Καμία ανοχή στο νέο αυτό έγκλημα!

ImageHandler3.ashxΟι τρεις εκρήξεις που συγκλόνισαν σήμερα το πρωί τα διυλιστήρια Ασπροπύργου και σ’ ένα χώρο που δούλευαν δεκάδες εργαζόμενοι, μόνιμοι υπάλληλοι των διυλιστηρίων, αλλά και εργάτες εξωτερικών εργολαβικών συνεργείων δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός, μία άτυχη στιγμή, ένα ατύχημα. Και όποιος επικαλεστεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να θεωρηθεί ευθύς εξαρχής υπεύθυνος για τους βαρείς τραυματισμούς των εργαζομένων που δούλευαν στο χώρο των διυλιστηρίων. Γιατί σε τέτοιες επιχειρήσεις το να αφεθεί κάτι στην τύχη του είναι από μόνο του εγκληματικό.

Αυτό το φριχτό περιστατικό ήταν αποτέλεσμα της υπερ-εντατικοποίησης της διαδικασίας κλεισίματος και συντήρησης η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη. Διαδικασία η οποία, με βάση τις πιεστικές εντολές της διοίκησης των διυλιστηρίων, θα γινόταν στο μισό σχεδόν χρόνο από αυτόν που συνήθως χρειάζεται, με μειωμένο το μόνιμο προσωπικό και εξαντλητικά ωράρια.

Ήταν αποτέλεσμα της αδιαφορίας για την ανθρώπινη ζωή, τις ζωές των εργαζομένων και των κατοίκων της γύρω περιοχής.

Αδιαφορία χρόνων που ευνοείται από τη συνολικότερη αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική που προωθεί στη χώρα ο ιμπεριαλισμός και το κεφάλαιο, ξένο και ντόπιο.

Αδιαφορία που μεγαλώνει προκειμένου να εξασφαλιστούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερα κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο.

Αδιαφορία που μένει ατιμώρητη, αφού οι πραγματικά υπεύθυνοι μένουν στο απυρόβλητο (ενώ κάποιοι από αυτούς φτάνουν να θεωρούνται έως και μεγάλοι εθνικοί ευεργέτες!).

Είναι αυτή η αδιαφορία που απλώνεται σε κάθε χώρο δουλειάς και προκαλεί κάθε χρόνο δεκάδες εργατικούς τραυματισμούς (πολλοί από αυτούς θανάσιμοι) που βαφτίζονται ως εργατικά «ατυχήματα».

Καμία ανοχή στο νέο αυτό έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης!

Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι!

Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμα!

Όχι στην εντατικοποίηση!Μέτρα ασφάλειας και υγιεινής σε κάθε χώρο δουλειάς!

ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ –ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *