Ροσινάντε: Κάτω τα χέρια από τον συνάδελφο Παύλο Αντωνόπουλο

rocinante_logoΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΠΑΥΛΟ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ

Ανακοίνωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε

Πολλοί εργαζόμενοι διατράνωσαν χθες Τετάρτη, την αντίθεσή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση της φτώχειας, της εκμετάλλευσης, του ρατσισμού και της καταστολής, διαδηλώνοντας στο κέντρο της σιδερόφραχτης Αθήνας, αμφισβητώντας έμπρακτα τις κόκκινες ζώνες και τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης.

Απέναντί τους βρήκαν από την πρώτη στιγμή σύσσωμο τον κατασταλτικό μηχανισμό του Κράτους και του Κεφαλαίου, που κινητοποιήθηκε για να υπερασπιστεί τη φιέστα των «ηγετών» για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ, από την ελληνική κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν καλά πως πίσω από τα φώτα της φανταχτερής γιορτής, κρύβονται τα σχέδια των καπιταλιστών, για τον πλήρη αφανισμό των δικαιωμάτων τους, την ένταση της εκμετάλλευσης, την αρπαγή του πλούτου που παράγουν. Γι’ αυτό και βγήκαν στο δρόμο, αψηφώντας την κρατική τρομοκρατία.

Αρκετή ώρα πριν ξεκινήσει η «απαγορευμένη» συγκέντρωση και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συνέντευξη τύπου, που διοργάνωσαν συνδικαλιστές από χώρους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στα προπύλαια, η αστυνομία προσήγαγε εντελώς αναίτια τον εκπαιδευτικό και μέλος της Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ, Παύλο Αντωνόπουλο, αφού φρόντισε να τραμπουκίσει και να διώξει εντέλει από τον χώρο, τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Η προσαγωγή του μετατράπηκε τελικά σε σύλληψη για «συμμετοχή σε παράνομη συγκέντρωση και αντίσταση κατά της αρχής». Η διαδικασία του αυτόφωρου πήρε αναβολή για αύριο Παρασκευή, στις 8.30 π.μ. Τους ξεκαθαρίζουμε πως ο κόσμος της Εργασίας και το εργατικό κίνημα έχει περάσει και χειρότερα και ξέρει να αντιμετωπίζει τον τσαμπουκά των αφεντικών και την τρομοκρατία τους. Κάτω τα χέρια από τον συνάδελφό μας Παύλο Αντωνόπουλο, παύση κάθε δίωξης.

Όλοι στα δικαστήρια αύριο, Παρασκευή 10 Γενάρη στις 8.30 π.μ. στο κτίριο 7 της Ευελπίδων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *