Οι καλοί, οι κακοί και οι μπάτσοι

Το παρακάτω σχολιάκι το διαβάσαμε χτες στην εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς» και αφού σήμερα επιβεβαιώσαμε ότι ισχύει –σε τηλεφωνική επαφή που είχαμε με Μυτιληνιούς συντρόφους- το παραθέτουμε χωρίς κανένα δικό μας σχόλιο:

Οι καλοί, οι κακοί και οι μπάτσοι

Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, οι δυνάμεις καταστολής χρησιμοποίησαν τόση βία, τόσα χημικά και «κροτίδες» στη Μυτιλήνη και αυτό έγινε στην απεργία της 23ης του Φλεβάρη.
Αφού, λοιπόν, η τοπική κοινωνία τους … έκραξε, αναγκάστηκαν να δώσουν συνέντευξη Τύπου για να δικαιολογήσουν τη βαρβαρότητά τους. Εκεί λοιπόν, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ανακοίνωσαν με θράσος ότι το ξύλο και τα χημικά τα έφαγαν μεν οι διαδηλωτές, αλλά τα πραγματικά θύματα είναι οι ίδιοι οι αστυνομικοί!

Είπαν όμως και κάτι άλλο σημαντικό: «οι καλοί διαδηλωτές ήταν μόνο οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ. Το μπλόκο του ΠΑΜΕ ήταν το πρώτο που πέρασε μπροστά απ’ το κτίριο της Γ. Γραμματείας, μίλησε με τους αστυνομικούς! Ολοι μαζί εργάτες είμαστε, μας είπαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και όλα κύλησαν ομαλά».

Για τους άλλους, τους «κακούς» διαδηλωτές, οι αστυνομικοί δήλωσαν πως «είχαν πληροφορίες ότι στην πορεία ήταν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου με τσεκούρια και σακίδια»!
Κι ας μη βρέθηκε τίποτα
Δεν ΠΑΜΕ καλά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *