Χωρίς αγώνα δεν κερδίζεται τίποτα! Με τον αγώνα μένει ζωντανή η ελπίδα.

image002 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Δ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΙΚΗΣ

19/6/2013

Μετά τις δυναμικές αντιδράσεις του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ», της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δ. Περιστερίου, γονιών, εκπαιδευτικών, δημοτικών συμβούλων (Tιμπλαλέξης, Πουλιάσης, Αθανασοπούλου) της Λαϊκής Επιτροπής, του ΠΑΜΕ, των Διδασκαλικών Συλλόγων Αιγάλεω και Δ. Γληνού, της ΕΛΜΕ Περιστερίου και άλλων φορέων, αλλά με απούσα τη Δημοτική Αρχή, εκπρόσωπος του  Υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε στη διάρκεια μαζικής και δυναμικής κινητοποίησης, ότι οι συγχωνεύσεις των τεσσάρων Δημοτικών Σχολείων (5 -47 και 11-36) δεν θα προχωρήσουν! Κερδίσαμε μία ακόμη μάχη!

Το Υπουργείο επιμένει στη θέση του για υποβιβασμό του 29ου Δημοτικού Σχολείου. Δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε αυτό το σχεδιασμό και καλούμε τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες να πάρουν πίσω και αυτή την απόφαση.

Συνεχίζουμε σταθερά στο δρόμο προάσπισης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών που βάλλονται από την υλοποίηση των μέτρων της κυβέρνησης- ΕΕ και ΔΝΤ. Το επόμενο διάστημα η εκπαίδευση θα βρεθεί ξανά αντάμα με τους εργαζόμενους σε άλλους χώρους που θα «γευτούν» τον «εξορθολογισμό» δομών και προσωπικού (όπως ο χώρος της υγείας). Θα ενισχύσουμε τα συντονισμένα αγωνιστικά βήματά μας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα γιατί καθημερινά επιβεβαιώνεται η αντίληψή μας ότι ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες μπορούμε να παίρνουμε αγωνιστικές ανάσες και νίκες που θα μας επιτρέπουν να οραματιζόμαστε και να αγωνιζόμαστε για ένα άλλο σχολείο: ένα ενιαίο δωδεκάχρονο, δημόσιο, δωρεάν σχολείο, με δίχρονη προσχολική αγωγή .Ένα σχολείο που θα σέβεται τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα των μαθητών, θα αναπτύσσει την κριτική τους σκέψη, θα προωθεί την αγάπη για τη γνώση, θα τους μάθει να εξηγούν και να αλλάζουν τον κόσμο, θα διδάξει αλληλεγγύη, συλλογικότητα, αγωνιστικότητα, με περιεχόμενο απαλλαγμένο από την παπαγαλία, το μυστικισμό, τον ρατσισμό, ένα σχολείο χωρίς αποκλεισμούς, ανοιχτό για όλα τα παιδιά, Έλληνες και μετανάστες, χωρίς οριζόντιους ή κάθετους διαχωρισμούς, χωρίς αξιολογικές ή εξεταστικές κρίσεις.

Χωρίς αγώνα δεν κερδίζεται τίποτα! Με τον αγώνα μένει ζωντανή η ελπίδα.

Η αυριανή συναυλία στο Άλσος Περιστερίου στις 21.30  που είναι αφιερωμένη στο Β. Τσιτσάνη παίρνει το χαρακτήρα της νίκης!
Υλοποιούμε το πρόγραμμα δράσης που έχουμε αποφασίσει με τη μαζική συμμετοχή μας αύριο 20/6/2013 στις 17.οο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και στη νέα σύσκεψη φορέων την Παρασκευή 21/6/2013 στις 18.οο στο 36ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου (Τρώων και Σολωμού).
ΤΑ Δ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *