Μασκοφόροι και Νταβέληδες με “διαφημιστή” τον δημοσιογράφο Καμπουράκη.

Η αποκάλυψη που έκανε στις 29 Απριλίου το Documentonews. gr πως τα μέτρα για αναγκαστική χρήση μάσκας συνέπεσαν όλως τυχαίως με την κατασκευή προστατευτικών μασκών από φίλο της πρωθυπουργικής οικογένειας δεν αποδεικνύει την αδέξια συμπεριφορά ενός δεξιού πρωθυπουργοί».

Οπως προκύπτει από τη δημοσιογραφική έρευνα του Documento, προκειμένου να ευοδωθεί το εγχείρημα της «φιλικής» μπίζνας δημιουργήθηκαν προκλητικά οι προϋποθέσεις ανάγκης αλλά και ένα αφήγημα πατριωτικής αυταπάρνησης. Και φυσικά η κυβέρνηση κατέστησε το κράτος σίγουρο πελάτη του φίλου της οικογένειας Μητσοτάκη, ώστε να έχει σίγουρη απόδοση η επιχειρηματική «αριστεία».

Ενας ορθοδοντικός από τη Λάρισα, ο Αχιλλέας Νταβέλης, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον χώρο της ιδιωτικής νοσηλείας, πριν από έναν μήνα εμφανίστηκε στα μέσα ενημέρωσης ως ο επιχειρηματίας που είχε ένα ελπιδοφόρο όνειρο: να σώσει την Ελλάδα με παραγωγή ελληνικών μασκών.

Το θέμα πήρε πρωτοφανή και ανεξήγητη τότε δημοσιότητα, σαν να επρόκειτο να παρασκευάσει το εμβόλιο για τον επάρατο κορονοΐό. Δεν υπήρχε συστημικό Μέσο που σέβεται την προσκόλλησή του στην κυβέρνηση και στον Μωυσή της που να μην έκανε ρεπορτάζ για τον ονειροπόλο επιχειρηματία από τη Λάρισα.

Πρώτος και καλύτερος προωθητής ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κάμπουράκης, ο οποίος στις εκπομπές του παρουσίαζε πολύ συχνά τον Αχ. Νταβέλη να περιγράφει το σωτήριο όνειρο. Μόνο που, όπως αποδεικνύεται, ο γνωστός δημοσιογράφος έχει επαγγελματική σχέση με τις επιχειρήσεις του Νταβέλη και των συνεταίρων του.

Στα ρεπορτάζ-φασόν ο Νταβέλης εμφανίζεται με ένα ρομαντικό αλλά μη επιβεβαιωμένο αφήγημα, σύμφωνα με το οποίο όταν είδε ποια ήταν η κατάσταση με τον κορονοϊό έψαξε για μηχανήματα κατασκευής μασκών και, αφού τα βρήκε σε μια δημοπρασία στην Κίνα, τα έφερε στην Ελλάδα για να μας σώσει. Τι γίνεται όμως μόλις σηκωθεί λιγάκι το χαλάκι του πατριωτισμού και της ωραίας ιστορίας Νταβέλη;

Ο επιχειρηματίας δεν παρέχει καμιά απόδειξη για τυχαία συμμετοχή του σε δημοπρασία που του άνοιξε τα επιχειρηματικά του μάτια. Αντιθέτως, φαίνεται μόλις ξεκίνησε η κρίση να αναζητά σε υπάρχοντα εργοστάσια μάσκας στην Ελλάδα τη δυνατότητα συνεργασίας, δημιουργώντας την εντύπωση πως έχει «σίγουρη πελατεία».

Το ελληνικό κράτος, ο υπουργός Υγείας και ο ίδιος ο πρωθυπουργός όχι μόνο ομολογούν, αλλά έχουν επιδείξει τις προσπάθειες τους να βοηθήσουν τον Νταβέλη, για το καλό της χώρας πάντα. Για κάποιον λόγο δεν βοήθησαν τα υπάρχοντα εργοστάσια κατασκευής μάσκας, πολύ περισσότερο δεν εξασφάλισαν κατασκευή γραμμής παραγωγής στα εργοστάσια κατασκευής υγειονομικού υλικού του ελληνικού στρατού, αλλά βοήθησαν συγκεκριμένο επιχειρηματία που υποσχόταν επένδυση.

Οπως έχει πει ο ίδιος ο Αχ. Νταβέλης, το κράτος τον βοήθησε να φέρει τα μηχανήματα από την Κίνα με πτήση cargo και τα εκτελώνισε σε χρόνο-ρεκόρ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνης Γεωργιάδης ανέλαβε να προωθήσει το πατριωτικό έργο Νταβέλη μέσω αναρτήσεων στο Twitter, ενώ ο πρωθυπουργός δημοσιοποίησε φωτογραφίες τηλεδιάσκεψης με τους επιχειρηματίες της μασκοφόρας μπίζνας.

Ο Μητσοτάκης όμως δεν ευλόγησε μόνο επικοινωνιακά τον Νταβέλη. Του εξασφάλισε την απορρόφηση των προϊόντων του από το κράτος. Παρά τον θόρυβο με την αποκάλυψη, ο Κυρ. Μητσοτάκης την πρώτη μέρα άρσης των μέτρων της καραντίνας (Δευτέρα 4 Μαΐου) θα επισκεφθεί το εργοστάσιο του επιχειρηματία στη Λάρισα για να μιλήσει για το σημαντικό και πατριωτικό/εθνοσωτήριο έργο του οικογενειακού φίλου και στελέχους της ΝΔ.

Δεν υπάρχει όμως κανένας πατριωτισμός. Πρόκειται, πολύ απλά, για έναν επιχειρηματία-φίλο της οικογένειας Μητσοτάκη που, είτε γιατί πραγματικά το σκέφτηκε ο ίδιος είτε γιατί τον προέτρεψαν κάποιοι, προχώρησε στην κατασκευή ενός εργοστασίου μασκών, με τη διαβεβαίωση πως θα έχει το κράτος σίγουρο πελάτη.

Με μετοχικά κεφάλαιο μόλις 130.000 ευρώ, μια νεοσύστατη εταιρεία ισχυρίζεται πως κάνει επένδυση 3 εκατομμυρίων (πράγμα που δεν υποδεικνύεται από πουθενά) για να εισπράξει άμεσα δεκάδες εκατομμύρια από το κράτος, με προώθηση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος μπαίνει σε ρόλο πλασιέ με πρόσχημα την «εθνική επένδυση».

Το κράτος μπορούσε να φτιάξει εργοστάσιο κατασκευής μασκών αλλά δεν το έκανε. Μπορούσε έστω να βοηθήσει τις υπάρχουσες επιχειρήσεις στον χώρο. Ούτε αυτό έκανε. Δημιούργησε, προφανώς με εντολή του πρωθυπουργού, την εικόνα συγκεκριμένης ανάγκης, την οποία ικανοποιεί ο συγκεκριμένος φίλος της πρωθυπουργικής οικογένειας.

Αντί να λέμε πόσο θα αγοράζει το κράτος τις μάσκες, η κυβέρνηση απαντά προκαταβολικά πως είναι ελληνικές. Κριτήριο δεν είναι η τιμή και το δημόσιο συμφέρον ούτε η προστασία η ίδια, αλλά η ελληνικότητα.

Οι νόμοι της αγοράς εξαφανίζονται και εμφανίζεται ένας ιδιότυπος κρατισμός που αβαντάρει τον πρωθυπουργικό φίλο και το ταμείο του. Τώρα τι θα γίνει αυτό το ταμείο και σε ποιες ανάγκες θα μοιραστεί δεν το ξέρουμε. Ο πρωθυπουργός φέρει πλήρως την ευθύνη για τις υποψίες που δημιουργεί σε κάθε Ελληνα η συμπεριφορά του.

Ο ορθοδοντικός από τη Λάρισα Αχιλλέας Νταβέλης ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα στον χώρο της ιδιωτικής υγείας με την κλινική Animus. Φαίνεται ότι σημαντικό ρόλο στη μεταπήδησή του στη νέα επιχειρηματική του δραστηριότητα έπαιξε η χρηματοδότησή του από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Τρικάλων. Το 2008 ανοίγει την κλινική του στη Λάρισα.

Από τους πρώτους μήνες λειτουργίας της, όμως, η γιατρός της κλινικής Γ.Κ. καταγγέλλει στην εισαγγελία της Λάρισας ότι η κλινική κόβει βεβαιώσεις και αποδείξεις για ιατρικές πράξεις οι οποίες είναι πλαστές. Η γιατρός φαίνεται να έχει διαπιστώσει ότι η σφραγίδα της χρησιμοποιείται από την κλινική σε έγγραφα που δεν έχει υπογράψει η ίδια και τα οποία έχουν αποτέλεσμα πληρωμές από το ΙΚΑ στην κλινική.

Η καταγγελία της γιατρού Γ.Κ. οδηγεί σε εισαγγελική έρευνα. Στην έρευνα αυτή το ΙΚΑ απαντά στην εισαγγελία ότι δεν βρίσκει στοιχεία. Εναντίον του ιδιοκτήτη της κλινικής ασκείται ποινική δίωξη για πλαστογραφία και απάτη κατά του δημοσίου (ΙΚΑ).

Ο Αχ. Νταβέλης το 2014 δικάζεται. Συμβαίνουν δύο πράγματα τα οποία έχουν σοβαρή επίπτωση στην ποινική εξέλιξη της υπόθεσης. Διατάξεις του Ποινικού Κώδικα αλλάζουν και το αδίκημα γίνεται πλημμέλημα, ενώ το ΙΚΑ δεν κάνει τον κόπο να παρασταθεί στην υπόθεση ως πολιτική αγωγή και να υπερασπίσει τα συμφέροντά του.

Παρ’ όλα αυτά, ο Νταβέλης καταδικάζεται σε 30 μήνες φυλάκιση και ασκεί έφεση. Στο εφετείο προσέρχεται με δικηγόρο τον Θάνο Πλεύρη, ο οποίος έχει εκλεγεί βουλευτής της ΝΔ. Στη δίκη καταθέτει η εργαζόμενη της κλινικής Δ.Κ., η οποία ισχυρίζεται πως πήρε προφορικές εντολές από τη γιατρό για να βάλει τη σφραγίδα της στα έγγραφα. Το δικαστήριο αθωώνει τον Νταβέλη, υιοθετώντας το επιχείρημα της μάρτυρα.

Ο επιχειρηματίας μηνύει τη γιατρό για συκοφαντική δυσφήμηση του ίδιου και της εταιρείας και η γιατρός για να υπερασπίσει την αλήθεια της μηνύει τη μάρτυρα Δ.Κ. για ψευδορκία. Εν τω μεταξύ ο δικηγόρος της γιατρού Γιώργος Κακαράντζας με αίτημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητά να γίνει αίτηση αναίρεσης, αλλά ο εισαγγελέας απαντά πως δεν υπάρχει λόγος.

Η υπόθεση της ψευδορκίας φτάνει στο δικαστήριο και τελικά η μάρτυράς του Νταβέλη καταδικάζεται και στο εφετείο, τελεσίδικα, για ψευδορκία. Η δε γιατρός αθωώθηκε στις δίκες για συκοφαντική δυσφήμηση του Αχ. Νταβέλη. Δηλαδή φαίνεται πως ο Νταβέλης αθωώθηκε για όσα κατήγγειλε η γιατρός, αλλά εκ των υστέρων αποδείχθηκε πως η αθώωσή του έγινε με ψευδορκία υπαλλήλου του.

Σε σχετική ερώτηση που κάναμε στον συνήγορο του Νταβέλη Θ. Πλεύρη για τις κατηγορίες εναντίον του περιορίστηκε να απαντήσει «τον κ. Νταβέλη τον εκπροσώπησα μαζί με τον συνάδελφο Μιχαλόπουλο ενώπιον του ΤριμελούςΕφετείου Λάρισας το 2015 όπου αθωώθηκε. Για το αδίκημα μάλιστα της δήθεν απάτης ομόφωνα. Οι κατηγορίες με αμετάκλητη πλέον δικαστική απόφαση έχουν κριθεί και ο κ. Νταβέλης δικαιώθηκε πλήρως».

Εκτός από τα διάφορα ΜΜΕ, την επικοινωνιακή προώθηση Νιαβέλη ανέλαβε επισταμένως ακόμη ένα πρόσωπο. Ο δημοσιογράφος του Σκάι και αρθρογράφος του liberal, gr Δημήτρης Καμπουράκης. Με τη μόνη διαφορά ότι ο ίδιος είναι παράλληλα και συνεργάτης του Αχ. Νταβέλη, όπως δήλωσε στην τοπική τηλεόραση της Λάρισας.

Ηταν Δεκέμβριος του 2019 όταν ο Δ. Καμπουράκης επισκέιρτηκε τη Λάρισα και συγκεκριμένα τις εγκαταστάσεις του Animus προκειμένου «να ενημερωθεί από το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τόσο στον τομέα της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας ιατρικής φροντίδας».

Μιλώντας στην τοπική τηλεόραση ο δημοσιογράφος Δ. Καμπουράκης αποκάλυψε και άλλη μία πτυχή της επίσκεψής του: τη συνεργασία του με τον Αχ. Νταβέλη. «Βρέθηκα εδώ γιατί έχω μια συνεργασία με τον κ. Νταβέλη και με τον όμιλο Animus» τόνισε ο Δ. Καμπουράκης, ο οποίος παράλληλα έπλεξε το εγκώμιο του Animus.

Οι «ύμνοι» Καμπουράκη προς τον Νταβέλη δεν έμειναν όμως μόνο εκεί. Τον Φεβρουάριο του 2020 σε άρθρο του στο liberal.gr με τίτλο «Και όμως υπάρχει ελπίδα» εκθείασε το κέντρο Animus στη Λάρισα. «Το λένε Κέντρο Αποκατάστάσης Animus και βρίσκεται στη Λάρισα. Το είχα ακουστά, όμως άλλο να το ακούς κι άλλο να το βλέπεις πώς δουλεύει από μέσα» ανέφερε στο άρθρο του στο liberal.gr στις 7 Φεβρουάριου, ενώ επισήμανε ότι… «δεν κάνω διαφήμιση». Τον ίδιο μήνα ο δημοσιογράφος παρευρέθηκε και στην κοπή πίτας του κέντρου στη Λάρισα.

Εβδομάδες μετά και ενώ ο Νταβέλης είχε θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο παραγωγή μασκών ο Δ. Κα-μπουράκης επανήλθε με νέο άρθρο του στο liberal.gr, ιιε τίτλο «Ετσι γίνονται οι δουλειές κύριοι».

«Διαβάσατε τα νέα για το καινούριο εργοστάσιο παραγωγής υγειονομικών μασκών στην Λάρισα; Αξίζει τον κόπο, πιστέψτε με. Το έφτιαξε η Lariplast μαζί με τον όμιλο Animus, μέσα σε χρόνο ρεκόρ» σημείωνε ο Δ. Καμπουράκης, ο οποίος λίγο μετά, στις 27 Απριλίου, έβγαλε τον επιχειρηματία με τον οποίο συνεργάζεται και στην τηλεόραση του Σκάι πλέκοντάς του και πάλι το εγκώμιο. Εκτός από παρουσιαστής λοιπόν που οφείλει να κάνει αντικειμενικό και αμερόληπτο ρεπορτάζ, ο κ. Καμπουράκης φαίνεται ότι έχει διευρύνει τους επαγγελματικούς του ορίζοντες και ως διαφημιστής του επιχειρηματία-συνεργάτη του.

Ασυμβίβαστο, ακούς; Δεν απαντάει…

Πηγή: “Documento”

2 απαντήσεις στο “Μασκοφόροι και Νταβέληδες με “διαφημιστή” τον δημοσιογράφο Καμπουράκη.”

  1. Όταν απουσιαζει η εντιμότητα και το ήθος από το πολιτικό κόσμο τι περιμένετε από ένα a priority παπαγαλακι της πληρωμένος δημοσιογραφίας ? Του αρμόζει το βραβείο Πούλιτζερ της ηλίθιας φάτσας που νομίζει πως έχει και χιούμορ . ΑΝ ΖΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΙΣΩΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣ .
    ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣ

  2. Με ακόμα άλλο ενα γεγονός απίστευτης, θρασύτατης και προκλητικής ευνοιοκρατιας, σχετικά μικρότερος εμβέλειας απο αλλα τερατώδη που εχουν προηγηθεί, είναι πλέον καιρός επιτέλους να
    σ υ δ η τ ο π ο ι η σ ο υ μ ε ότι η συμμορία μητσοτακη ( αυτός ο αρχιτέκτονας όλων των κακών) είναι ικανή για τα πάντα, δεν αρωδουν προ ουδενος και είναι αποφασισμένοι να καταληστεύουν την δύσμοιρη χώρα μας, οπως ακριβώς εχουν κάνει όποτε τους δόθηκε ευκαιρία. Το μονο που απομένει σαν υπέρτατη υποχρέωση και καθήκον είναι να εκδοθεί οπωσδήποτε μια ΜΑΥΡΗ ΒιΒΛΟΣ που να καταγράψει ολα αυτά τα προτωφανη ειδεχθή εγκλήματα ώστε σε ευθέτω χρόνο να κληθούν να λογοδοτήσουν για τις διακεκριμένες άπατες που διέπραξαν και για τον πλουτισμό που κακουργηματικα
    απέκτησαν . Όπως πολύ σωστά έγραψε η υπέροχη Τανια Τσανακληδου πρόκειται για μια ομάδα απατεώνων. Αυτο είναι πλέον πεποίθηση σε πολλούς Έλληνες και δεν πρέπει να παραβλεφθει.
    Όσον αφορά τον κατάπτυστο αγοραίο κονδυλοφόρο αυτο το συχαμερο σκουλίκι που εκπορνεύει τον
    αισχρό βιοπορισμό του, δημοσιογράφο Καμπουρακη είναι απόλυτα σωστό να αναφέρουμε εδώ την αφοριστική ρήση του John Swanton αρχισυντάκτη των New York Times οταν στον αποχαιρετιστήριο λόγο της παραίτησης του είπε επι λέξη στους συναδέλφους του ” We are intellectual prostitutes ” ( Είμαστε
    διανοούμενες πορνες) Αυτός λοιπον ο ο Καμπουράκης είναι ο χαρακτηριστικότερος εκπρόσωπος
    αυτής της συνομοταξίας και γιαυτο τον παραδιδουμε στην γενική ΧΛΕΥΗ και ΠΕΡΦΡΟΝΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *