Το µαύρο ταιριάζει στην άθλια συγκυβέρνηση που κυβερνά µε τα ΜΑΤ

ert-deltio-280x242του Μάκη Γεωργιάδη

”Όταν αυτό το µικρόφωνο κλείσει δεν θα είναι η φωνή σας. Δεν θα είναι η φωνή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, η φωνή της ΕΡΤ, αυτοί που θα σας µιλούν, δεν θα είναι οι αγωνιζόµενοι εργαζόµενοι της ΕΡΤ, δεν θα είναι οι αγωνιζόµενοι εργαζόµενοι της ΕΡΤ. Δεν θα είναι οι αγωνιζόµενοι εργαζόµενοι της ΕΡΤ!… Κάπου εδώ κλείνουµε, αγαπητοί ακροατές. Η φωνή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας σιγεί. Καλή συνέχεια. Θα τα πούµε, θα ξαναβρεθούµε! Τα µικρόφωνα αυτά κλείνουν. Ψυχή βαθιά!».

Κατόπιν ακολουθεί ο εκκωφαντικός ήχος της σιωπής και ο πολιτισµός του αβάσταχτου µνηµονιακού κόστους. Τα συγκλονιστικά τελευταία λόγια από ελεύθερου µικροφώνου του Νίκου Τσιµπίδα, ο οποίος έκανε εκποµπή τα ξηµερώµατα της Πέµπτης 7 Νοεµβρίου, δεν είναι απλώς οι τελευταίες κουβέντες ενός ηρωικού αγώνα. Είναι ταυτοχρόνως και οι πρώτες λέξεις της νέας εποχής που θα έχει ως πρωταγωνιστές τους ανθρώπους της εργασίας. Όλους εκείνους που έδωσαν, δίνουν και θα συνεχίσουν να δίνουν το είναι τους, τις δυνάµεις τους και τη δηµιουργικότητά τους για την ανατροπή της βαρβαρότητας.

Ώρα 4:20 τα ξηµερώµατα της 7ης Νοεµβρίου, έπειτα από συνεννόηση Σαµαρά – Βενιζέλου και υπό την εποπτεία του υπουργού Δηµόσιας Τάξης, τα ΜΑΤ εισβάλουν για «την αποκατάσταση της νοµιµότητας» στο ραδιοµέγαρο. Κλούβες αποκλείουν τη λεωφόρο Μεσογείων, χηµικά εκτοξεύονται και πνίγουν τους εργαζόµενους και όσους αλληλέγγυους έχουν σπεύσει για συµπαράσταση, ενώ πάνοπλοι άντρες της ΟΠΚΕ µε προτεταµένα τα οπλοπολυβόλα εισβάλουν από όροφο σε όροφο και φτάνουν έξω από τα στούντιο της ΕΡΑ στον τρίτο όροφο.

Τέσσερις εργαζόµενοι προσάγονται στη ΓΑΔΑ και το επιστέγασµα όλων οι χειροπέδες που κλείνουν την κεντρική είσοδο της Αγίας Παρασκευής σε ρόλο λουκέτου. Το πραξικόπηµα που ξεκίνησε στις 11 Ιουνίου 2013 ολοκληρώνεται.

Πέντε µήνες ενός ξεχωριστού αγώνα για την ενηµέρωση και τη δηµοκρατία σκιάστηκαν και πάλι από το µαύρο των δύο κυβερνητικών συνεταίρων, οι οποίοι υποτίθεται πως µόλις την προηγούµενη µέρα το µεσηµέρι συζητούσαν τη «διαπραγµατευτική γραµµή» µε την τρόικα. Στην πραγµατικότητα κουβέντιαζαν πώς θα ολοκληρώσουν κάτι το οποίο είχαν προαναγγείλει.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υπάρχει και κάτι ακόµα πίσω από αυτές τις κινήσεις:

«Η χουντική “έφοδος στο Ραδιοµέγαρο”, παραµονές Πολυτεχνείου, ανήµερα 7 του Νοέµβρη, έρχεται µια µόλις µέρα µετά την ψήφιση της σκανδαλώδους διάταξης που χαρίζει στους καναλάρχες τις άδειες ψηφιακής εκποµπής. Η “άρση του εµπάργκο” της ΔΗΜΑΡ στη ΔΤ, ακριβώς την παραµονή, έδινε κι αυτή µε τον τρόπο της ένα πράσινο φως. Η κυβέρνηση Σαµαρά δίνει τα διαπιστευτήριά της στους τοποτηρητές της τρόικας».

Το κράτος έκτακτης ανάγκης τρέφει και τρέφεται από το µαύρο. Επικαλείται την ψευδεπίγραφη νοµιµότητα των πράξεων νοµοθετικού περιεχοµένου για να την επιβάλλει µε τον αυταρχισµό, την εντεινόµενη καταστολή –10 διµοιρίες ΜΑΤ για να αντιµετωπίσουν τους εργαζόµενους της ΕΡΤ–, τη συκοφαντία και το ψεύδος.

Ωστόσο, όπως έδειξαν οι αντιδράσεις δεκάδων πρωτοβάθµιων σωµατείων, οµοσπονδιών, συνδικάτων, συλλογικοτήτων φορέων και οργανώσεων αλλά και των κοµµάτων της Αριστεράς, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο.

Η συγκέντρωση µε χιλιάδες κόσµο το απόγευµα της Πέµπτης έξω από το ραδιοµέγαρο, οι δεκάδες µαζικές συγκεντρώσεις συµπαράστασης στους αγωνιζόµενους εργαζόµενους της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα από τη Θεσσαλονίκη ως την Κέρκυρα και από το Ηράκλειο και την Πάτρα ως τα Τρίκαλα αποδεικνύουν ότι ο αγώνας αυτός είναι κάτι περισσότερο από έναν αγώνα υπεράσπισης απλώς κάποιων θέσεων εργασίας ή στενών συντεχνιακών συµφερόντων όπως διατείνονται χυδαία οι απολογητές των µνηµονίων. Είναι ένας διαρκής αγώνας για τη δηµοκρατία και την ελεύθερη έκφραση.

Σε αντίθεση µε τα όσα ισχυρίζεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, αλλά και ο ίδιος ο Α. Σαµαράς, ότι µε την «αποκατάσταση της νοµιµότητας» στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ αποδόθηκε ένα δηµόσιο κτήριο στο λαό, συνέβη δυστυχώς το ακριβώς αντίθετο. Το κτήριο της ΕΡΤ ήταν διαθέσιµο στο λαό αυτούς τους πέντε µήνες. Τώρα πια θα είναι άντρο των φερέφωνων της τρόικας.

Ωστόσο οι εργαζόµενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους και εκπέµπουν πρόγραµµα µέσω διαδικτύου και της ανοιχτής ΕΡΤ, ενώ Πέµπτη και Παρασκευή εξέπεµψαν απεργιακό δελτίο ειδήσεων από ένα πρόχειρο στούντιο στην είσοδο του ραδιοµεγάρου, το οποίο είχε τεράστια απήχηση.

Δεκάδες ήταν οι αποφάσεις και τα ψηφίσµατα συµπαράστασης από πρωτοβάθµια σωµατεία του ιδιωτικού και του δηµόσιου τοµέα, όπως το Σωµατείο Εργαζοµένων στο Δήµο Νέας Ιωνίας, την ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, το Σύλλογο Εργαζοµένων της ΜΟΔ και πλήθος άλλων.

Πηγή: ΠΡΙΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *