ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ COSCO

Αποφασιστικά και μαζικά συνεχίζουν τον απεργιακό αγώνα κουρελιάζοντας το όργιο καταστολής

Αποφασιστικά και μαζικά συνεχίζουν τον απεργιακό τους αγώνα οι λιμενεργάτες της COSCO κουρελιάζοντας την επιχείρηση τρομοκρατίας και το όργιο καταστολής κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων.

«Θα απαντήσουμε όλοι μαζί μια γροθιά» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ Μάρκος Μπεκρής και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους αύριο, μετά τη συμμετοχή τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς, σε Αθήνα, Πειραιά, Λαύριο και Ελευσίνα να πάνε στην COSCO.

Όλη αυτή η απεργοσπαστική επιχείρηση το μόνο που «κατάφερε» ήταν να συγκεντρώσει όλους και όλους 65 εργαζόμενους από τους οποίους οι μισοί πήγαν για δουλειά με το πιστόλι στον κρόταφο κλαίγοντας και με σκυμμένο το κεφάλι και οι άλλοι μισοί ήταν οι γνωστοί μπράβοι και τα τσιράκια της εταιρείας, όπως για παράδειγμα ο πρόεδρος του εργοδοτικού Σωματείου Βαγγέλης Ξηντάρας.

Η απεργοσπαστική επιχείρηση στήθηκε στο Χαΐδάρι. Εκεί μάζεψαν 65 εργαζόμενους και τους επιβίβασαν σε 4 πούλμαν τα οποία έφτασαν στην COSCO συνοδευόμενα από κλούβες, τροχαία, περιπολικά της Άμεσης Δράσης και ΟΥΚάδες!

Λίγο πριν φτάσουν τα πούλμαν στην COSCO, οι αμέτρητες δυνάμεις καταστολής (ΜΑΤ, ειδικές δυνάμεις του λιμενικού, ράμπο της Μονάδας υποβρύχιων αποστολών του λιμενικού) που βρίσκονται από τα χαράματα στο λιμάνι, σε πλήρη εξάρτηση και σε ετοιμότητα να χτυπήσουν, επιχείρησαν να περικυκλώσουν τους απεργούς και τους συγκεντρωμένους, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για να περάσουν τα πούλμαν, δηλαδή ο απεργοσπαστικός μηχανισμός της COSCO και των εφοπλιστών. Δείχνοντας ξεκάθαρα για λογαριασμό ποιου και για ποιον δουλεύει το κράτος και οι μηχανισμοί του.

«Αυτή είναι η ξεφτίλα τους» σημείωσε ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ.

Με το πιστόλι στον κρόταφο και με την απειλή της απόλυσης ανάγκασαν εργαζόμενους να πάνε στο Χαϊδάρι και να επιβιβαστούν σε 4 πούλμαν, 65 άτομα κατήγγειλε ο Μάρκος Μπεκρής. Σημείωσε ότι με το που είδαν τους συνάδελφους τους από την ΕΝΕΔΕΠ στο Χαΐδάρι, σκύψανε το κεφάλι και μπήκαν στο πούλμαν κλαίγοντας. Δεν τα βάζουμε μαζί τους τόνισε ο Μ. Μπεκρής. Δε βάζουμε απέναντί μας κανένα συνάδελφο, κανέναν εργάτη, κανέναν αδελφό μας. Είναι παλικάρια οι περισσότεροι από αυτούς. Έχουμε δουλέψει μαζί τους και τους ξέρουμε. Όταν θα τελειώσει η βάρδια τους το βράδυ, θα τους χειροκροτήσουμε και ξέρω ότι θα μείνουν μαζί μας επεσήμανε.

Αύριο, Εργατική Πρωτομαγιά το λιμάνι θα πλημμυρίσει και τα παιδιά αυτά και αύριο θα είναι μαζί μας τόνισε προσθέτοντας ότι όλο το λιμάνι αργά ή γρήγορα θα γίνει ΕΝΕΔΕΠ.

Στις 8 μ.μ. θα γίνει νέα Γενική Συνέλευση των εργαζομένων για να καθορίσουν τα παραπέρα αγωνιστικά τους βήματα.

Απαιτούν: 

  • Μέτρα προστασίας υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στο λιμάνι. Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε πλήρους απασχόλησης και αορίστου χρόνου. Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται μέσω του δουλεμπορικού που έχει στηθεί με ευθύνη της COSCO, DPORT και Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος (ΟΦΕ) να ενταχθούν στην παρούσα ΣΣΕ. Να σταματήσει η ομηρία εκατοντάδων εργαζομένων που στο σύνολό τους είναι περίπου 900 άτομα.
  • Να αποτυπωθούν μέσω της παρούσας ΣΣΕ και να καταβληθούν όλες οι νόμιμες προσαυξήσεις για νυχτερινή εργασία, για εργασία τα Σαββατοκύριακα και αργίες.
  • Να εφαρμοστεί η ένταξη των λιμενεργατών στα ΒΑΕ, που καταχρηστικά δεν εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις και την εργοδοσία.

Πηγή: 902

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *