Συνέντευξη τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης για τις δημοτικές εκλογές (Βίντεο)

image002Την πρώτη τους δημόσια παρουσία έκαναν σήμερα οι επικεφαλής των σχημάτων που στηρίζονται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας, στον δήμο Θεσσαλονίκης και στον Δήμο Μενεμένης- Αμπελοκήπων.

Οι Θαν. Αγαπητός, Γ. Κούτρας και Ηλ. Σμήλιος περιέγραψαν το πολιτικό πλαίσιο της εκλογικής μάχης του Μαΐου και τόνισαν ότι η μάχη είναι πολιτική, επισήμαναν ότι δεν έχουν αυταπάτες ότι μπορεί να λυθούν τα προβλήματα που ταλανίζουν τους εργαζόμενους, τους νέους και τους ανέργους από το όποιο εκλογικό αποτέλεσμα παρά μόνον από τους αγώνες στον δρόμο με αυτοοργάνωση και κινηματική αντίληψη.

Στόχος της παρέμβασης είναι η ανάδειξη των εργατικών προβλημάτων της περιφέρειας στους αστικούς θεσμούς αλλά και να μεταφερθεί η φωνή των κινημάτων μέσα σ΄ αυτούς.

Ο Θαν. Αγαπητός εστίασε στην πάλη του εργατικού κινήματος για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, των μνημονίων και των νόμων που το συνοδεύουν.

Ο Γ. Κούτρας είπε ότι ο στόχος της παρέμβασης είναι να αποκτήσει έδρα το σχήμα στο νέο δημοτικό συμβούλιο και με βάση την εμπειρία που υπάρχει από την τρέχουσα θητεία του στο περ. συμβούλιο να αναδειχτούν τα ζητήματα που βάζει το κίνημα και ο Δ. Σταμάκος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, εστίασε σε ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον όπως το ΣΜΑ Ευκαρπίας, η καύση των απορριμμάτων και οι Σκουριές.

Τέλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Μενεμένης- Αμπελοκήπων Ηλίας Σμήλιος αναφέρθηκε στο επικείμενο ξεπούλημα μέσω του ΤΑΙΠΕΔ του στρατοπέδου «Μ. Αλέξανδρος», στο κλείσιμο του πολυκλαδικού Λυκείου κλπ και είπε ότι το σχήμα προέκυψε ως αναγκαιότητα να εκφραστούν οι αγωνιστές της περιοχής που έχουν συγκεκριμένη αντικαπιταλιστική λογική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *