Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση: Έγκλημα η καταστροφή χημικών στη Μεσόγειο

34Με ανακοίνωση της η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση καταδικάζει την επιχειρούμενη καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο ενώ τονίζει πως οι επιπτώσεις της διαδικασίες είναι άγνωστες για το περιβάλλον αλλά και τους πληθυσμούς της Κρήτης, της Λιβύης και της Μάλτας.

Η ανακοίνωση

“Καταγγέλλουμε, την σύμφωνα με δημοσιεύματα, επιχειρούμενη από ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, καταστροφή των χημικών της Συρίας, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης και μεταξύ Λιβύης και Μάλτας. Η επιλογή του συγκεκριμένου τόπου γίνεται έπειτα από άρνηση της Αλβανίας να γίνουν δεκτά τα συγκεκριμένα χημικά στο έδαφός της.

Σύμφωνα με επιστήμονες η εξουδετέρωση των χημικών όπλων της Συρίας με τη μέθοδο της υδρόλυσης, που προτείνεται να ακολουθηθεί, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και θα έχει απρόβλεπτες επιπτώσεις για το ευρύτερο περιβάλλον της Μεσογείου και για τους πληθυσμούς της Κρήτης, της Λιβύης και της Μάλτας.

Είναι σαφές ότι η εγκληματική αυτή πράξη ενάντια στο περιβάλλον και τους κατοίκους της Μεσογείου, γίνεται εν γνώσει της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι η άλλη όψη του νομίσματος της προεδρίας της Ε.Ε. της πλήρους ταύτισης με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική, της πολιτικής των μνημονίων των ιδιωτικοποιήσεων, των μαζικών απολύσεων, της καταλήστευσης των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στην Ελλάδα, των ρατσιστικών εγκλημάτων στη Λαμπετούζα και στο Αιγαίο.

Απαιτούμε η Περιφέρεια Κρήτης να πάρει άμεσα θέση, να ζητήσει εξηγήσεις και να ενημερώσει για το τι πρόκειται να συμβεί και για τα μέτρα στα οποία σκοπεύει να προβεί προκειμένου να σταματήσει αυτό το έγκλημα.

Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η κλιμάκωση των αγώνων μας, για την ανατροπή αυτής της επικίνδυνης κυβέρνησης, για την έξοδο από την ΕΕ και τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς του ΝΑΤΟ, το κλείσιμο των αμερικανικών βάσεων στην Κρήτη και την Ελλάδα.”

ertopen.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *