Η «COCA – COLA» εισβάλλει και φέτος στα σχολεία της Θεσσαλονίκης

imagesΓια δεύτερη χρονιά η «COCA – COLA» εισβάλλει στα σχολεία της Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας το οξύτατο πρόβλημα σχολικής στέγης. Ως χορηγός, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η πολυεθνική επαναλαμβάνει το πρόγραμμα «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ» σε συνεργασία με δήμους της Θεσσαλονίκης. Μέσα από το διαγωνισμό που διεξάγει θα αναδειχθεί ένα από τα υποψήφια σχολεία το οποίο θα αναλάβει να επισκευάσει.

Στο πρόγραμμα φέτος συμμετέχουν οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Κορδελιού – Ευόσμου, Παύλου Μελά, Πυλαίας – Χορτιάτη και Ωραιοκάστρου, οι οποίοι υπέδειξαν δέκα (10) σχολεία τα οποία είναι υποψήφια και «διεκδικούν» την «ευεργεσία» της «Coca – Cola 3E».

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης υπέδειξε: 14ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης, 23ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης. Ο Δήμος Κορδελιού – Εύοσμου υπέδειξε: 1ο και 14ο Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία Εύοσμου, 1ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου – Κορδελιού. Ο Δήμος Παύλου Μελά υπέδειξε: 14ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης, Πέτρινο Πολίχνης (10ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης). Ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη υπέδειξε: 1ο Γυμνάσιο Χορτιάτη – 1ο Γενικό Λύκειο Χορτιάτη, 1ο και 2ο Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία Φιλύρου. Ο Δήμος Ωραιόκαστρου υπέδειξε: 4ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, Δημοτικό Σχολείου Δρυμού.

Η ψηφοφορία, που θα αναδείξει το σχολείο που θα επιλεγεί διεξάγεται μέσω της σελίδας του προγράμματος στο Facebook, αλλά και ειδικών εντύπων ψηφοφορίας που διακινούνται στους δήμους.

Θυμίζουμε ότι πέρσι, πρώτη χρονιά διεξαγωγής του προγράμματος της πολυεθνικής, είχαν ξεσηκωθεί αντιδράσεις. Έτσι ο Δήμος Θεσσαλονίκης αναγκάστηκε να αποσύρει από τη λίστα των υποψήφιων σχολείων το σχολικό συγκρότημα Νηπιαγωγείων 18ο, 74ο, 76ο και 99ο και Δημοτικών Σχολείων 15ο και 69ο. Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, μετά τις αντιδράσεις που προέκυψαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, με επιστολή που έστειλε προς την «COCA – COLA 3Ε» ανακοίνωνε την απόσυρση από το πρόγραμμα.

Ευθύνη της πολιτείας και των δήμων η συντήρηση των δημόσιων σχολείων

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη καταδικάζει τη νέα επιχείρηση πολυεθνικής και δήμων και καλεί τους μαθητές και τους γονείς τους σε επαγρύπνηση για τη διαφύλαξη της δημόσιας δωρεάν Παιδείας, για να έχουν όλα τα παιδιά ίσης ευκαιρίας και ποιότητας εκπαίδευση.

Με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «η υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, οι ελλείψεις καθηγητών και τα παλιά κακοσυντηρημένα σχολικά κτίρια, είναι η αφορμή για το υπουργείο Παιδείας, αλλά και τους δήμους να ανοίξουν διάπλατα τις πόρτες των σχολείων στους ιδιώτες-χορηγούς. Σήμερα, κλείνουν και συγχωνεύονται σχολεία, δεν συντηρούνται επαρκώς τα υπάρχοντα, υπάρχουν ελλείψεις εκπαιδευτικών, ελλείψεις αναλώσιμων και εξοπλισμού και σταματάει η μεταφορά μαθητών.

Το υπουργείο φτιάχνει σχολεία διαφορετικών “επιπέδων” που τροφοδοτούν την παραπαιδεία, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει σε μέγιστους χορηγούς-“ελεήμονες” μεγάλες εταιρείες». Και ξεκαθαρίζει πως «η ανέγερση και η συντήρηση των δημόσιων σχολείων είναι ευθύνη της πολιτείας και των δήμων. Οι ιδιώτες δεν έχουν καμιά θέση μέσα σ’ αυτά».

Πηγή:902.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *