Φασιστικά και εθνικιστικά συνθήματα στο ΚΕΜΧ Ναυπλίου: «Ο Ελληνικός Στρατός και η Αγιά Σοφιά» Αυτός είναι ο Στρατός των Τσίπρα-Καμμένου-Ήσυχου!

777Για μια ακόμη φορά συνάδελφοι φαντάροι καταγγέλλουν τα βύσματα, τα παράνομα εθνικιστικά τραγούδια και τα καψόνια. Περιστατικά που δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας στον Ελληνικό Στρατό.
Θυμίζουμε τις αντίστοιχες ακριβώς καταγγελίες από το ΚΕΝ Αυλώνας και Ρεθύμνου, που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Αυτή όμως η κατάσταση που άφησε προίκα ο πρώην ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος, συντηρείτε από την νέα πολιτική ηγεσία των Π.Καμμένου-Κ.Ήσυχου-Τόσκα, καθώς ο Στρατός έρχεται να επιβάλλει τα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας που αντιμετωπίζουν ως εσωτερικό εχθρό τον εργαζόμενο λαό και τη νέα Μεγάλη αστική Ιδέα -ΑΟΖ, ενεργειακά κοιτάσματα και αναβάθμιση του ρόλου του ελληνικού αστικού κόσμου. 
Μην έχουμε καμιά αυταπάτη. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που «βαφτίζει το ψάρι κρέας» και συνεχίζει την σκληρή αντεργατική πολιτική των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων έχει ανάγκη αυτόν τον αστικό στρατό, που ακριβώς για να εξυπηρετήσει τον ρόλο του Φρουρού του αστικού καθεστώτος εξουσίας και να επιβάλλει τα αστικά συμφέροντα έχει ενσωματώσει τους φασίστες. Η πολιτική καταστολής του Πανούση δείχνει ήδη τον τρόπο αντιμετώπισης των επερχόμενων κοινωνικών αγώνων.

Συναγωνιστές, δεν αρκούν επομένως οι επιστολές καταγγελίας, αφού όμως φύγεις με μετάθεση από τη μονάδα.

Απαιτείται ενίσχυση του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, καθημερινή συνδικαλιστική πάλη για τα δικαιώματα του φαντάρου Πολίτη με Στολή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και συνολικά η νέα κυβέρνηση γύρισε την πλάτη στους φαντάρους, αθέτησε τις υποσχέσεις της και το μόνο που επιφυλάσσει στους στρατευμένους είναι ο ρόλος του αναλώσιμου της πρώτης γραμμής και του απλήρωτου δούλου, της χακί υποχρεωτικής καταπίεσης και εργασιακής εκμετάλλευσης.

Διαβάστε το κείμενο προσεκτικά και βγάλτε όλοι τα συμπεράσματα σας.
Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΕΘΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ είμαστε εδώ για να υπερασπίζουμε τα δικαιώματα των στρατευμένων, πέρα από τις όποιες πολιτικές διαφωνίες.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

diktiospartakos.blogspot.com

Καταγγελία των νεοσυλλέκτων της σειράς 336 στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού στο Ναύπλιο

“Στο τρούλο στην Αγιά Σοφιά θα ανέβω για να βγάλω
την Τούρκικη ημισέληνο και το σταυρό να βάλω
και τότε μόνο ο Θεός την Πόλη θα φωτίσει
και ο ύμνος ο Ελληνικός παντού θα αντηχήσει” 

Όντας νεοσύλλεκτοι της σειράς 336 στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού στο Ναύπλιο βιώσαμε από κοντά αρκετές από τις καταστάσεις που φαίνονται ελαφρώς παράλογες σε όσους ζουν εκτός στρατοπέδων, καταστάσεις για τις οποίες ήμασταν όμως προετοιμασμένοι, καθώς είχαμε προειδοποιηθεί από φίλους που είχαν υπηρετήσει σε παλιότερες σειρές.

Αυτό το οποίο δεν περιμέναμε ήταν ότι εν έτη 2015 ο ελληνικός στρατός έχει ακόμα στις τάξεις του ακραία συντηρητικές, ρατσιστικές και εθνικιστικές ομάδες βαθμοφόρων οι οποίοι ελπίζουμε να είναι απομονωμένοι από το υπόλοιπο στράτευμα. Έτσι λοιπόν, υπό το πέπλο μιας διαστρεβλωμένης πραγματικότητας, που ταυτίζει την αγάπη στην πατρίδα με τις βλέψεις για μια Ελλάδα έκτασης αντίστοιχης της αυτοκρατορίας του Μ.Αλεξάνδρου, βιώσαμε ρατσιστικές συμπεριφορές βαθμοφόρων απέναντι σε Έλληνες πολίτες ποντιακής καταγωγής επειδή δεν γνώριζαν καλά την ελληνική γλώσσα, μια παρωδία ορκωμοσίας στην οποία κυρίαρχο στοιχείο ήταν το θρησκευτικό και διαχώριζε καταφανώς τους νεοσύλλεκτους σε χριστιανούς ορθόδοξους και αλλόθρησκους. Επίσης στο πρόγραμμα στρατιωτικής εκπαίδευσης είχε ενταχθεί και η τρομοκρατία απέναντι σε νεοσύλλεκτους που ήθελαν να δηλώσουν άθεοι ή άθρησκοι, καθώς από την ημέρα ήδη της κατάταξης η στρατολογία τους “προειδοποιούσε” ότι τις ημέρες που το υπόλοιπο στράτευμα θα εκκλησιαζόταν αυτοί θα έκαναν αγγαρείες και ότι θα έχουν πρόβλημα με τις άδειες του Πάσχα κάτι το οποίο είναι και καταφανώς ψευδές. Έτσι, επόμενο είναι να αναρωτηθεί κανείς αν το νόημα του όρκου διατηρείται ή αλλοιώνεται, αφού δεν ήταν λίγοι οι νεοσύλλεκτοι που ορκίστηκαν θρησκευτικά μόνο και μόνο για να αποφύγουν γραφειοκρατικά γρανάζια.

Τον όρκο βέβαια φαίνεται να μην τον έχουν σε μεγάλη υπόληψη και οι ίδιοι καθώς τον καταπατούσαν πρώτοι από όλους συγκεκριμένοι βαθμοφόροι όταν μας καλούσαν να κατευθυνθούμε προς το εστιατόριο σε σχηματισμό και με βήμα, φωνάζοντας συνθήματα όπως το εισαγωγικό τετράστιχο και άλλα παρόμοια που έγειραν εδαφικές διεκδικήσεις κατά μήκος όλων των χερσαίων συνόρων της χώρας ελέγχοντας μάλιστα ποιοι από εμάς δεν τραγουδούσαν με πάθος. Κάτι το οποίο έρχεται σαφέστατα σε ρήξη με τον όρκο τους ότι θα τηρούν το σύνταγμα, τους νόμους και τα ψηφίσματα του κράτους. Αξίζει εδώ να αναφερθεί ένα άκρως ανησυχητικό περιστατικό που συνέβη κατά την διάρκεια ερωτήσεων νεοσύλλεκτων σε ανώτερους για το τι συμβαίνει με το πολίτευμα σε καιρό πολέμου. Έτσι λοιπόν ενημερωθήκαμε ορθώς ότι όταν το κράτος μπει σε εμπόλεμη κατάσταση η ιεραρχία του στρατού αλλάζει και την θέση του πρωθυπουργού παίρνει το συμβούλιο των αρχηγών αλλά ότι το πρώτο πρόσταγμα παραμένει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σε ερώτηση συναδέλφου τι γίνεται σε περίπτωση που το συμβούλιο των αρχηγών έχει διαφορετικές προσεγγίσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας η αφοπλιστική απάντηση του συγκεκριμένου βαθμοφόρου ήταν “Τον σκοτώνουμε και βάζουμε άλλον στην θέση του” (!) στέλνοντας για ακόμα μια φορά τον όρκο που είχε πάρει στον κάλαθο των αχρήστων.

Τέλος διαπιστώσαμε ότι τα βύσματα ζουν και βασιλεύουν εντός του ΚΕΜΧ καθώς είδαμε συναδέλφους μας να “αρρωσταίνουν” Δευτέρα με Παρασκευή και να γίνονται καλά τις ημέρες της εξόδου και μετά να ξανά αρρωσταίνουν πάλι, είδαμε μονίμως κωλυόμενους βιβλιοθηκάριους σε μια βιβλιοθήκη η οποία δεν μάθαμε ποτέ που είναι, είδαμε συναδέλφους μας να παίρνουν δύο εξόδους αντί της μιας που δικαιούμασταν όλοι οι υπόλοιποι καθώς και άλλα πολλά.

Εγείρεται ένας μεγάλος προβληματισμός για το αν συμβαίνουν όλα αυτά σε ένα κέντρο εκπαίδευσης που έχει την φήμη του “καλού” όπως είναι το ΚΕΜΧ, τι μπορεί να συμβαίνει σε άλλα κέντρα εκπαίδευσης καθώς και σε απομακρυσμένες μονάδες.

 

Τώρα λοιπόν που η εκπαίδευση μας ολοκληρώθηκε και καθένας από εμάς θα πάει στην μονάδα του για να υπηρετήσει το υπόλοιπο της θητείας του ελπίζουμε ότι θα γίνουμε μάρτυρες της υλοποίησης των εξαγγελιών της πολιτικής ηγεσίας και η στρατιωτική θητεία θα αλλάξει έτσι ώστε να μην αποτελείται κυρίως από ανούσιες αγγαρείες όπως το καθημερινό μάζεμα πευκοβελόνων, το γόπινγκ κλπ αλλά να επικεντρωθεί στην καλύτερη και ουσιαστικότερη εκπαίδευση και κυρίως στο γενικότερο καλό του τόπου μέσα από την διασύνδεση με τις τοπικές κοινωνίες και την ουσιαστική αναβάθμιση της κοινωνικής χρησιμότητας του στρατού μακριά από αντιδραστικές αντιλήψεις και επικίνδυνες ακροδεξιές ιδεοληψίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *