Φίμωση του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων από το ΓΕΣ

 

Για μια ακόμη φορά, την Κυριακή 5-6-11, το ΓΕΣ λογόκρινε τον Κυριακάτικο Τύπο, έκοψε τις ανακοινώσεις του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩ Ν ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ από τις σχετικές για τον στρατό-τους εξοπλισμούς-την εξωτερική πολιτική-τα διεθνή θέματα αναδημοσιεύσεις στο army.gr.

Η προκλητική αυτή ενέργεια να λογοκριθούν τα σχετικά κείμενα των εφημερίδων ΕΠΟΧΗ και ΠΡΙΝ, εφημερίδες που βρίσκονταν στη διάθεση της αρμόδιας υπηρεσίας του ΓΕΣ καθώς αναδημοσιεύτηκαν άλλα κείμενα τους, αποκαλύπτει την εμπάθεια του ΓΕΣ, τη δυσκολία να αποδεχτεί ότι οι φαντάροι διεκδικούν να έχουν λόγο και να τοποθετούνται ως υπεύθυνοι Πολίτες με Στολή.

Βεβαίως κατανοούμε το λόγο. Οι σχετικές ανακοινώσεις του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αναφέρονταν στην απόπειρα δολοφονίας νεαρού καταδρομέα, στη μεθόδευση συγκάλυψης των ευθυνών για την κατάσταση και τις συνθήκες που οδηγούν την νεολαία στην δραματική αυτή επιλογή.

Επίσης, η κυβέρνηση έχοντας ανοίξει τόσο πολλά μέτωπα με την κοινωνία, όταν στο χώρο της Άμυνας διαιωνίζει την Ομηρεία των εργαζόμενων στη Πολεμική Βιομηχανία και ελέγχεται για τις αρνητικές της επιλογές στους εξοπλισμούς, είναι λογικό να επιθυμεί να κουκουλώσει τα πράγματα και να μην θέλει να βρεθεί προς των ευθυνών της.

Φυσικά και σε αυτή την περίπτωση το ΛΑΟΣ και το σύνολο της Ακροδεξιάς δίνει χείρα βοηθείας στην βυθιζόμενη, από την αγανάκτηση μας κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου και του Ευ.Βενιζέλου, επιτίθεται κατά των αγωνιζόμενων φαντάρων θέλοντας να προστατέψει το γόητρο του Στρατού, αδιαφορώντας για τις τραγικές συνέπειες της υποχρεωτικής στράτευσης στους νέους ανθρώπους.

Οι ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν στο Γραφείο Τύπου του ΓΕΣ, όπου ο αρμόδιος Εκπρόσωπος Επίλαρχος Ιωάννης Ψωμάς, στο σύντομο διάστημα που δραστηριοποιείται ελέγχεται για σωρεία επαναλαμβανόμενων κρουσμάτων λογοκρισίας, αλλά και στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Αναδημοσίευση λογοκριμένου κειμένου από ΕΠΟΧΗ και ΠΡΙΝ

Απόπειρα αυτοκτονίας Καταδρομέα

Άλλη μια δραματική είδηση μας έφερε ο Στρατός.

Νεαρός στρατιώτης, που υπηρετούσε στην Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών-Καταδρομών Ρεντίνας, στον Σταυρό Θεσσαλονίκης, στις 3.45 π.μ., ενώ εκτελούσε καθήκοντα σκοπού έστρεψε το όπλο εναντίον του και επιχείρησε να αυτοκτονήσει.

Η κινητοποίηση όλων υπήρξε άμεση και σωτήρια. Γρήγορα μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση καθώς έφερε τραύμα στο θώρακα. Οι τελευταίες πληροφορίες από τους γιατρούς αναφέρονται στην κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση της υγείας του συναδέλφου-στρατιώτη.

Τα ερωτήματα πολλά. Πως αλήθεια έφτασε ένας άριστός, κατά κοινή ομολογία, συνάδελφος να στρέψει το όπλο ενάντια στον ίδιο του τον εαυτό;

Η κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικότερα στις Ειδικές Δυνάμεις είναι γνωστή. Στο ίδιο το πλαίσιο της εκπαίδευσης εντάσσεται η ασκούμενη ψυχολογική και σωματική βία, στο όνομα του Ετοιμοπόλεμου και της ανάγκης να σκληραγωγηθεί το προσωπικό.

Αρνούμαστε να αποδεχτούμε την λογική της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας που στο όνομα του Αξιόμαχου του Στρατού αποδέχονται τους τραυματισμούς κατά τη διάρκεια των ασκήσεων ή ακόμη και τις απώλειες. Τα καψόνια, τα εθνικιστικά και ρατσιστικά άσματα, η μείωση της προσωπικότητας, η διάκριση παλιού και νέου φαντάρου είναι νόμος στις Ειδικές Δυνάμεις. Πηγή δεινών και αδιεξόδων, που οπλίζουν το χέρι. Θεωρούμε ότι στο βαθμό που διατηρείται ο θεσμός της Υποχρεωτικής Στράτευσης ο κάθε διοικητής είναι υποχρεωμένος να παραδίδει στην οικογένεια τον ένστολο Πολίτη, αρτιμελή και ψυχολογικά ακέραιο όπως ήταν τη μέρα της κατάταξης του.

Είναι ντροπή και απίστευτη χυδαιότητα τα λόγια των στρατιωτικών που επέβαιναν στο ασθενοφόρο που μετέφερε το βαριά τραυματισμένο συνάδελφο στο 424 Σ.Ν, οι οποίοι μέσω γελοίων συκοφαντιών αποδίδουν την απόπειρα αυτοκτονίας σε ειλημμένη μακρόχρονη απόφαση να αφαιρέσει την ζωή του.

Πρόκειται για απάνθρωπη και μικρόψυχη κίνηση να κουκουλωθούν τα όποια αίτια, με στόχο να μην θιγεί το γόητρο του Στρατού και των Καταδρομέων. Μόνο που με τέτοια μυαλά, σύντομα θα έχουμε επανάληψη παρόμοιων δυσάρεστων γεγονότων.

Για μια ακόμη φορά οι Ακροδεξιοί μέλη των Χρυσή Αυγή και ΛΑΟΣ ανέλαβαν να υπερασπίσουν το Παράλογο της Θητείας και αναδείχτηκαν σε πρόθυμους εργολάβους της υπεράσπισης της ακραίας αντικοινωνικής κυβερνητική πολιτικής και στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, επιτιθέμενοι με ύβρεις και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και σε όποιον υπερασπίζεται τα δικαιώματα του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή.

Στεκόμαστε ολόψυχα στο πλευρό της οικογένειας και του συναδέλφου που δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Φυσικά συνεχίζουμε την προσπάθεια ανάπτυξης κινήματος Μαζικού Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *