες ριζοσπαστικοποίησης στη βάση των εργαζομένων. Κυρίαρχο, ωστόσο, ρεύμα στο αντικυβερνητικό μπλοκ συνεχίζει να παραμένει το ρηχό, αντιμνημονιακό πρόγραμμα των ΣΥΝΕΚ, που ευαγγελίζεται τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων από τα πάνω, με την ανάδειξη μιας κυβερνητικής αριστεράς που θα λύσει τα προβλήματα των εργαζομένων με τη λογική της ανάθεσης, χωρίς έξοδο από την ευρωζώνη και την Ε.Ε. και σοβαρές συγκρούσεις με τους βασικούς πυλώνες της αστικής κυριαρχίας στην προοπτική της κοινωνικής αλλαγής.

4.Η «Παρέμβαση Εκπαιδευτικών για τη ρήξη και την ανατροπή!» που συμμετείχε για πρώτη φορά στις εκλογικές διαδικασίες συγκέντρωσε 118 ψήφους (ποσοστό 16,45%) εκλέγοντας 1 αντιπρόσωπο για το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ. Είναι χαρακτηριστικό για τη δυναμική του ψηφοδελτίου μας που απαρτίστηκε από αγωνιστές του ιστορικού ρεύματος των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και νέους συναδέλφους που συμμετείχαν στους αγώνες πως για το ένα τρίτο μιας ψήφου (το 0,33% της μονάδας) στερήθηκε τον δεύτερο αντιπρόσωπο, ο οποίος  κατέληξε στην ΕΣΑΚ – ΔΕΕ, παράταξη του ΠΑΜΕ που συνεχίζει να κινείται σε χαμηλά ποσοστά.  Επιβεβαιώθηκε η θέση μας πως την ενότητα στο κίνημα την κατακτά κανείς συμμαχώντας με τις φυσικές πρωτοπορίες των αγώνων και τους πρωτοπόρους συναδέλφους που ριζοσπαστικοποιούνται και όχι με τους «παράγοντες»  που συγχρωτίζονται με τη διοίκηση ή υποτάσσουν την πρακτική τους στα σχέδια κατάληψης της κυβερνητικής εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ…

5.Η «Παρέμβαση Εκπαιδευτικών για τη ρήξη και την ανατροπή!» καλεί τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα, γιατί σήμερα με την ΕΡΤ, αύριο με τις διαθεσιμότητες – απολύσεις των «υπεράριθμων»  εκπαιδευτικών    η αναμέτρηση είναι μπροστά μας! Προμετωπίδα του αγώνα μας να γίνει η άρση της πολιτικής επιστράτευσης. Κανείς αγωνιστής να μη διωχθεί για τη συμμετοχή του στην απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη, 13/06/2013.  Αντίσταση στις απολύσεις, την αξιολόγηση και το φθηνό υποταγμένο και πειθαρχημένο σχολείο της αγοράς, στις μνημονιακές πολιτικές κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, ισοπέδωσης της εκπαίδευσης και κάθε δημόσιου αγαθού! Υπερασπίζουμε την αγωνιστική ενότητα του κλάδου.  Δεν επιτρέπουμε να βρεθεί κανείς συνάδελφος μόνος στην απόλυση ή την υποχρεωτική μετάθεση. Προτείνουμε αναστολή της συμμετοχής της ΟΛΜΕ στην ΑΔΕΔΥ. Προετοιμάζουμε από τώρα την απάντηση όλου του εκπαιδευτικού κόσμου, για την έναρξη της νέας χρονιάς. Σε τέτοιο περιεχόμενο και αποφάσεις οφείλουν να δεσμευτούν τα συνέδρια των ομοσπονδιών (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ).

6.Xρειαζόμαστε, TΩPA, την αγωνιστική ενότητα σε ένα μέτωπο αγώνα και ταξικής αλληλεγγύης.  Mε τη συμμετοχή των εργαζομένων στα συνδικάτα, τα οποία θα συντονίζονται ενωτικά, αγωνιστικά και θα υπερβαίνουν αδιέξοδες διχαστικές πρακτικές του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, πρωτίστως των ΠAΣK-ΔAKE, αλλά και όσων (στο όνομα της «καθαρότητας») αρνούνται ακόμα και την κοινή δράση και υπονομεύουν τα σωματεία ή όσων (πάσχοντας από αθεράπευτο κυβερνητισμό και φιλοευρωπαϊσμό) υποτάσσουν τη δράση των σωματείων σε σχεδιασμούς «εναλλακτικής διαχείρισης».

7.Και την επομένη των εκλογών για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ αγωνιζόμαστε για ένα πανεργατικό-παλλαϊκό κίνημα αντίστασης και ανατροπής και για  ένα  διαφορετικό συνδικαλισμό. O αγώνας και τα σωματεία πρέπει να περάσουν στα χέρια των εκπαιδευτικών. Mε μαζικές αποφασιστικές γενικές  συνελεύσεις, με συγκρότηση επιτροπών αγώνα, με ενίσχυση των απεργιακών ταμείων και της οργανωμένης αλληλεγγύης.

Χανιά, 14/06/2013
Παρέμβαση
Εκπαιδευτικών
για τη ρήξη και την ανατροπή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *