Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για το θάνατο του 19χρονου στο Περιστέρι

201308161713510794-300x187Σε καθημερινές εξορμήσεις –  συγκεντρώσεις και  σε μεγάλη διαδήλωση καλεί η Συνέλευση των κατοίκων.

Συγκέντρωση – Συναυλία Διαμαρτυρίας  την Παρασκευή 23/8/ στην Πλατεία Δημαρχίας στις 7μμ

Μεγάλη διαμαρτυρία – Διαδήλωση την Τρίτη 27/8/ την ίδια ώρα  από το σημείο της δολοφονίας

Κάτω από την ισχυρή και προκλητική παρουσία των κατασταλτικών δυνάμεων ,οι κάτοικοι του Περιστερίου  συνεχίζουν με την καθημερινή τους παρουσία και δράση να δηλώνουν την αντίστασή τους στο κράτος έκτακτης ανάγκης που δολοφόνησε το 19χρονο νεαρό που δεν είχε να πληρώσει το εισητήριο στο τρόλεϋ.

Από την πρώτη στιγμή της γνωστοποίησης της εγκληματικής ενέργειας των εντεταλμένων «λειτουργών» – οργάνων της  λαϊκής αφαίμαξης και καταπίεσης, η αντίδραση του κόσμου ήταν άμεση και την ίδια μέρα πραγματοποίησε συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας και διαδήλωση στους δρόμους της πόλης. Με πρωτοβουλία της Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης,οι συγκέντρωμμένοι έκαναν   συνέλευση  της οποίας το κάλεσμα για συμμετοχή του κόσμου στην κηδεία ,μετατράπηκε σε διαδήλωση οργής και αγανάκτησης η οποία κτυπήθηκε άγρια από τις δυνάμεις καταστολής που έσυραν δεκάδες αγωνιστές  κρατούμενους στη Λ. Αλεξάνδρας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. (Εδώ)

Ένστολοι, ασφαλίτες,καθώς και διμοιρίες ΜΑΤ και Δίας, έχουν  εγκατασταθεί σε μόνιμη βάση στην περιοχή,θυμίζοντας τις πιο μαύρες μέρες στην ιστορία της πόλης. Είναι χαρακτηριστικό πως παλιοί κάτοικοι στις συνελεύσεις αλλά και στις προσωπικές συζητήσεις έλεγαν πώς: «τέτοια παρουσίαση και διάταξη των αστυνομικών δυνάμεων είχαμε να δούμε από την εποχή της χούντας»
 
Συγκινητική είναι η συμμετοχή δεκάδων φίλων, συμμαθητών και συνομήλικων του αδικοχαμένου νεαρού που με θυμό οργή και συγκίνηση δηλώνουν πως θα τιμήσουν τη μνήμη του αγωνιζόμενοι για να μην επιτρέψουν να ξαναγίνει άλλος κανείς τους θύμα της άγριας καταστολής.

Η συνέλευση των κατοίκων αποφάσισε επίσης καθημερινές δράσεις με μοίρασμα υλικού στις συνοικίες και τα στέκια της πόλης, καλώντας τον κόσμο να συμμετέχει μαζικά και καθοριστικά με τη στάση του στην αντίσταση και στην ανυπακοή απέναντι στις  πολιτικές του τρόμου και της εξαθλίωσης.

Ανακοίνωση για το θάνατο του 19χρονου Θανάση εξέδωσε η  Ανοιχτή  Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου η οποία συμμετέχει και πρωτοστατεί με τα μέλη της στις συνελεύσεις και τις συγκεντρώσεις.  

 

 Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου

 

Κράτος, SS, Μπάτσοι, Ελεγκτές
για ένα εισιτήριο αφαιρούν ζωές

Στις 14/08/13 η είδηση του θανάτου του Θανάση Καναούτη προκάλεσε την αυθόρμητη συγκέντρωση κατοίκων του Περιστερίου στο σημείο του τραγικού περιστατικού.  Ο 19χρονος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια ελέγχου εισιτηρίων στο τρόλεϊ 12 μετά από images10τραμπουκισμό που δέχτηκε από ελεγκτή επειδή δεν είχε εισιτήριο και ο οποίος είχε σαν αποτέλεσμα τη μοιραία πτώση του από το όχημα ενώ αυτό βρισκόταν εν κινήσει.  Η συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημαρχείου αποφάσισε να πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα πορεία διαμαρτυρίας.

Στις  16/08/2013, στο νεκροταφείο Περιστερίου έγινε η κηδεία του 19χρονου η οποία μετατράπηκε σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας για το περιστατικό.  Περισσότεροι από 2000 άνθρωποι βρέθηκαν στους δρόμους του Περιστερίου φωνάζοντας συνθήματα, δείχνοντας έμπρακτα την εναντίωσή τους στα σχέδια της κυριαρχίας, η οποία θέλει να μετατρέψει ολόκληρη την κοινωνία σε ένα στρατόπεδο ελέγχου, σε μια ζούγκλα όπου ακόμα και η απώλεια της ανθρώπινης ζωής αντιμετωπίζεται ως παράπλευρη απώλεια.

Μετά το τέλος της τελετής, ο συγκεντρωμένος κόσμος αποχώρησε ξανά με πορεία προς το σημείο του περιστατικού.  Όταν η πορεία έφτασε στην πλατεία Δημαρχείου ένα μεγάλο μέρος των διαδηλωτών σταμάτησε στο σημείο ενώ 200 περίπου άτομα, στην πλειονότητά τους μαθητές και μαθήτριες, συνέχισαν να διαδηλώνουν με κατεύθυνση τον σταθμό του ΜΕΤΡΟ «Αγ. Αντώνης» εκδηλώνοντας την οργή τους, στήθηκαν οδοφράγματα με κάδους και φωτιές.

Ο κόσμος κυνηγήθηκε από διμοιρίες ΜΑΤ και Δελτάδες πάνω στην Παναγή Τσαλδάρη, στον πεζόδρομο (Εθν. Αντιστάσεως) και στα γύρω στενά μέχρι τη Θηβών.

Ακολούθησε ένα όργιο κρατικής καταστολής με τα ΜΑΤ να χτυπούν και να συλλαμβάνουν αδιακρίτως κόσμο που συμμετείχε στην πορεία.  Δέκα άτομα προσήχθησαν στην ΓΑΔΑ πληρώνοντας την επιλογή τους να βρεθούν εκεί.   Με αυτό το δεδομένο καλέστηκε συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ όπου μεταφέρθηκαν οι προσαχθέντες, στήθηκε μικροφωνική στο σημείο της δολοφονίας του Θανάση Καναούτη και κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται ξανά στην πλατεία Δημαρχείου.  Λίγο μετά τις 23:00 διμοιρίες των ΜΑΤ κύκλωσαν τους συγκεντρωμένους της μικροφωνικής και τους προσήγαγαν (οι προσαγωγές έτσι έφτασαν τις 30), ενώ Δελτάδες πραγματοποιούσαν ελέγχους και έδιωχναν κόσμο που καθόταν στα παγκάκια της πλατείας.  Λίγες ώρες μετά, αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι εκτός από έναν του οποίου η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη.  Παραπέμπεται σε δίκη με δύο πλημμελήματα.

Οι δυνάμεις καταστολής παρέμειναν στην Πλ. Δημαρχείου και στη γύρω περιοχή μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες σε μια επίδειξη δύναμης και σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης της τοπικής κοινωνίας.  Η πόλη παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην προσπάθεια του κράτους να αποτρέψει τη παραμονή και παρουσία του κόσμου στο κέντρο της πόλης του.

Το Σάββατο 17  Αυγούστου το απόγευμα. με ασφαλίτες, ομάδες ΔΕΛΤΑ, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ να είναι παντού παρούσες, πλήθος κόσμου άρχισε να συγκεντρώνεται ξανά στον τόπο του περιστατικού.
Οι δυνάμεις καταστολής απαίτησαν από το συγκεντρωμένο κόσμο να αποχωρήσει γιατί θα προχωρούσαν σε συλλήψεις σε περίπτωση κατάληψης του οδοστρώματος καθώς αυτό θα αποτελούσε ποινικό αδίκημα της «παρακώλυσης συγκοινωνιών».

Το συγκεντρωμένο πλήθος κατευθύνθηκε στην Πλ. Δημαρχείου όπου παρά την έντονη αστυνομοκρατία ξεκίνησε αυθόρμητη συνέλευση ενάντια στην κρατική καταστολή και για όσα συνέβησαν στην πόλη τις προηγούμενες ημέρες.

Απαίτηση όλων των συγκεντρωμένων είναι η ελεύθερη παρουσία μας στην πλατεία, η ελεύθερη συγκέντρωση του κόσμου στο χώρο της δολοφονίας, η ελεύθερη πρόσβαση όλων σε ότι μας ανήκει, χωρίς ελεγκτές και καταστολή στη ζωή μας.  Ανταλλάχθηκαν απόψεις και κατατέθηκαν προτάσεις για την πραγματοποίηση δράσεων το επόμενο διάστημα.  Αποφασίστηκε η συνέχιση των καθημερινών  συγκεντρώσεων στην Πλ. Δημαρχείου με αφορμή το περιστατικό και την κρατική καταστολή που ακολούθησε.

 ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ Σ’ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *