Έγκλημα στο ΕΠΑΛ Λαμίας: Μαθητές καταδικάζονται με συνοπτικές διαδικασίες –Αρχίζει η επίθεση «στο άλλο άκρο»…

DSC_0492(3)(1)(1)Γράφει ο kokkiniotis

Κατάληψη είχε το 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας. Δεν πρόκειται βέβαια να μας πληροφορήσουν τα ΜΜΕ για τους λόγους και τα αιτήματα των μαθητών.

Τα ‘περιφρονημένα’ ΕΠΑΛ, με τις τελευταίες εξελίξεις και την αιφνιδιαστική κατάργηση των ειδικοτήτων των καθηγητών αποδιοργανώνονται πλήρως και διαλύονται.

Τον Σεπτέμβρη δεν υπήρχαν οι καθηγητές που θα έκαναν τις εξετάσεις, τι θα γίνει με τις ειδικότητες της νοσηλευτικής κανείς δεν ήξερε, βιβλία και σημειώσεις δεν υπήρχαν. Υπήρχαν βέβαια αόριστες υποσχέσεις…

Οι μαθητές με την μορφή αγώνα που επέλεξαν, την κατάληψη, ζήτησαν συγκεκριμένες απαντήσεις. Αντί για αυτές όμως, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον κυβερνητικό ‘τσαμπουκά’.

Η άθλια δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, αντί να βρει να πει κάτι σ’ αυτά τα παιδιά, που είχαν δρομολογήσει κάποια πορεία στις σπουδές τους και τώρα έμειναν ξεκρέμαστα, έστειλε τους εισαγγελείς και την αστυνομία. Τους συνέλαβαν, τους δίκασαν με συνοπτικές διαδικασίες στα βουβά, μικρούς μαθητές, στέλνοντας το μήνυμα της ‘μηδενικής ανοχής’ σε κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας.

Από τους έξι που καταδικάστηκαν, στους τρεις επιβλήθηκε μη εφέσιμη ποινή -20 ημέρες- με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διορθωθεί το ποινικό τους μητρώο.

Η όλη διαδικασία ήταν αδιανόητη: Μαθητές να σύρονται με κλούβες, να διανυκτερεύουν στα κρατητήρια και να οδηγούνται να δικαστούν χωρίς δικηγόρο, χωρίς ενημέρωση για τις συνέπειες και τη σημασία που είχε η αναβολή, χωρίς τέλος χρήματα για τα έξοδα της δίκης.

Η κατηγορία ήταν «διατάραξη οικιακής ειρήνης» ενώ, σημειωτέον, δεν υπήρχαν φθορές στο σχολείο. Τις ‘φθορές’ και τη ‘διατάραξη’ τις έχει επιφέρει η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ και των κυβερνήσεών τους που διαλύουν τη Δημόσια Παιδεία.

Είναι σαφές ποιο είναι το «άλλο άκρο» που –μη διστάζοντας να ποινικοποιήσει τον αγώνα των μαθητών- βάζει στο στόχαστρο η κυβέρνηση Σαμαρά: Ο κόσμος που αγωνίζεται για τη ζωή του, την Υγεία, τη μόρφωση, από τις μαθητικές καταλήψεις μέχρι τις Σκουριές της Χαλκιδικής.

Λεπτομερέστερο ρεπορτάζ εδώ καθώς και στο βίντεο που ακολουθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *