Πυρκαγιά σε ελαστικά φορτηγού της «Ελληνικός Χρυσός»

fortigo-eldorado-280x230Πρόκειται για το τρίτο ατύχημα σε αυτοκίνητο της εταιρείας, το οποίο αυτή τη φορά μετέφερε συμπύκνωμα θειούχου μόλυβδου (γαληνίτη).

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το βράδυ στα ελαστικά φορτηγού αυτοκινήτου που μετέφερε σε κοντέινερ συμπύκνωμα θειούχου μόλυβδου (γαληνίτη), στην περιοχή Ρεντίνας Θεσσαλονίκης, για λογαριασμό της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός».

Όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε την ώρα που το φορτηγό κινούνταν στον παλιό δρόμο Καβάλας – Θεσσαλονίκης και οφείλεται σε υπερθέρμανση των φρένων, χωρίς να διαχυθεί στο περιβάλλον το φορτίο.

Πυροσβέστες έσβησαν έγκαιρα τη φωτιά, ενώ αργότερα μετέφεραν, με άλλο όχημα, το κλειστού τύπου κοντέινερ στις εγκαταστάσεις της εταιρίας.

Το φορτηγό ανήκει σε ιδιώτη που έχει αναλάβει, για λογαριασμό της «Ελληνικός Χρυσός», τη μεταφορά συμπυκνωμάτων θειούχου μόλυβδου (γαληνίτη), από την περιοχή Ολυμπιάδας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με τελικό προορισμό χώρες του εξωτερικού.

Ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Βόλβης Θεσσαλονίκης, Βασίλης Ναούμ, δήλωσε ότι μέσα στο τρέχον έτος είναι η τρίτη φορά που σημειώνεται ατύχημα με φορτηγά αυτοκίνητα που διέρχονται από την περιοχή μεταφέροντας μεταλλεύματα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε σημειωθεί στη Ρεντίνα ατύχημα με φορτηγό που μετέφερε αρσενοπυρίτη για λογαριασμό της ίδιας εταιρίας. Τότε μέρος του φορτίου είχε διαρρεύσει στο περιβάλλον, προκαλώντας ανησυχία και αντιδράσεις κατοίκων και εκπροσώπων φορέων της περιοχής

efsyn.gr

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 «Τα λάστιχα του φορτηγού “κάπνιζαν” μέσα στο χωριό»

Νίκος Φωτόπουλοςskouries-eldorado-280x230

Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής, αφού, μετά τη διακοπή δρομολογίων της «Ελληνικός Χρυσός» εξαιτίας του ατυχήματος του Σεπτεμβρίου, το πρώτο φορτηγό που βγήκε στον δρόμο χάλασε σχεδόν στο ίδιο σημείο.

Περίπου στις 19.45 το βράδυ της Πέμπτης φορτηγό εργολαβικής εταιρίας που μετέφερε κοντέινερ με μεταλλεύματα της «Ελληνικός Χρυσός» άρπαξε φωτιά στα ελαστικά και ακινητοποιήθηκε στη διασταύρωση Ρεντίνας – Βαμβακιάς, λίγο έξω από το τουριστικό χωριό Σταυρός.

Τα λάστιχα «κάπνιζαν» ενώ το όχημα περνούσε μέσα από το χωριό, αναφέρουν οι κάτοικοι και επισημαίνουν ότι ο οδηγός προσπάθησε να το βγάλει έξω από την κατοικημένη περιοχή. Τελικά η φωτιά ξέσπασε περίπου ένα χιλιόμετρο από το σημείο όπου είχε σημειωθεί το ατύχημα του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με ειδικές προστατευτικές στολές κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά, ωστόσο παραμένει ασαφές το φορτίο του οχήματος, που κατά την ανακοίνωση της διοίκησης της πυροσβεστικής υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη ήταν αρσενοπυρίτης, σύμφωνα όμως με τα παραστατικά του οχήματος μετέφερε θειούχο μόλυβδο.

Στη συνέχεια το κοντέινερ με το επικίνδυνο υλικό μεταφορτώθηκε σε άλλο φορτηγό και το χαλασμένο όχημα απομακρύνθηκε.

efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *