Ο δικηγόρος των μονοπωλίων γκαουλάιτερ στη συγκυβέρνηση ως συνεργάτης του Τσίπρα!

original_img_23207Με δυο συνεργάτες (Σκουρλέτη, Παππά) πήγε ο Τσίπρας στο προεδρικό μέγαρο για να ορκιστεί, τρεις ήταν παρόντες στην ορκωμοσία. Ο τρίτος προφανώς είχε πάει προηγούμενα μόνος του, για να κανονίσει τις λεπτομέρειες. Και ήταν άγνωστος σε όλους. Μέχρι που μάθαμε το όνομά του και το πόστο που θα καταλάβει: Σπύρος Σαγιάς, δικηγόρος, ο νέος Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης. Το πόσο καλός επαγγελματίας είναι φάνηκε από το ότι δε φορούσε γραβάτα, πράγμα σπανιότατο για δικηγόρο. Επρεπε, όμως, να είναι ασορτί με το «λουκ» του νέου αφεντικού του.

Υποθέτουμε πως και οι συριζαίοι θα έπεσαν από τα σύννεφα, όταν έμαθαν ότι σ’ αυτό το νευραλγικό πόστο τοποθετήθηκε ένας άνθρωπος που δεν έχει καμιά σχέση με το κόμμα τους και με την ενεργή πολιτική γενικότερα. Εχει όμως σχέση με τον Τσίπρα και το στενό ηγετικό πυρήνα (άγνωστο πότε και υπό ποιους όρους διαμορφώθηκε αυτή η σχέση), ο οποίος τον φόρεσε καπέλο στους υπουργούς του, χωρίς να δώσει λογαριασμό στο (κατά τα άλλα δημοκρατικό!) κόμμα του.

Ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης ελέγχει όλο το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης. Δεν πηγαίνει τίποτα στη Βουλή, αν δεν το εγκρίνει αυτός και δεν φεύγει τίποτα για το ΦΕΚ πάλι αν δεν το εγκρίνει αυτός. Ολοι οι πρωθυπουργοί τοποθετούν σ’ αυτό το πόστο εμπίστους τους, για να ελέγχουν τους υπουργούς. Ο Μπαλτάκος είναι η τελευταία γνωστή περίπτωση. Ο Τσίπρας δεν πρωτοτύπησε. Τοποθέτησε στο συγκεκριμένο πόστο ένα μη πολιτικό στέλεχος, το οποίο θα λογοδοτεί μόνο στον ίδιο. Τόση εμπιστοσύνη έχει στους υπουργούς του και στις αρχές της συλλογικής λειτουργίας της κυβέρνησης.

Ομως δεν είναι μόνον αυτό. Εδώ εγείρεται ένα τεράστιο ζήτημα, το οποίο καθιστά εξ ορισμού σκανδαλώδη την πρώτη πράξη του νέου πρωθυπουργού. Αρκεί μόνο μια ματιά στην ιστοσελίδα της δικηγορικής εταιρίας του Σαγιά για να διαπιστωθεί ότι πρόκειται για τον δικηγόρο των καπιταλιστών, ειδικευμένο σε θέματα ιδιωτικοποιήσεων και πλιάτσικου κατά της δημόσιας περιουσίας. Ιδιωτικά πάρκινγκ, Ναυπηγεία Χαλκίδας, εκχώρηση αεροδρομίων, ιδιωτικοποίηση εγκαταστάσεων του παλιού ανατολικού αεροδρόμιου, Μικρό Καβούρι, ιδιωτικοποίηση ολυμπιακού ιστιοπλοϊκού κέντρου στον Αγιο Κοσμά, Ολυμπιακές Αερογραμμές, ιδιωτικοποίηση Ολυμπιακής, τουριστικά λιμάνια, ιδιωτικοποίηση ΣΕΜΠΟ (Cosco), ιδιωτικοποίηση Ελληνικού, ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ και ΟΛΘ είναι μερικά από τα «πρότζεκτ» στα οποία ο Σαγιάς καμαρώνει ότι πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως δικηγόρος. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι μέλος του Ελληνοαμερικανικού, του Ελληνογαλλικού και του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου.

Αυτός ο άνθρωπος, λοιπόν, τοποθετήθηκε στο νευραλγικότερο πόστο της κυβέρνησης, από το οποίο δε θα ελέγχει μόνο, αλλά και θα επηρεάζει τους υπουργούς. Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι διέρρηξε τις σχέσεις με τους πρώην πελάτες του, οι οποίες συνεχίζονται από το γραφείο του, στην ιστοσελίδα του οποίου εξακολουθεί να φιγουράρει το όνομα του Σαγιά με την προσθήκη ότι βρίσκεται «σε προσωρινή αναστολή καθηκόντων»;

Πηγή: “ΚΟΝΤΡΑ”

Μία απάντηση στο “Ο δικηγόρος των μονοπωλίων γκαουλάιτερ στη συγκυβέρνηση ως συνεργάτης του Τσίπρα!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *