Εθνικιστικά συνθήματα και καψόνια στο ΚΕΝ Καλαμάτας

444Τελικά το ΚΕΝ Καλαμάτας, τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα, αποδεικνύει ότι είναι ένα πολύ αμαρτωλό Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.

Αν στο παρελθόν απασχόλησε με τη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, μέλη της οποίας έφτασαν να χαιρετούν φασιστικά στην Αναφορά Λόχου, σήμερα έρχεται ξανά στο προσκήνιο για δύο διαφορετικούς λόγους αλληλοσυμπληρούμενους:
Αφενός η πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου, αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για το Κέντρο Εκπαίδευσης των βυσμάτων της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής, με επάνδρωση που φτάνει στο 400%, ακριβώς γιατί εξυπηρετεί με όρους του άθλιου πελατειακού κράτους τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα και τις ψηφοθηρικές ανάγκες που συνυπάρχουν με το γνωστό διεφθαρμένο «δούναι και λαβείν».

Αφετέρου η καταγγελία των συναδέλφων νεοσύλλεκτων φαντάρων επιβεβαιώνει την ρήση του νέου Αναπληρωτή ΥΕΘΑ Ήσυχου «ότι γενικά οι δεσμεύσεις τους –και παρά την εκφρασμένη κυβερνητική πρόθεση- είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν(;;;)
Στην καταγγελία λοιπόν από το ΚΕΝ Καλαμάτας αναφέρεται ότι παρά την παρουσία υπερ-πληθώρας μόνιμων στελεχών ρόλο εκπαιδευτών έχουν αναλάβει οι «παλιοί φαντάροι»!

Ίσως στους αξιωματικούς και στους υπαξιωματικούς αυτού του Κέντρου Εκπαίδευσης να έχουν ανατεθεί άλλα σοβαρά καθήκοντα, που θέτουν σε δεύτερη μοίρα την άρτια και προβλεπόμενη εκπαίδευση των συναδέλφων, με αποτέλεσμα να υποχρεώνονται να αναθέσουν καθήκοντα εκπαιδευτών στους παλιούς φαντάρους…
Διαφορετικά, μπορούν να μας εξηγήσουν γιατί «το μπαλάκι πέφτει στους φαντάρους»;
Για ποιο λόγο επιτρέπεται μια τέτοια κατάσταση;
Βέβαια οι «παλιοί» είχαν καλούς δασκάλους. Παίζοντας καλά το ρόλο του εκπαιδευτή υπέβαλαν σε καψόνια τους νεοσύλλεκτους και τους ταράζουν στις μεταβολές.

Αλήθεια μήπως το μόνιμο προσωπικό δεν θέλει να πάρει τις ευθύνες για αυτή την αυταρχική εκπαίδευση και βολεύεται να πρωταγωνιστούν σε όλες αυτές τις χυδαιότητες οι παλιοί στρατιώτες;
Μήπως τους βολεύει να υπάρχει αυτή η κατάσταση και καλύπτονται πίσω από τους παρανομούντες «παλιούς»;
Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και με τα χουντο-συνθήματα στην εκπαίδευση που πήγαν να ακουστούν πάλι στη Καλαμάτα κατά την εκπαίδευση και κόπηκαν αμέσως μετά τις μαζικές διαμαρτυρίες που υπήρξαν!

Είναι απαράδεκτες, αντισυναδελφικές και παράνομες πράξεις και συμπεριφορές που δεν έμειναν αναπάντητες, καθώς πολλοί συνάδελφοι δεν δέχτηκαν να εκτελέσουν τις παράλογες εντολές.
Για πόσο όμως θα συνεχίζεται αυτή η κατάσταση στα ΚΕΝ;

Ας πάρει θέση επιτέλους η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και ας αναλάβει την ευθύνη το ΓΕΣ για το στρατόπεδο της Καλαμάτας, που για ακόμη μια φορά γίνεται κέντρο ανομίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το σημαντικότερο όμως είναι το συμπέρασμα των συναδέλφων ότι μπορούν να αμφισβητήσουν την αυθαιρεσία, να σταθούν με αξιοπρέπεια και συλλογικά να υπερασπίσουν τα δικαιώματα του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή.

Με κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *