Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης: «Ο Δεκέμβρης των Ανέργων»-Τα βίντεο της 2ης ημέρας

image002 (3)image002Γράφει ο kokkiniotis

Ολοκληρώθηκε το διήμερο «Ο Δεκέμβρης των Ανέργων» που διοργάνωσε η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης στις 14 και 15 Δεκέμβρη 2013.

Τα βίντεο με τις ομιλίες της πρώτης ημέρας μπορείτε να τα δείτε σε προηγούμενη ανάρτησή μας: Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης: «Ο Δεκέμβρης των Ανέργων»-Τα βίντεο της 1ης ημέρας

ergatiki-lesxi-avatar2Με εξαιρετική επιτυχία, τόσο από πλευράς συμμετοχής όσο και από την άποψη του πλούτου της εμπειρίας και του προβληματισμού που κατατέθηκε, έγινε την Κυριακή 15 Δεκέμβρη 2013 και η δεύτερη εκδήλωση του διημέρου που είχε τίτλο:

«Ανεργία και τα δημόσια αγαθά. Είμαστε εργαζόμενοι χωρίς δουλειά, όχι πελάτες και καταναλωτές χωρίς λεφτά. Συζητάμε με: Εκπροσώπους των σωματείων στα ΜΜΜ, εκπροσώπους συλλόγων γιατρών ΕΣΥ, εκπροσώπους σωματείων ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, εργαζόμενους του ΟΑΕΔ.»


image002 (5)Στο διήμερο αυτό παραβρέθηκαν και συμμετείχαν συμβάλλοντας στον πλούτο της συζήτησης, εργαζόμενοι και άνεργοι, αγωνιστές από την Εργατική Λέσχη Περιστερίου, το χώρο αλληλεγγύης και δράσης ‘’Υπόστεγο’’ της Αργυρούπολης, την αναρχοσυνδικαλιστική  πρωτοβουλία Ροσινάντε, ‘ενοικιαζόμενοι’ εργαζόμενοι από τις τράπεζες, από την Εργατική Λέσχη Καλλιθέας, την Λαϊκή συνέλευση Κολωνού-Σεπολίων Ακαδημίας Πλάτωνα, εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, την ΕΥΔΑΠ, τη ΔΕΗ, από τον ΣΕΦΚ, από το χώρο της απλήρωτης εργασίας, την Εργατική Λέσχη Κερατσινίου –Δραπετσώνας, τον ΟΑΕΔ, το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Λαμπηδόνα του Βύρωνα, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, την Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας, το σωματείο των βιβλιοϋπαλλήλων, φυσικά από τη Νέα Σμύρνη, και πολλοί άλλοι.

image002

Ειδικότερα τη δεύτερη ημέρα, καίριες παρεμβάσεις έκαναν:

-ο Κώστας Λυμπέρης, από μέρους μιας συλλογικότητας της ΕΥΔΑΠ, του Συμμετοχικού ενωτικού κινήματος εργαζομένων και συνταξιούχων για δημόσια ΕΥΔΑΠ στην υπηρεσία της κοινωνίας” με μια ιδιαίτερα συγκροτημένη τοποθέτηση με πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία.

-Αντίστοιχη ενημέρωση από το χώρο της ΔΕΗ έκανε από τον σύλλογο επιστημονικού προσωπικού της ΔΕΗ ο Γιώργος Γεωργής.

-Από το χώρο της πρώην ΕΘΕΛ -Ο.ΣΥ σήμερα-, σημαντική παρέμβαση έκανε ο εργαζόμενος οδηγός στα θερμικά λεωφορεία Κώστας Πετροβίτσος.


Μίλησαν επίσης εργαζόμενοι από το σύλλογο δανειζομένου προσωπικού τραπεζικού τομέα, δηλαδή των ενοικιαζόμενων (!) εργαζομένων στις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρίες, από τον σύλλογο εργαζομένων στα φροντιστήρια καθηγητών(ΣΕΦΚ), από την Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας και πολλοί άλλοι.

Στα βίντεο που παραθέτουμε μπορείτε να δείτε ολόκληρη την συζήτηση και τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *