Διαδήλωση ενάντια στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

den1cyqk4oΚι ενώ μια σειρά συλλογικότητες του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου οργανώνουν στο Σύνταγμα στις 6 το απόγευμα διαδήλωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πογκρόμ που έχει εξαπολυθεί τις τελευταίες μέρες σε σπίτια αντιεξουσιαστών με πρόσχημα την αναζήτηση του Χ. Ξηρού, η αστυνομία με απόφασή της κλείνει από της 16,39 τον σταθμό του Μετρό με τους συρμούς να διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις.

Παραθέτουμε δυο σχετικά καλέσματα.

Διαδήλωση ενάντια στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

Σε μια εποχή που οι κυρίαρχοι το μόνο που έχουν να προσφέρουν είναι λεηλασία των από τα κάτω, φτώχεια, εξαθλίωση, μιζέρια και θάνατο’ είναι λογικό το καθεστώς έκτακτης ανάγκης να μην αποτελεί εξαίρεση αλλά κανόνα. Οι πολιτικοί διαχειριστές προκειμένου να διαφυλάξουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου εξαπολύουν όλο το κατασταλτικό μηχανισμό τους για να καταστείλουν και να τρομοκρατήσουν όσους ορθώνουν το αναστημά τους ενάντια στη βαρβαρότητα που βιώνουμε καθημερινά στους δρόμους, στα εργασιακά κάτεργα, στα σχολεία και τις σχολές, στα “σωφρονιστικά” κολαστήρια, στα αιματοβαμμένα σύνορα της Ευρώπης φρούριο και σε κάθε χώρο όπου ζουν οι από τα κάτω.

Σήμερα λοιπόν το κράτος εξαπολύει τους σύγχρονους μπουραντάδες της συμμορίας Δ και τους δολοφόνους των ματ εναντίον των διαδηλώσεων, στέλνει τις αγέλες των ασφαλιτών να εισβάλλουν στα σπίτια αναρχικών, τους φασίστες να επιτίθενται στους πιο αδύναμους προλετάριους, κτίζει ακόμα πιο ψηλές φυλακές για όσους αγωνίζονται και προσπαθεί να σπείρει το τρόμο με οποιοδήποτε μέσο προκειμένου να συντηρήσει ένα καθεστώς καταπίεσης και εκμετάλλευσης.
Ας ορθώσουμε το αναστημά μας ενάντια στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Μέσα από αυτοοργανωμένους και ριζοσπαστικούς αγώνες να πάρουμε θέση μάχης ενάντια στο κράτος, τα αφεντικά και τους λακέδες τους. Να οργανωθούμε και να παλέψουμε για την ανατροπή του καθεστώτος εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Να εντείνουμε την ταξική και κοινωνική αντεπίθεση, για την κοινωνική απελευθέρωση, για την αναρχία και το κομμουνισμό.

______________

ΚΑΤΩ Η ΤΡΟΜΟΥΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
ΠΕΜΠΤΗ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ. 6:00 μ.μ. Σύνταγμα

tromoisteriaΤο Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλλει την κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου, τις δυνάμεις καταστολής του Δένδια για τις τρομοκρατικές εισβολές στα σπίτια «γνωστών αγνώστων» αγωνιστών. Oι τρομοκρατικές επιχειρήσεις ενάντια σε αγωνιστές και οι έρευνες στα σπίτια τους, σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές κι η αναστάτωση της οικογενειακής ζωής τους, παράλληλα με τις απαγορεύσεις των διαδηλώσεων και την εκ νέου δημόσια «υπόθαλψη» των ναζιστών της Xρυσής Aυγής από τις κρατικές αρχές και την αστυνομία, -όπως έδειξε η περίπτωση της βεβήλωσης του τόπου δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και η επίθεση στο Pεσάλτο με επιβλέποντες την ομάδα ΔI.AΣ- ένα μόνο σκοπό έχουν: να τσακίσουν το αγωνιστικό φρόνημα της νεολαίας και της εργατικής τάξης και να δώσουν ένα προληπτικό χτύπημα καθώς ωριμάζουν οι όροι μιας επαναστατικής κοινωνικής εξέγερσης ενάντια στα δολοφονικά μνημόνια, την μαζική ανεργία, την πείνα και εξαθλίωση.

Κουρελιάζοντας τα πολιτικά δικαιώματα και τις ελευθερίες η αστυνομία και η αντιτρομοκρατική κάτω από τις εντολές της κυβέρνησης δείχνει μόνο τον φόβο της απέναντι στην εργατική τάξη, τους καταπιεσμένους και αποκλεισμένους.
Δηλώνουμε στα πειθήνια όργανα της τρόικας που εξοντώνει τον λαό στη φυλακή των μνημονίων, πως οι ελευθερίες μας κερδήθηκαν με αίμα, ανατρέποντας την αστυνομικό-στρατιωτική χούντα και την δεξιά καραμανλική αυταρχία και δεν θα χαλαλιστούν στον κάθε Δένδια, τον υπουργό που στέκεται πάνω από τα νεκρά γυναικόπαιδα, τους δολοφονημένους μετανάστες στο Φαρμακονήσι, και κάνει στοχασμούς για την… «ποιότητά» τους.

Καλούμε τον λαό να αντισταθεί μαζικά και αποφασιστικά στην κρατική βία και τρομοκρατία, τον φασισμό, το ρατσισμό και την εθνικιστική παράνοια.

Kάτω η κυβέρνηση των Mνημονίων και των τραπεζιτών, του ακροδεξιού εσμού των σαμαράδων, φαήλων και μπαλτάκων και των εκφυλισμένων βενιζελικών Πασόκων.

Kάτω η Eυρώπη – Φρούριο των αφεντικών, των οργανωτών των ιμπεριλιστικών πολέμων που εξολοθρεύουν και εξανδραποδίζουν τους λαούς της Aσίας και της Aφρικής.
Όχι στη χρήση του στρατηγείου της Λάρισας σαν ορμητήριο για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην κεντρική Aφρική.

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *