
Καθημερινά υπάρχουν δεκάδες αστυνομικές ειδήσεις που σύμφωνα με τον Π.Κ εντάσσονται στα αδικήματα που επιφέρουν ποινικό κολασμό. Σε κανένα δεν θα δείτε να υπάρχουν αναφορές από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και αναγνωρίσιμους πολιτικολογούντες. Και συνήθως όλα αυτά δεν παίρνουν ιδιαίτερη ειδησεογραφική προβολή.
Υπάρχει όμως μια εξαίρεση. Είναι τότε που κάνουν παρέλαση από τα ΜΜΕ κάθε είδους πολιτικάντης που σέβεται τον εαυτό του και τοποθετείται με ανακοίνωση κάθε πολιτικό κόμμα που δεν ξεχνάει τον θεσμικό του ρόλο. Κι αυτή η περίπτωση είναι όταν γίνει καμιά εικαστική παρέμβαση, όπως συνέβη με τον τοίχο της πολυκατοικίας που διαμένει ο αδάμαντας της ελληνικής δημοσιογραφίας, Αρης Πορτοσάλτε, ή πετάξουν έναν εκρηκτικό μηχανισμό στην αυλή της κατοικίας που διαμένει το πρότυπο της αντικειμενικής δημοσιογραφίας Γιάννης Πρετεντέρης.
Σήμερα, λοιπόν, γ’ αυτούς που ιεραρχούν την επικαιρότητα στα πολιτικά κανάλια, πρώτη είδηση είναι ο μηχανισμός που πετάχτηκε και δεν ενεργοποιήθηκε στο σπίτι του Πρετεντέρη.
Αφήστε μια απάντηση