Ηγέτης-Τέρας

 Είναι φανερό ότι ένα νέο γεωπολιτικό σκηνικό διαμορφώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή και αυτό έχει σχέση με την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του Αιγαίου, ενώ εντείνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί ισχυρών καπιταλιστικών χωρών για τους δρόμους και της πηγές ενέργειας.

Σ’ αυτό το σκηνικό είχαμε την επίσκεψη Παπανδρέου στην Τουρκία, ενώ σήμερα έχουμε την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης του κράτους του Ισραήλ, Λίμπερμαν. (Με την ευκαιρία να θυμίσουμε ότι σήμερα στις 6 το απόγευμα ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ, οργανώνει συγκέντρωση στο Σύνταγμα (απέναντι στην βουλή) με κύριο σύνθημα  «Εξω ο φασίστας Λίμπερμαν». Την σχετική ανακοίνωση της ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ όπως και ένα σχετικό άρθρο του «ΠΡΙΝ», μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ χτες ο κατά τύποις πρωθυπουργός της Ελλάδας, Παπανδρέου, «τηλεφώνησε στον Ισραηλινό  ομόλογό του,  με τον οποίον συμφώνησε την δημιουργία κοινού υπουργικού συμβουλίου το οποίο θα εξετάζει τα περιθώρια συνεργασίας σε διάφορους τομείς».

Το Ισραήλ ενδιαφέρεται να κατασκευάσει υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου από το Ισραήλ προς την ΕΕ μέσω Ελλάδας και σ’ αυτά τα πλαίσια είναι η συνάντηση που θα έχουν σήμερα Λίμπερμαν  (είναι ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του κράτους του Ισραήλ)  και Δρούτσας. Υπάρχει ένα γενικότερο σκηνικό στην περιοχή στο οποίο εμπλέκονται ανταγωνιστικά Τουρκία, Ισραήλ, Ιράν, Κύπρος, Συρία και Αίγυπτος –τώρα θα εμπλακεί και η Ελλάδα- που έχει να κάνει με ανταγωνισμούς καπιταλιστικών κρατών κάτι που μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες για τον ελληνικό λαό αλλά και για τους λαούς άλλων περιοχών. Σ’ αυτό το θέμα όμως θα επανέλθουμε με αναλυτική μας ανάρτηση.
Τώρα περιοριζόμαστε να αναφέρουμε ποιος είναι ο «υψηλός» Ισραηλινός επισκέπτης στην χώρα μας. «Ηγέτη-τέρας» τον χαρακτήριζε το «Πριν» ενώ σήμερα ο Ν. Μπογιόπουλος στον «Ριζοσπάστη» αναφέρει:

O κ. Λίμπερμαν είναι αυτός, που, με αφορμή την έκθεση του ΟΗΕ για τις θηριωδίες και τα εγκλήματα των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας, το Γενάρη του 2009, είχε δηλώσει ότι η παγκόσμια καταδίκη της θηριωδίας ήταν «υποκριτική», διότι, όπως εξήγησε, «ο ισραηλινός στρατός είναι ίσως ο πλέον ανθρώπινος στρατός του κόσμου». Μόνο σε εκείνη την επιδρομή, «ο πλέον ανθρώπινος στρατός του κόσμου» είχε δολοφονήσει 1.500 Παλαιστινίους.
*
Ο κ. Λίμπερμαν είναι αυτός, που, τον Ιούλη του 2009, έδωσε διαταγή να αναρτηθεί σε όλες τις ανά τον κόσμο πρεσβείες του Ισραήλ μια φωτογραφία του… Χίτλερ με το μουφτή της Ιερουσαλήμ, τραβηγμένη το 1941, ως «απόδειξη» ότι οι Παλαιστίνιοι είχαν συμμετοχή στο «Ολοκαύτωμα»…
*
Ο κ. Λίμπερμαν, που, σύμφωνα με τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», ξεκίνησε την καριέρα του ως μπράβος σε νυχτερινά κέντρα, κατά τη διάρκεια της τελευταίας προεκλογικής περιόδου στο Ισραήλ είχε ανακοινώσει ότι θα προωθήσει νόμο που θα προβλέπει την απέλαση 1.200.000 Αράβων Ισραηλινών. Απευθυνόμενος στους Αραβες με ισραηλινό διαβατήριο τους προειδοποίησε: «Θα πρέπει να υπογράψετε μια δήλωση νομιμοφροσύνης στο κράτος του Ισραήλ, στη σημαία του, στον εθνικό του ύμνο, στη διακήρυξη της ανεξαρτησίας του και να αναγνωρίσετε ότι το Ισραήλ είναι ένα κράτος εβραϊκό και σιωνιστικό». Η μη υπογραφή της συγκεκριμένης δήλωσης, εξήγησε ο Λίμπερμαν, θα ισοδυναμεί με απέλαση.
*
Ο κ. Λίμπερμαν έχει την άποψη πως η αραβική καταγωγή είναι ισοδύναμη με την έννοια «τρομοκράτης». Για το γεγονός αυτό, το 2006, είχε προτείνει ακόμα και την εκτέλεση των Αράβων βουλευτών της Κνεσέτ, της ισραηλινής Βουλής.
*
Κατά τον κ. Λίμπερμαν, το Ισραήλ θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους Παλαιστίνιους ακριβώς «όπως χειρίστηκαν οι ΗΠΑ τους Ιάπωνες στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο». Θυμίζουμε ότι οι Αμερικανοί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο «χειρίστηκαν» τους Ιάπωνες με ατομικές βόμβες…
*
Φυσικά, στις βασικές θέσεις του κόμματος του κ. Λίμπερμαν συμπεριλαμβάνονται και εκείνες που εισηγούνται την οριστική και μόνιμη διακοπή της τροφοδοσίας της Γάζας, περιλαμβανομένης και της τροφοδοσίας σε ηλεκτρικό και καύσιμα. Παλιότερα, δε, είχε ζητήσει όσα βενζινάδικα, καταστήματα, τράπεζες ανήκουν σε Αραβες στο εσωτερικό του Ισραήλ, να βομβαρδιστούν.
***
Αυτός ο «κύριος», με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης του κράτους του Ισραήλ, γίνεται δεκτός με τιμές σήμερα στην Αθήνα από την πολιτειακή και τη (σοσιαλιστική) πολιτική ηγεσία της Ελλάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *