Εκπρόσωπος Β. Βαρδινογιάννη προς Χριστόδουλο Ξηρό: “Ποιος έδωσε την εντολή;”

xirosΜε γραπτή «προκήρυξή» του από τον Κορυδαλλό, ο Χριστόδουλος Ξηρός αναφέρει στην «Εφ.Συν.» ότι τον επισκέφθηκε δικηγόρος, που φέρεται να συστήθηκε ως εκπρόσωπος του Βαρδή Βαρδινογιάννη – Η συνάντηση κράτησε λίγα δευτερόλεπτα
της Κατερίνας Κατή

Δικηγόρος που φέρεται να συστήθηκε ως εκπρόσωπος του Βαρδή Βαρδινογιάννη επισκέφτηκε στις φυλακές Κορυδαλλού ισοβίτη της «17 Νοέμβρη»! Αυτό καταγγέλλει στην «Εφ.Συν.» ο Χριστόδουλος Ξηρός, σύμφωνα με τα λεγόμενα του οποίου, την περασμένη Παρασκευή (2/8) τον επισκέφτηκε ο δικηγόρος Αθηνών, Γεώργιος Προυσανίδης, για να του ζητήσει πληροφορία για ένα ζήτημα… ζωής και θανάτου. Στη συνάντηση, σύμφωνα πάντα με τον κρατούμενο, ο δικηγόρος τού δήλωσε ότι εκπροσωπεί τον Βαρδή Βαρδινογιάννη, ο οποίος ζητά να μάθει ποιος έδωσε την εντολή για την επίθεση εναντίον του με τρεις ρουκέτες στις 20/11/1990.

Η απάντηση

Την απάντηση του Χριστόδουλου Ξηρού στο απρόσμενο αίτημα, για το οποίο ενημέρωσε αμέσως τον συνήγορο του, Φραγκίσκο Ραγκούση, θα τη διαβάσετε στην επιστολή που απέστειλε από τις φυλακές Κορυδαλλού στην εφημερίδα μας.
Τα στοιχεία ταυτότητας     πάντως των επισκεπτών (όπως και ο αριθμός μητρώου στον ΔΣΑ όταν πρόκειται για δικηγόρους), ακόμα και η ακριβής ώρα του επισκεπτηρίου, καταγράφονται στο σχετικό βιβλίο των φυλακών. Ο δε αριθμός μητρώου που μας αναφέρθηκε ανήκει όντως στον συγκεκριμένο δικηγόρο, ο οποίος έχει πράγματι σχέση με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη (εκτός κι αν πρόκειται για σατανική συνωνυμία ή για πλαστοπροσωπία) και φέρει και την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. της Τηλέτυπος (Μega).

Με βάση πάντα την καταγγελία του Χριστόδουλου Ξηρού ανακύπτουν ερωτήματα, όπως:

• Γιατί ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, 23 χρονιά μετά την αποτυχημένη απόπειρα σε βάρος του, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει με προκήρυξή της η 17Ν κι ενώ υπάρχουν πλέον αμετάκλητες καταδίκες, εξακολουθεί να πιστεύει ότι υπάρχει κι άλλο πρόσωπο, ως ηθικός αυτουργός, πίσω από την επίθεση;

• Παίζει κάποιο ρόλο για την πρόσφατη εξέλιξη η χρονική συγκυρία; Μήπως θέλει να περάσει ένα «μήνυμα» σε αποδέκτες που μόνο αυτός γνωρίζει, αδιαφορώντας για το ενδεχόμενο δημοσιοποίησης αυτής της κίνησης αλλά και για τον συμβολισμό της;

Εμείς μόνο να εικάσουμε μπορούμε, με δεδομένη και τη στάση του, όταν κατέθεσε σαν μάρτυρας στις δύο δίκες που έγιναν για τη 17Ν.
Ποιος μπορεί άλλωστε –από τους παράγοντες των δικών που έγιναν σε πρώτο και δεύτερο βαθμό- να ξεχάσει τη φράση του «ήμουν άτυχος για να τους βρω, και τυχεροί αυτοί που δεν τους βρήκα»;

Μια φράση με εύλογο νόημα για την οποία ούτε ένας εκ των δικαστών του υπέβαλε τότε έστω και μία τυπική ερώτηση…

Εψαχναν τους δράστες

Μάλιστα ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, και στο πρώτο δικαστήριο (2003) και στο Εφετείο (2006), είχε αναφέρει ότι μετά την επίθεση, από την οποία σώθηκε χάρη στη θωράκιση του αυτοκινήτου του και στη μη συντονισμένη πυροδότηση της βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε σταθμευμένο Ι.Χ., έβαλε ανθρώπους που επί δύο χρόνια έψαχναν τους δράστες, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

«Εφερα ξένους εδώ, αλλά δεν είχα κανένα αποτέλεσμα. Εψαξα να βρω ποιοι είναι αλλά δεν τους βρήκα», είχε πει. Μόνο ο Δημήτρης Κουφοντίνας τον είχε ρωτήσει τότε «ποιοι είναι αυτοί οι ξένοι ειδικοί; Ανήκουν σε κανένα ευαγές ίδρυμα, σε κανένα συνδικάτο;»

Για να λάβει την απάντηση: «Δεν απαντώ σε τέτοιες ερωτήσεις εγώ».

Η επιστολή του Χριστόδουλου Ξηρού

 

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/8 στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατούμαι, με κάλεσαν απ’ τα μεγάφωνα για ακρόαση συνηγόρου. Πιστεύοντας ότι με ζητά κάποιος γνωστός μου, πήγα στην αίθουσα ακροάσεων.

 

Εκεί εμφανίστηκε κάποιος άγνωστος, μου δήλωσε πως ονομάζεται Προυσανίδης Γεώργιος και ότι εκπροσωπεί τον Βαρδή Βαρδινογιάννη, ο οποίος ζητά να μάθει «ποιος έδωσε την εντολή»!xiros-epistolh

 

Εγώ του απάντησα ότι η 17Ν ήταν μια επαναστατική οργάνωση και σαν τέτοια δεν έπαιρνε εντολές από κανέναν.

 

Αμέσως μετά έθεσα τέρμα στη συνάντηση, η οποία σημειωτέον δεν κράτησε πάνω από 30 δεύτερα.

 

Δεν θα σταθώ σε κοινοτοπίες τύπου «περιφρόνηση των θεσμών» κ.λπ., διότι στο καθεστώς που ζούμε οι «θεσμοί» και οι «νόμοι» υπάρχουν για την εξυπηρέτηση και μόνο των συμφερόντων της άρχουσας τάξης, κομμένοι και ραμμένοι πάντοτε στα μέτρα των αφεντικών.

 

Οπότε δεν προξενεί καμία εντύπωση η γκανγκστερικού τύπου ενέργεια του εν λόγω κυρίου.

 

Η σκοπιμότητα βέβαια της ως άνω κίνησης τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι προφανής. Αποτελεί μια βεβιασμένη (και άγαρμπη) προσπάθεια να επιβεβαιωθεί ότι ο εν λόγω κύριος -και η παρέα του- παραμένουν τα αφεντικά του τόπου.

 

Ο μεγαλοαπατεώνας Βαρδινογιάννης είναι ένας από τους κύριους υπεύθυνους της σημερινής τραγωδίας που βιώνει ο ελληνικός λαός. Οντας εξέχον μέλος της ΛΜΑΤ -Ληστρικής Μεγαλοαστικής Τάξης- η οποία, προκειμένου να διασώσει την κερδοφορία της και με πρόσχημα την «κρίση χρέους» (που οι ίδιοι δημιούργησαν), κατέστρεψε την κοινωνία, διέλυσε την οικονομία, κατεδάφισε κάθε είδους δικαιώματα, εργασιακά-κοινωνικές παροχές-υγεία-παιδεία και, τέλος, παρέδωσε τη χώρα στους δανειστές.

 

Επί πλέον, ως ιδιοκτήτης μέσων Μ.Ε., είναι διπλά υπεύθυνος για την κατεδάφιση, διάλυση και παράδοση της χώρας, αφού με τους δωσίλογους προπαγανδιστές του στα κανάλια του/τους έπαιξαν τον ρόλο της Βέρμαχτ στην επέλαση του Δ’ Ράιχ.

 

Κανένας δεν μας έβαλε, μεγαλοαπατεώνα Βαρδινογιάννη, ούτε μπήκε ο διάολος μέσα μας, όπως αφελώς αναρωτιόταν μια δικαστίνα στη δίκη μας.

 

Οι άθλιες και καταστροφικές επιλογές που έκανε η συμμορία σου της ΛΜΑΤ, μαζί με τα τσιράκια σας της πολιτικής διαχείρισης και τους τσανακογλείφτες των καναλιών σας, αυτές είναι που μας οπλίζουν με αποφασιστικότητα για αγώνα, για αντίσταση, αυτές μας δίνουν την εντολή, και σε μας και στους νεότερους, που ξεφυτρώνουν συνέχεια σαν μανιτάρια και συνεχίζουν έμπρακτα την αμφισβήτηση.

 

Είναι κοντά η ώρα που ο εν λόγω και η συμμορία του θα πληρώσει το τίμημα που πληρώνει κάθε εθελόδουλος, αφού είναι προφανές ότι αυτοί στους  οποίους παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας θα τα κρατήσουν αποκλειστικά για τον εαυτό τους.

 

Επί πλέον διαισθάνονται -ο Β.Β. και η ευγενής παρέα του-την αναπόφευκτη έκρηξη της λαϊκής οργής, όπου όλοι αυτοί οι υπεύθυνοι της κατάρρευσης θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τα πεπραγμένα τους.

 

Τέλος, απ’ την πλευρά μου, το μόνο που έχω να δηλώσω είναι ότι αποτελεί τίτλο τιμής για μένα η κόντρα μου με αυτούς που ευθύνονται για τη διάλυση της χώρας και τον εξανδραποδισμό του λαού.

 

6-8-2013
Φυλακές Κορυδαλλού
Χριστόδουλος Ξηρός

 Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 7.8.2013

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *