Εντολή στην αστυνομία για μαζικές συλλήψεις στις επόμενες μέρες (Βίντεο)

solid@rity-Nikos-RomanosΜας έρχεται «ένα τριήμερο φωτιά με πάρα πολλά αστυνομικά μέτρα», ακούμε να πας λέει το ρεπορτάζ που αναφέρεται στην αστυνομοκρατούμενη Αθήνα τις επόμενες μέρες. Πάνω από 8.000 αστυνομικοί με εντολές «να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερες συλλήψεις μπορεί» θα παρουσιάσει την εικόνα μιας κατεχόμενης πόλης.

Την ίδια στιγμή το ποιο σκληρό του, απάνθρωπο πρόσωπο δείχνει το ελληνικό κράτος στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό που οποίου η ζωή βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, όπως καταγγέλλουν οι γονείς του. Παράλληλα ο δικηγόρος του νεαρού αναρχικού Φραγγίσκος Ραγκούσης κατέθεσε αίτηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος των δικαστών να μην του δοθεί εκπαιδευτική άδεια.

Με επιστολή τους που έσωσαν στην δημοσιότητα οι γονείς του Νίκου Ρωμανού διαψεύδουν κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του υπουργού δικαιοσύνης ότι προσπάθησε μάταια να επικοινωνήσει μαζί τους:

Ο κ. Αθανασίου δήλωσε χθες ότι προσπαθεί μάταια να επικοινωνήσει μαζί μας.

Είναι παράδοξο ότι δεν χρησιμοποίησε το τηλέφωνο επικοινωνίας που είχαμε θέσει στη διάθεσή του όταν, πριν από 7 ημέρες, ζητήσαμε να τον συναντήσουμε.

Είναι θλιβερό να ψεύδεται ισχυριζόμενος ότι ο Νίκος σιτίζεται με υγρή τροφή. Απαιτούμε να εκδοθεί σήμερα ιατρικό ανακοινωθέν για να φανεί η αλήθεια.Ο κ. Αθανασίου προτείνει την εξ αποστάσεως μάθηση.

Είναι εξοργιστικό να δείχνει ότι αγνοεί τον λόγο ύπαρξης των αδειών σε κρατούμενους. Οι άδειες βγάζουν τον κρατούμενο από το άβατο της φυλακής για να τον επανασυνδέσουν με την κοινωνία. Οι εκπαιδευτικές άδειες κρατάνε τη μόρφωση ζωντανή, δεν την αποστειρώνουν, τη συνδέουν με το κοινωνικό περιβάλλον για να τη μετουσιώσουν σε παιδεία.

Είναι ανεπίτρεπτο να προτείνονται εικονικά δικαιώματα όταν η απεργία πείνας του γιου μας είναι πραγματική.

Ο χρόνος πιέζει αμείλικτα. Η απάντηση είναι μία. Αλλιώς, η Ελλάδα σε λίγες μέρες θα θρηνεί τον πρώτο νεκρό πολιτικό κρατούμενο από απεργία πείνας.

Δεν είναι δυνατόν να χτιστεί το μέλλον πάνω στον Θάνατο.

Οι γονείς του Νίκου Ρωμανού’
Παυλίνα Νάσιουτζικ, Γιώργος Ρωμανός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *